Veģetārā pavārmāksla: piecu nodarbību cikls

9. janvāris 2012 00:00
481

Šajās nodarbībās jūs apgūsiet dažādus veģetārās virtuves knifiņus, brīnumus un praktiskas ikdienas lietas. Uz veģetāro pavārmākslas lekciju ciklu aicina izziņas, atjaunatnes un kultūras centrs "Miervidi".


  • Pirmkārt, tas būs ļoti viegli uztverams, bagāts ar praktiskiem padomiem semināru cikls, kā pagatavot veģetārus ēdienus ikdienas vajadzībām.

 

  • Otrkārt, jūs iegūsiet praktiskas pamatzināšanas par garšvielu pielietošanu un Ājurvēdu, bet ņemiet vērā, ka tajā nebūs dziļas Ājurvēdas filozofijas analīzes, bet gan ļoti konkrēts un praktisks ieskats.

 

  • Treškārt, jums būs iespēja ēdienus pagatavot un nogaršot!

 

Semināru ciklu vadīs: Dita Lase >> lasīt tālāk

 

Ditas semināru apmeklētāji jautā:


  • Ko tad lai ēd, ja atsakās no gaļas, zivīm un olām?
  • Vai tad no zāles vien var paēst?
  • Veģetārs ēdiens tiešām var būt sātīgs? Kā?!
  • Rozīnes un kanēlis dārzeņos, rīsi ar makaroniem, garšīga soja? Tas taču nav iespējams!
  • Kā izvārīt irdenus rīsus?
  • Kā pagatavot paniru?
  • Kā sagriezt burkānu salmiņos un nomizot tomātu?

 

ditas seminars

 

Dita par semināru raksta:


"Ko tad lai ēd, ja atsakās no gaļas, zivīm un olām?” Klasisks jautājums, uz kuru gandrīz katram veģetārietim nācies rast atbildi – vai nu pašam sev, vai kādam citam atbildot.

 

Un patiesi! Ja, domājot par dārzeņiem, prātā nāk vien putrā savārītu burkānu, kāpostu un zaļo zirnīšu mikslis, vai pliki vārīti kartupeļi un rīvētu biešu salāti, tad grūti just entuziasmu.

 

Man paveicās. Kad pirms 12 gadiem kļuvu par veģetārieti, atklāju tādu ēdienu un garšu daudzveidību, kāda līdz tam man pat sapņos nebija rādījusies. Iemācījos neskaitāmos veidos gatavot rīsus, dārzeņus un pākšaugus, vārīt veģetāras un sātīgas zupas, kuras šmakstinādami ēd pat fanātiski zupu nīdēji, cept pankūkas un tortes bez olām, gatavot desmitiem veidu pildījumus, uzkodas, salātus, saldos un dzērienus. Ar pašas izgudrotu ēdienu receptēm esmu vairākkārt piedalījusies un uzvarējusi konkursos. Būdama skolotāja pēc izglītības un sirds aicinājuma, vienmēr esmu mīlējusi dalīties pieredzē ar saviem draugiem un domubiedriem – redzot, ka arī viņiem sanāk, ka arī viņiem garšo, izjūtu lielu gandarījumu. 

 

Manuprāt, būt par veģetārieti nozīmē katru dienu ēst kā svētkos. Ceru, ka receptes, ko piedāvāšu Jums šajos kursos, sagādās Jums tādu pašu pirmatklājuma prieku, kā savulaik man, darīs Jūsu maltītes krāsainākas, daudzveidīgākas un garšīgākas, bet Jūs pašus – paēdušākus un laimīgākus.”

 

 

ditas seminars

Semināru cikla norise


Divas teorētiskā nodarbība.


Par garšvielām


  • Kā izvēlēties garšvielas?
  • Kuram ēdienam kādas garšvielas piemērotas?
  • Kuras garšvielas sader kopā un kuras vienā ēdienā likt nevajadzētu? Kas ir masālas?
  • Kā no garšvielām izvilināt maksimālu garšas buķeti?

 

Nodarbības laikā garšvielas var apskatīt, pasmaržot, pagaršot.


Par Ajurvēdu un pareizu uztura sabalansēšanu


Trīs praktiskās nodarbības

  • Katrā gatavojam - zupu, graudu, dārzeņu, pākšaugu ēdienu

 

  • Gatavojamo ēdienu veidus varam mainīt vai papildināt atkarībā no grupas dalībnieku vēlmēm un interesēm (piemēram, pankūkas bez olām, austrumu saldumi, gī gatavošana u.c.)

 

  • Papildus receptes, ja dalībnieki vēlas plašāku informāciju par kāda produkta vai ēdienu veida gatavošanu

 

  • Draudzīgi gatavojam, ar interesi degustējam, ko paši esam pagatavojuši, apspriežam kulināros panākumus.

 

ditas seminars

 

Nodarbību norises datumi:


10.,17.,24.,31.janvāris un 7.februāris.

 

Nodarbības notiks otrdienās no 18:15 - 21:15

 

Norises vieta:


Teorētiskās nodarbības: Sapieru iela 1A-2, blakus centram MIERVIDI

 

Prakstiskās nodarbības: Cēsu ielā - netālu no centra MIERVIDI

 

ditas seminars

 

Piecu nodarbību cikla cena: 49 lati
(cenā ietilpst arī pārtikas produkti praktiskajām nodarbībām)


Nodarbību cikls ir jāapmaksā iepriekš. Piesakieties un mēs jums nosūtīsim rēķinu.

 

Lai pieteiktos uz nodarbību ciklu, spied šeit>>

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies