Konference: pārtikas preču mainīgā kvalitāte

Autors: pece, 2012. gada 8. februāris, 10:03:09
Konference: pārtikas preču mainīgā kvalitāte

Tas, ka rūpīgi ir jālasa pārtikas produktu sastāvs kaut ar lupu, ir tā kā skaidrs, jo bez maz ikviens ražotājs sapičķā iekšā nezin ko. Tomēr šoreiz ne par to.

 

 

 

Pēdējais sašutums – tas ražotāju niķis, kas bija izplatīts sadzīves ķīmijas ražošanā, šķiet ar jaunu vērienu ir uzsācies pārtikas ražotājiem – preces ar vienādu nosaukumu un zīmolu tiek atsevišķi ražotas Eiropas „rietumu” un „austrumu” tirgiem. Pazīstamākie piemēri ir veļas pulveri Persil, Ariel un daudzi citi. Šiem atšķiras pat sastāvs tiem, kuri ražoti vienam un otram tirgum. Savukārt mans pēdējais „atklājums” ir Maxvellhouse un Thcibo kafijas – identiskos iepakojumos ar it kā identisku sastāvu, bet ļoti, ļoti atšķirīgas garšā. Lieki teikt, ka Austrumeiropas tirgiem ražotā garšo pēc nekā!

 

Savukārt mīļie pašmāju ražotāji nekā brīžiem nespēj noturēt konstantu kvalitāti – parādītājs Trikitalers siers ar amoliņu – forši – man garšoja, nesen nopirku – piedodiet, garšo pēc gumijas! Bet mana lielākā „sāpe” ir ķilavas garšvielu sālījumā – esmu atradusi tādas, kuras pēc garšas atbilst manām garšas kārpiņām, bet pērkot nekad nezinu vai šoreiz nebūs kāda garšviela iztrūkusi, vai iepļeckādas saldētas zivtiņas, kas sabojā gan garšu, gan izskatu.

 

Kādi ir jūsu labie un sliktie atklājumi pēdējā laikā?