Plānošana un gatavošanās dienas darbiem

hiperkeri
hiperkeri 2. oktobris 2016 14:29
2002

Labdien,dāmas!

Šodien es izdomāju padalīties ar to,kā es atguvu spēju no rītiem uzņemt apgriezienus,lai rosīgi darbotos pa māju un pēcāk arī darbā,un no tā visa saņemt pretī iedvesmu un spēkus, lai pabarotu savus dziļumus tālākai darbībai.

No pagājušā pusgada, kad tīrīju ārā skapi, es sapratu,ka ilgi tā nevarēs- liels daudzums ar drēbēm,maza saprašana,ko vilkt mugurā. Un tā ļoti bieži. Tas paņem daudz spēka, sāk modulēt ar garastāvokli visai dienai. Nu skaidrs ir tas, ka baigā nekārtība, kas ietekmē visu dienu.

Šīsvasaras beigās sapratu- būs pārmaiņas.

Tad nu tā. Esmu saņēmusies un jaunā paraža ir tāda- katru vakaru apskatu rītdienas prognozi(kas atceļ paradumu garastāvokli modulēt pēc pēkšņiem laikam apstākļiem:D Jums arī tā ir? Tikko lietus,tā deguns zemē..),kas arī lietainās dienās man liek savākties- tātad, būs jāvelk gumijas zābīši(priecājos,ka tie manai gaumei ir piemīlīgi) ar ko krāsainu,siltu vai rakstainu. Šāda veida plānošana jau rosina domas,piemēram, par tēju ar draudzeni. Jo Štātīte tak ir jāatrāda! Un kūkas ir jāēd!

Nu tas ir tikai piemērs. Respektīvi, dienas vakarā es salieku štātīti, kuru nākamajā dienā vilkšu uz darbu. 

Prieks par to,ka tagad saģērbšanās man aizņem 2 minūtes un pēdējā laikā daudz komplimentus esmu saņēmusi par procentuāli vairāk veiksmīgiem komplektiem nekā pēdējos gados kopumā.

20161002134725-74391.jpg

 

Te būs pāris mani rīta komplekti

20161002135915-48499.jpg

Mans jaunākais pirkums- adīta kleita.esmu par šo sajūsmā,ja tas nu gan ir viens ērts izgudrojums.Un vienmēr sievišķīgi izskatās. Te mans pirmais mēģinājums stilot- ar kaklarotu un zīda šallīti,vilku ar krēmkrāsas lakkurpēm, taču tagad man ļoti patīk vilkt šo ar 3/4piedurkņu auzu krāsas žaketīti un kokvilnas rūtu šalli baltā-vaniļas -melnā gammā,un,protams,papēdenītes. 

tad es sāku vairāk spēlēties ar krāsiņām

20161002140522-14361.jpg

šo komplektu mierīgi varu vilkt ar melnām ādas botiņām.

un tad ir pavisam kreizī dienas.

20161002140611-37279.jpg

 

Nu ar šito es mierīgi varēju arī zeķēs iet ārā. Man gluži vienkārši ir grūti šo kleitu atstāt `tikai` vasarai. `Apģērbu` to ar žaketi un legingiem. Ziniet,bija dikti priecīgi, kolēģes novērtēja:)

Rītos es vienmēr paēdu brokastis ar vīru(ceļos agrāk,lai pavadītu vismaz pusstundu kvalitatīva laika ar viņu, pati pamostos un ieprogrammētu mūs abus uz viegli pozitīvām noskaņām,jo pie galda un pa māju darbojoties no  rītiem uzliekam youtubē `morning jazz playlist` (rīta džeza muzīciņa) un parasti der jebkura pirmā,kura youtubē parādās.Es kaut kā vēl neesmu ierāpojusi Spotify režīmā.Nezinu,kāpēc.

Tā kā darbs man sākas uz pusdienlaiku, tad atlikušo rīta daļu pavadīšu nomazgājot traukus, iztīrot vienu istabu mājā,sagatavojot maltītes darbam(man ir jāēd bieži,tāpēc tās būs 2 maltītes plus pirmsdarba pusdiena tieši pirms iziešanas.)

Nu,piemēram, tādas ir manas enerģijas bombas-

20161002140858-92270.jpg

20161002140911-97825.jpg

Bērnībā ar naidu atceros,kad saldajos deva rīsu krēmu ķīselī. Hihi,laiks kā upe aizvijies,nu ir daudz kas mainījies:D:D Uzsildu katlā vasarā sasaldētās ogas,nolieku atdzist, tikmēr savāru brūnos rīsus ar ēdamkaroti kokosriekstu krējuma(te var parastu pienu,ja jums nav alerģijas),mazliet vaniļas un pēc uguns nogriešanas vēl pierīvēju citrona miziņu. Izdekorējot labi sader ar kokosriekstu skaidiņām un ir baigi garšīga uzkoda,kas ilgam laikam dod enerģiju. 

Otra mana favorītuzkoda ir auzu krējums(principā kā saldais krējums) ar vaniļu un čia sēklām(vai linsēklām.vai abām:D). Sanāk tāds kā vaniļas pudiņš, kam,kad tas savelkas parasti virsū piegriežu persikus,vai mellenes,sēklas un indijas riekstus un arī ir tāds fiksais variants ēdienreizei.

Un,protams, termosiņā līdzi vienmēr būs vai nu kukurūzas pasta(kas no maniem aizvietojumiem ir visvisvistuvākais makaronu garšai un konsistencei) ar gaļu ,spinātu,Spilvas Premium Tomātu mērci ar baravikām(šo jūs esiet mēģinājušas? Jēēēziņ,tā garša!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) vai arī fiksā krēmzupa- zirnīši un brokoļi ar rīsiņiem un auzu krējumu sablenderēti, vai arī tomātu krēmzupa. 

Respektīvi,te top tā mana spēka daļa visai dienai. 

Tā kā man par tēlu ir padomāts, grimu es veidoju ļoti vienkāršu- tā kā man ar sejas ādu paliek arvien mazāk,tad lietoju elementāru grimu-plānu kārtiņu mitrinošā tonālā krēma,mazliet krēmveida vaigu sārtuma, ar pūderi piekoriģēju uzacu formu un ne tik slinkajās dienās uzkrāsoju skropstas. Viss.

Un man pat atliek laika izveidot frizūru.

Man jau ir tāds kā režīms. Vakaros mazgāju matus, pirmajā rītā pēc mazgāšanas mazliet iegofrēju matu saknes,lai uz dienu saglabātos tāds pat apjoms kā no rīta( es negofrēju visus matus, tikai atsevišķas šķipsnas aiz ausīm,pakauša augšgaļā,bet tā,lai gofrējums nav redzams,kad mati ir to parastajā`celiņā` un priekšā pa vidu,jo parasti celiņu es šķiru uz vienu vai otru pusi,nekad pa vidu.)

otrajā dienā ieveidoju matu galus vieglos viļņos

Trešajā dienā man top bize vai frizūra.

un tas ir pietiekami elementārs process,lai 10 minūtēs katru dienu būtu kopā `savākts` paskats un jūtos mazliet,mazliet pacilāta, jo no šādiem sīkumiem man kopā rodas tas garastāvoklis.Jo atpakaļ jau saņem tieši tik,cik ieguldi. Un viss jau sākas ar sevi:)

Nu re. Tad man vēl atliek stunda personīgajai attīstībai, paēdu un varu doties uz darbiņu tāda mazliet pacilāta:)

Kā Jums tas izdodas??

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Ciao 3. oktobris 2016 10:43

Man pašai ir capsule garderobe, līdz ar to izstrādātas apģērbu un aksesuāru kombinācijas.. jā arī man sataisīties nozīmē "divas" minūtes.
Mūsmājās ēšana ir svarīga rīta sastāvdaļa un tas neiazņem ilgāk par 5 minūtēm (ēdiena sagatavošana) un otram piecām minūtēm (ēdiena notiesāšana).

Kerstyna 3. oktobris 2016 10:22 ilzy

Uzveido jaunu... Tu taču to vari :)

ilzy 3. oktobris 2016 09:16

Jā, tā nu ir. Ja zin ko no rīta vilks mugurā, ietaupās daudz laika. Tavs raksts atsauca atmiņā, ka arī man bija adīta kleita, bet nevaru izdomāt, kur viņa palika? 8-|

Kerstyna 3. oktobris 2016 08:50 hiperkeri

:D Mēs trenētas. Redzi ir situācijas, kad braucam no izsaukuma adreses uz citu un savā bāzē nemaz neiegriežamies. Tad tā sanāk, kā sanāk. Pusdienas ir ēstas arī ap pusnakti.
Bet es nežēlojos :D

hiperkeri 3. oktobris 2016 08:29 Kerstyna

Tas taču ir necilvēcīgi! Hei!

Kerstyna 2. oktobris 2016 22:01 hiperkeri

Darba laikā ne tikai par ēšanu reizēm jāaizmirst, bet arī par "pacisāšanu " :D

hiperkeri 2. oktobris 2016 17:18 Kerstyna

Vai, kā bez brokastīm Tu izdzīvo???
Ai,man to nesaprast,es uz ēdiena darbojos:D

Kerstyna 2. oktobris 2016 16:14

:) Vispirms kompliments par kleitu pirmajā bildē :)
Man ir profesionālas iemaņas savākties nepilnās 5 minūtēs ;) Nu tas darbā.
Darbadienas rītos, es ceļos samērā laicīgi ap 6 no rīta , parasti jau zinu, ko vilkšu mugurā, krāsojos minimuminimumu, brokastis mājās neēdu, tikai iedzeru kafiju. Brokastis ēdu darbā, ja Dieviņš un vārguļi ļauj. Kā jau nojaušams, darbadienā man viss ir pakļauts šiem diviem faktoriem :D Brīvdienā - pieceļos, izmetu no mājas bērnus, nesteidzīgi kafijoju/brokastoju... Un varu ļoti ilgi nostaigāt rītasvārkos :$... zinu, zinu, nav labais tonis, un tad, ja nobriest kāda iziešana no mājas, tad arī spēju ātri savākties. ( Manas dzīves vīrieši to vienmēr ir pratuši novērtēt :D )
Mana darbadzīve/sadzīve prasa plānošanu, un man parasti arī ir māsterplāns un mazie plāniņi :D