...stunda pie plīts un garšas kārpiņas pasaka: Paldies!...

Aggie
Aggie 2. septembris 2010 00:02
709

 

Sveiki!

 

Šodien, konkursa ietvaros, nolēmu iepazīstināt ar kādu no manām vājībām – sarkanajām zupām. Tās var būt biešu zupas, borščs vai zupas, kuros pievieno tomātu pastu. Tad, kad tās ir gatavas, es tajās pievienoju ļoti, ļoti daudz skābā krējuma un tad es ēdu, un ēdu, un ēdu....

 

Un šoreiz tā būs BOLOŅAS ZUPA.

 

Smalki sagriežu sīpolus. Ja tie ir lieli, tad ņemu divus. Ja – vidēja lieluma, tad – trīs, bet, ja maziņi – četrus.

 

Bija laiki, kad griezu klāt arī sēnes, bet tā kā manam mazākajam puikam sēņu garša nepatīk, tad tās vairs neizmantoju. Pirms tam piegriezu apm. 200 g sēņu (šampinjonus vai austersēnes).

 

 

Sarīvēju burkānus. Parasti izmantoju 4 – 5, bet atverot ledusskapi, ieraudzīju tur tikai vienu (laikam bērni būs nograuzuši). Nu tad izmantošu to vienu.

 

 

Un lieku to visu cepties kopā ar ½ kg maltas cūkgaļas.

 

 

 

Pa to pašu laiku es uzlieku katlā vārīties ūdeni. Kad ūdens būs uzvārījies, es tajā pievienošu divus vistas buljona kubiņus.

 

 

 

Kad gaļa ir apcepusies, pievienoju 2 - 3 ēd.k. tomātu pastas un cepju, kamēr gaļa ir apbrūnējusi.

 

 

 

Tai pat laikā buljonā lieku vārīties nūdeles.

 

 

 

Gaļa ir apbrūnējusi, nūdeles izvārījušās. Ko daru tālāk? Pievienoju gaļu pie nūdelēm un pavāru vēl 5 min.

 

 

Tad pievienoju sāli, timiānu un baziliku, un kādas 5 min. zupu nostādinu.

 

 

Leju šķīvī un pievienoju skābo krējumu. Jo vairāk, jo garšīgāk.

 

Zupai ir savs pluss. Nūdeles ilgi atrodoties šķidrumā nepārtraukti uzbriest. Līdz ar to, kad pienāk nākamā ēdienreize, es tai pieleju klāt ūdeni un atvāru. Un nedrīkst aizmirst pievienot klāt garšvielas (attiecīgi uz tādu daudzumu, kādu daudzumu ūdeni pielēja).

 


1

 

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Aggie 3. septembris 2010 04:45

...jā viesi, ja taisa mērci, tad ar spageti ļoti garšīgi, bet man galvenais skābo krējumu sarīties... :D

2. septembris 2010 20:25

man tā mērcīte sakārdināja,bet es makaronus pieliktu klāt un sanaktu makaroni bolaņas mērcē:)tā man liekas ir daudz garšīgāk:)

Aggie 2. septembris 2010 15:59

...ambera... es parasti izmantoju knorr vai maggi buljonus... man mamma iepotēja, ka tie ir vislabākie...

ambera 2. septembris 2010 15:52

Bet vegetas buljons ir pats sliktākais , kas var būt. tad jau labāk sāli tikai pielikt. Kaut gan sāli gatavoti produkti arī nav veselīgi:(

Aggie 2. septembris 2010 12:04

...pece, jo no apceptas gaļas nekādu buljonu vairs ārā nedabūsi...

2. septembris 2010 09:28

Izskatās dikti ņammīgi!!!

2. septembris 2010 08:28

Pece, piekrītu, kāpēc?? Mēs ļoti pārspīlējam ar ķīmiskajām piedevām, arī tur, kur dabīgās garšas pietiek..

pece 2. septembris 2010 07:55

Kāpēc jāliek klāt buljona kubiciņi, ja vāra gaļu?

rozhuks 2. septembris 2010 00:28

Kaut ko līdzīgu esmu taisījusi,bet ne ar malto gaļu,bet sagrieztu kā gulašam un pievienojusi citas garšvielas=)))
Bet šis variants izskatās arī gards!

ambera 2. septembris 2010 00:26

Izkatās garšīgi neesmu iepriekš neko tādu ēdusi. Bet kādu laiciņu arī neēdīšu:D