"Īstenā kaloriju bumba"

Kerstyna
Kerstyna 4. septembris 2013 11:45
1813

Kad gribas kaut ko dikti garšīgu un tikpat nevēlamu slaidai figūrai tad ņem:

Nedaudz "manvienalgakocitisaka" -  tā ir būtiska sastāvdaļa :), lai "Īstenā kaloriju bumba " sagādātu to, ko no tās gaida - baudījumu un apmierinājumu bez nožēlas.

 Vēl vajadzēs - 5oog radziņu makaronu, apmēram 50ml salda krējuma, ēdamkaroti sviesta, 500g tīru, saldētu garneļu, apmēram 100g trekna, rīvēta siera un pušķīti diļļu vai citu lakstaugu, pēc izvēles, sāls un citas lietas pēc izvēles.

Izvāri  makaronus , līdz tai "al dente" ;D, bet nu latviski - gandrīz mīkstus, nenokās pilnīgi sausus, liec grāpīti atpakaļ uz uguns, pieliec sviestu, kad tas izkūst pielej saldo krējumu ( ja  sirdsapziņa moka - aizver acis, kad to dari) , izmaisi, pieber atlaidinātās garneles, maisi, kamēr uzburbuļo, tad pārkaisi sarīvēto sieru, noņem no uguns un pārkaisi ar zaļumiem.... 

 "Īstā kaloriju bumba" ir jāēd silta, otreiz sildīta vairs nav tik garšīga. 

Lai garšo :)

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Kipija 13. septembris 2013 17:21

Paldies! Ļoti noderīgi, ņemot vērā, ka mūsdienu cilvēkam ir ļoti maz laika, ko veltīt gatavošanai. Apzinoties mājās gatavota ēdiena nozīmību, šeit iespējams piedalīties aptaujā, kuras mērķis - izprast cilvēku mājās gatavošanas ieradumus. http://ej.uz/y5y7

nosiguldas 4. septembris 2013 15:41 Kerstyna

Lai ko saka tas ir garšīgi, mana draudzene mani cienāja ar līdzīgu variantu, ar nelielām variācijām.

Kerstyna 4. septembris 2013 15:03

Izskatās kā garneles ar makaroniem :D

lotte 4. septembris 2013 13:27

Gribētos redzēt, kā tāds brīnums izskatās :) Tiešām žēl, ka nav bildīšu.

Noelle 4. septembris 2013 13:20 pece

Haha, pievienojos Peces komentāram "šitā pagatavotas garneles ir izneikotas garneles" :)
Un nopietni - TIK daudz sviesta un vēl saldais krējums??? (es arī mēdzu gatavot pastai mērci, kuras sastāvā ir saldais krējums, bet tad, kā noteikums - papildus nekādu citu tauku/eļļu/sviestu. Ne jau tādēļ ka pārdabiski baiļotos par savu figūru, bet gan man šķiet, ka tad viss vienkārši pelda taukos un, citējot Cerīti "pārāk trekni,man jau lasot vien aizkunģis saviebās" ). :)

Visādi citādi kombinācija pasta + garneles man patīk. Gatavošanas paņēmieni, piekrītu - katrai mums savi. Gan jau būs daļa, kas uz šo "pavilksies". :)

VIT@ 4. septembris 2013 12:54 Kerstyna

nu mums dienvidos citas ēdiena garšas un virtuve :)

pece 4. septembris 2013 12:45

Man garšo garneles, nemirstu no domas par krējumu un sviestu, bet šitā pagatavotas garneles ir izneikotas garneles :D

Kerstyna 4. septembris 2013 12:44 DIO

Katram savs, es vispār ne uz kādām virtuvēm neorientējos, gatavoju, to, kas garšo man, manējiem, bieži tās ir variācijas par kaut ko. Mans stils virtuvē ir absolūta eklektika :)

VIT@ 4. septembris 2013 12:31 Kerstyna

nē nē saulīt, šitais nav mans :) Man patīk kārtīga itāļu virtuve pastai, tās klasiskajā versijā, ar parmas cieto sieru pa virsu, nekādi liesiei, bet arī nekādi entie veidi krējumiem, kas klasikā nav, parasti aizstāj ar kādu jogurtu, tomātu mājas gatavoto salsu vai tapenādes masām, pesto un noteikti labas kvalitātes pasta ir pirmais nosacījums visā un nekādas atsaldētās garneles, man tāds klimats un vieta, kad ēdu visu svaigu, arī garneles, mīdijas un citas lietas :)

Kerstyna 4. septembris 2013 12:26 DIO

Nu tas tā arī bija domāts - gandrīz mīksti, jo gatavošana jau turpinās. Nu, lai veselīgi... nu tad jau var olīveļļu un 5% kafijas krējumu un lieso sieru, var, bet - garša jau vairs nav tā :) un, ja sirdsapziņa ēd - klāt var pielikt vairāk zaļumu , vai sagatavot lapu salātus.

VIT@ 4. septembris 2013 12:17

vispār al dente nav mīksti, tas ir nepabeigts vārīts drīzāk tā būtu jātulko,"tūlīt jābūt mīkstam pakāpei" :D

Un traki par traku :D Man patīk sevi lutināt, bet ne šādi :)

P.S. Liec klāt arī bildes blogiem, tā ir foršāk :)

Kerstyna 4. septembris 2013 12:17 cerite

Tāpēc jau ir - kaloriju bumba :D

Cerīte 4. septembris 2013 12:16 nosiguldas

Zinu,zinu-esmu nepareiza,bet zivis ēst man sevi jāpiespieš,ja nu vienīgi siļķi,vai ko uzceptu.Bet nekādas mīdijas ,krabjus u.c. ne.

nosiguldas 4. septembris 2013 12:11 cerite

:(

Cerīte 4. septembris 2013 12:04

Fui-pārāk trekni,man jau lasot vien aizkunģis saviebās.Un vēl kas -negaršo jūras veltes:D

nosiguldas 4. septembris 2013 12:00

:)tas ir ļoti garšīgs, tikai kalorijas būs vairāk kā vitamīni, bet baudu gan varu garantēt. Un galu galā, ja vadīties pēc pirmās sastāvdaļas, tad reizēm sevi vajag ar'palutināt.