Konference: kā dīgstus izmantosim uzturā?

nosiguldas
nosiguldas 27. janvāris 2012 11:13
1107

Janvāris jau gandrīz beidzies un lēnām pie mums soļo pavasaris. Ir īstais laiks parunāt par mūsu organisma vitamīnu rezervēm. Jau pārbaudīts un iedarbīgs līdzeklis ir diedzēto sēklu lietošana uzturā.

 

 

Vai esat gatavas šodien padalīties pārdomās par šo tēmu?


Vai šogad jau esat uzsākušas šo procesu. Kādas jaunas un labas receptes ir Jūsu krājumos. Kā iemānat dīgstus bērniem un varbūt ne tikai....

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
blue 30. janvāris 2012 01:32
blue 30. janvāris 2012 01:29

Berns pati saseja seeklas un gaida ieguvumu nedelas beigaas- kreses. Eed ar Olive oil un svaigu citrona sulu- 3pret1.
Parasti arii eed visus citus zalumus, ko es lietoju ar olive ellas merciiti. (F)

kintijasieviesuklubslv 27. janvāris 2012 15:30

oki, klausu tavam padomam! :) eju pie kļaviņas

nosiguldas 27. janvāris 2012 14:49

vakar uzmetu aci tavam palodzes audzēknim, istabas kļavai nogriez divas aukšējās lapiņas līdz vietai, kur sākas trešā, lai sāk augt no jauna un veido kuplāku krūmiņu.

kintijasieviesuklubslv 27. janvāris 2012 14:47

he, he - mēs redakcijā arī nemaz nepamanījām kļūdiņu :) nu gan viss jau ielabots

kalliope 27. janvāris 2012 13:37

pupiņas uz nakti izmērcēju un pēc tam arī turēju ūdenī (ne traki daudz, tā lai apņemt tās sēklas) un ūdeni mainīju reizes 3 vismaz dienā, kārtīgi noskalojot arī pupas, lai nesaglumē. tiklīdz sāka spraukties asniņi, žigli ēdām nost un likām nākošo porciju :) tā bija rakstīts uz iepakojuma. tādas sabriedušas tās pupiņas garšo gandrīz kā svaigas, tiešām labas :)
sīksēklas mēģināju diedzēt gan uz marles, gan salvetēm, gan tāpat, bet nu nesanāk iedraudzēties mums, varbūt arī tāpēc, ka man ne pārāk garšo tas, kas tur izdīgst :D

nosiguldas 27. janvāris 2012 13:26

paldies par aizrādījumu, kļūdu nebiju pamanījusi. Pupiņas tu diedzē tāpat kā sīkās sēklas, jeb jāievēro, kas īpašs.

kalliope 27. janvāris 2012 13:22

dīgsti (ar g) no vārda dīgt, nevis dīkt :)
par tēmu - man un meitukam vislabāk garšo diedzētas pupiņas, sevišķi mung pupiņas (viņgad biju nopirkusi pupiņu maisījumu depo, šogad depo vēl neesmu bijusi, mūsu miestā diedzējamo sēklu nav). sīkie diedzējumi (redīsi, kreses utml.) man kaut kā nesanāk - te tos aizkaltēju, te pārleju un paliek glumi.

kintijasieviesuklubslv 27. janvāris 2012 12:29

kreses - man šķiet ir kaut kas līdzīgs salātiem. ēdu tās tikai kā dīgstus. par pupiņām - ja saņemšos un izdiedzēšu, noteikti pastāstīšu

nosiguldas 27. janvāris 2012 12:14

tad kad izdiedzēsi un pagaršosi, apsoli, ka padalīsies ar sajūtām ;) tikai godīgi, varbūt nebūs nemaz ēdamas.

nosiguldas 27. janvāris 2012 12:12

kā tu diedzē kviešus, man likās ka viņi ir bezgaršīgi, traucēja miltainā garša un protams apvalciņš, kas tomēr ir paciets

nosiguldas 27. janvāris 2012 12:11

kintija, kas ir kreses, salāti?

KRX 27. janvāris 2012 12:06

Nediedzēju neko, dīgstus nekad neesmu ēdusi, līdz ar to pieredzes nav.
Īstenībā, tie mani arī nekad neuzrunā.... un lai ēstu "modes pēc" vai tāpēc, ka tā tagad dara visi(-as).... nea, nav uzrāviena :D

kintijasieviesuklubslv 27. janvāris 2012 12:02

man draudzene - floriste - uzdāvināja. mazo pupiņu sēklas, jau iepakojumā. šogad būs eksperiments. līdz šim vienmēr diedzēju kreses. garšo pēc redīsiem

Sieviešuklubs.lv 27. janvāris 2012 11:59

Man garšo redīsu un kviešu dīgsti! Tos parasti pievienoju biezpienam vai salātiem, vai arī lieku uz maizītes! :)

nosiguldas 27. janvāris 2012 11:56

kapēc es tevi saprotu :)

pece 27. janvāris 2012 11:56

Ja godīgi - tad dīkstus ēdu tāpāc, ka vajag, nevis garšo. Nekādu kaifu neķeru tos ēdot.

nosiguldas 27. janvāris 2012 11:53

kuras sēklas tev pašai garšo, varbūt ka ir tāpat kā man, zinu ka vajadzētu bet kviešus vairs nediedzēšu, īsti pie sirds neiet, garšas nekādas :S

pece 27. janvāris 2012 11:49

es liku trauciņā marli vairākās kārtā, uz kuras bērnu klājienā sēkliņas un visu turēju mitrumā.

pece 27. janvāris 2012 11:48

Sēklu tirgotāji apgalvo, ka var diedzēt: Siera amoliņu, bietes, brokoļus, fenheli, griķi, kressalīati, kvieši, sarkanie kāposti, lucerna, lēcas, pupiņas, redisi, saulespuķes, sinepes, soja, sīpoli, zirņi. Ir no kā izvēlēties :D

nosiguldas 27. janvāris 2012 11:45

par redīsiem saka ka esot garšīgi, ar kreses tu domāju kressalātus? Kā tu diedzē

pece 27. janvāris 2012 11:43

Kreses, redīsus.

Pareizi būtu pašai vākt sēklas un ēst ar visām sēklām, jo tās ko dod bodē lielākoties ir apstrādātas pret kaitēkļiem.

Reizēm pērku dīkstus, bet par to man ir ļoti, ļoti dalītas izjūtas, īpaši pēc pagājušā gada atgadījumiem.

nosiguldas 27. janvāris 2012 11:41

kuras ir mazās pupiņas, vai tu viņas pērc vai sagatavo jau rudenī

kintijasieviesuklubslv 27. janvāris 2012 11:40

es šogad esmu ieplānojusi diedzēt mazās pupiņas. redzēs, kas sanāks. sēklas jau sagatavotas. bet parasti vislielākā problēma, ka nezinu, kur sēklu kasti noslēpt, lai kaķis neapēd, pirms vēl tās sēklas sākušas dīgt. un, kad dīgst, tad viņš pirmais apēd visu :D

nosiguldas 27. janvāris 2012 11:38

kuras sēklas tu diedzē

1 2