...stunda pie plīts un garšas kārpiņas pasaka: Paldies!...

Autors: Aggie, 2010. gada 2. septembris, 00:02:10
...stunda pie plīts un garšas kārpiņas pasaka: Paldies!...

 

Sveiki!

 

Šodien, konkursa ietvaros, nolēmu iepazīstināt ar kādu no manām vājībām – sarkanajām zupām. Tās var būt biešu zupas, borščs vai zupas, kuros pievieno tomātu pastu. Tad, kad tās ir gatavas, es tajās pievienoju ļoti, ļoti daudz skābā krējuma un tad es ēdu, un ēdu, un ēdu....

 

Un šoreiz tā būs BOLOŅAS ZUPA.

 

Smalki sagriežu sīpolus. Ja tie ir lieli, tad ņemu divus. Ja – vidēja lieluma, tad – trīs, bet, ja maziņi – četrus.

 

Bija laiki, kad griezu klāt arī sēnes, bet tā kā manam mazākajam puikam sēņu garša nepatīk, tad tās vairs neizmantoju. Pirms tam piegriezu apm. 200 g sēņu (šampinjonus vai austersēnes).

 

 

Sarīvēju burkānus. Parasti izmantoju 4 – 5, bet atverot ledusskapi, ieraudzīju tur tikai vienu (laikam bērni būs nograuzuši). Nu tad izmantošu to vienu.

 

 

Un lieku to visu cepties kopā ar ½ kg maltas cūkgaļas.

 

 

 

Pa to pašu laiku es uzlieku katlā vārīties ūdeni. Kad ūdens būs uzvārījies, es tajā pievienošu divus vistas buljona kubiņus.

 

 

 

Kad gaļa ir apcepusies, pievienoju 2 - 3 ēd.k. tomātu pastas un cepju, kamēr gaļa ir apbrūnējusi.

 

 

 

Tai pat laikā buljonā lieku vārīties nūdeles.

 

 

 

Gaļa ir apbrūnējusi, nūdeles izvārījušās. Ko daru tālāk? Pievienoju gaļu pie nūdelēm un pavāru vēl 5 min.

 

 

Tad pievienoju sāli, timiānu un baziliku, un kādas 5 min. zupu nostādinu.

 

 

Leju šķīvī un pievienoju skābo krējumu. Jo vairāk, jo garšīgāk.

 

Zupai ir savs pluss. Nūdeles ilgi atrodoties šķidrumā nepārtraukti uzbriest. Līdz ar to, kad pienāk nākamā ēdienreize, es tai pieleju klāt ūdeni un atvāru. Un nedrīkst aizmirst pievienot klāt garšvielas (attiecīgi uz tādu daudzumu, kādu daudzumu ūdeni pielēja).

 


1