"Pasta alla arrabiata" jeb makaroni ar bekonu, čili un tomātiem

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 5. decembris 2014 00:00
2434
20141007113920-14524.jpg
 




Pagatavošanas laiks: apm. 30 min.
Sarežģītība: vienkārši
Porcijas: 4-6


Sastāvdaļas

300g makaroni "penne"

400g konservēti tomāti savā sulā

75g bekons vai krūtiņa

50g rīvēts Parmezāns

1 sarkana paprika

1 sīpols

2 ķiploka daiviņas

1 neliels sarkans čili

baziliks

olīveļļa

sāls, pipari



Pagatavošana
Papriku un čili iztīra no sēklām un sagriež kubiņos. Sīpolu un ķiploku nomizo un smalki sakapā. Bekonu vai krūtiņu sagriež mazos gabaliņos. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep gaļu, sīpolus un ķiplokus. Pievieno sasmalcin;atus tomātus, papriku, čili piparus un sasmalcinātu baziliku. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Mērci vāra uz vidēji lielas uguns apm 15 min, kamēr tā sabiezē.
Makaronus novāra sālsūdenī atbilsto;si instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni notecina.
Pastu kārto porciju šķīvjos, pārlej ar mērci un pārkaisa ar rīvētu sieru. Dekorē ar bazilika lapiņām.

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies