OTRDienas sarunas – par saldējumu

Autors: pece, 2013. gada 12. maijs, 00:00:00
OTRDienas sarunas – par saldējumu

Saulīte spīd un sniegs beidzot ir izkusis, cerams, ka uz Jāņiem slidas nevajadzēs! Saldējumu sezona jau rit pilnā sparā. Man garšo tāds īsts saldējums, kur var just piena/krējuma garšu.

Viens no maniem mīļākajiem saldējumiem ražotājiem ir Carte D’or – tāds īsts, krēmīgs saldējums, garšo gandrīz visi. Cena gan nav garšīga!

Rūjienas saldējums arī man garšo, pēdējais atklājums rabarberu – bumbieru saldējums – tiešām garšo pēc rabarberiem!

Jaunie Poli, kas reklamējas kā no padomju laikiem, gan neiet pie sirds, jo manās atmiņās tas garšo citādāk – nezinu vai šodien saldējums citāds, vai izejvielas citas, vai varbūt toreiz šķita, ka zāle zaļāka un saldējums gardāks.

Toties garšo PREMIA ražotie saldējumi Klasika! Man šķiet, ka tas tiešām garšo pēc bērnības!

Par tiem sauktajiem mājas saldējumiem, man ir dalītas izjūtas – garšo šis tas no Skrīveru saldējumiem, tāpat Rāmkalniem ir gards saldējums. Tomēr šad tad tirdziņos manītie, ne visi garšo, citreiz gadās ne pārāk labi sasalsēti – ar vižņiem un ledus gabaliņiem.

Savukārt mana lielākā neatrisinātā problēma un vēlme ir atrast sūkalu saldējumu – tādu dzeltenu, saldi skābenu, kā kādreiz papīra turziņās ar kociņu, bet nekur neko tādu neatrodu. Ir manīti citronu saldējumi, bet tas tomēr nav tas – varbūt ziniet kas tādu ražo un kur tādu dod?

Šodien parunājam par saldējumiem?!? Kurš garšo, kurš negaršo, labākie atklājumi?

Varbūt ir kādas superīgas pašu saldējumu receptes?

 

Iesūti tēmu dienas sarunām arī tu...