...ļoti vienkārša delikatese...

Aggie
Aggie 31. augusts 2010 16:06
697

 

Vakar visa diena pagāja kā vāveres ritenī. Toties mani bērni tagad pilnībā ir gatavi skolai.

Vakarā biju pārgurusi un gribējās ko īpašu. Manā gadījumā tās bija gliemenes.

Es zinu, ka daudziem cilvēkiem šermuļi skrien pār kauliem, iedomājoties vien, ka kaut kas tāds ir jāieliek mutē. Man vīrs tos ēd svaigus, bet es tomēr mīlu tos pagatavot. Mans lielais puika vispār uz tiem neskatās, bet mazais tos ēd ar lielu prieku.

 

Tā kā jau bija pavēls, nolēmu iegādāties jau ķiploku šķidrumā iemarinētas gliemenes. Tad tās tik uz 3 min. mikrenē jāieliek, tad 1 min. jāpagaida un atkal uz 3 min. mikrenē un gliemenes ir gatavas baudīšanai ar balto vīnu.

 

 

Reizēm, kad ir laiks, es nopērku (iespējams, ka var nopirkt Sky, Rimi Hypermārketos, Maxima XXX...) sasaldētas gliemens. Ko tad es daru? Tad es pārleju tās ar verdošu ūdeni, lai čaula sāktu atvērties. Tad es lieku uz pannas, kurā ir eļļa ar rīvētu ķiploku, un sutinu tajā, kamēr glimenes ir pilnībā atvērušās.

 

 

Kad pirmo reizi izmēğināju ēst gliemeni, tā man atgādināja kalmāra garšu. Tā ka tie kas ir ēduši kalmārus, tiem tad arī patiks gliemenes. 

 


1

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
vanessijaaa 1. septembris 2010 11:50

šitos gliemežus sauc par nīdijām:)

vanessijaaa 1. septembris 2010 11:48

dzīvoju zviedrijā un mēs šovasar paši ķērām te...
tā pat viņus neēdu,bet karstajos salātos mmmmmmmm

paprika,rīsi,nīdijas,zaļie zirnīši(nekonsorvētie),ķiploks

patiešām garšīgi,,

1. septembris 2010 10:15

Fu,Fu,Fu!:)

magone 31. augusts 2010 23:07

Es nepiederu pie cilveekiem, kuriem patiik eest.
Bet shis prieksh manis ir kaut kas loti garshiigs. Pat siekalas saskreeja mutee...........

ambera 31. augusts 2010 23:05

Agy- skaidrs arī šo es nevaru ēst eļļa sutinātas atkrīt:D Nekas kad varēšu pagaršošu:)

Aggie 31. augusts 2010 20:15

...ambera, šīs ir apstrādātas, bet svaigas gliemenes nevajag vārīt, pietiks, ja uzlies verdošu ūdeni, lai chaula pavērotos, tad var ēst svaigas... es neēdu svaigas, es tomēr izsutinu tās eļļā ar rīvētu ķiploku, lai vismaz būtu garša...

ambera 31. augusts 2010 19:37

Vai tiešām garšīgi? Cik sapratu šīs gliemenes jau ir marinētas -apstrādātas? Vai svaigas uzvārītas pēc tam arī ir garšīgas?

heima 31. augusts 2010 19:29

mmmmmm kā man garšo, sakārdināji.