Noderīgi knifiņi, gatavojot Lieldienu olas

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 19. aprīlis 2019 19:09
784

Nereti mēs prātā izsapņojam kādas mēs tās Lieldienu olas vēlamies redzēt, bet dažreiz gadās, ka vārīšanas un krāsošanas procesā kaut kas noiet greizi. Tad rodas jautājums- ko darīt, lai turpmāk tā nenotiktu? Lūk, daži padomi!

Skaistums nāk no iekšienes

Krāsot var ne tikai formu - olu čaumalas, bet arī pašu saturu. Olas vāra 3 minūtes, tad izņem
un ar adatu dažās vietās pārdur čaumalu. Atsāk vārīšanas procesu.

Olas svaiguma mērīšana

Olas svaiguma mērīšanai ūdens burkā izšķīdina ēdamkaroti sāls. Ja ola nogrimst, tā ir svaiga.

Kā saglabāt veselu olas čaumalu

Lai olu čaumala saglabātos vesela  līdz vārīšanās beigām – olas pirms vārīšanās 1 stundu vajag paturēt istabas temperatūrā.  Ūdenim pievieno 1 lielu sauju sāls.

Vienmērīga krāsas sadalīšanās

Lai olas krāsotos vienmērīgi, tās vispirms jāattauko. To var darīt ar spirtu vai siltu ziepjūdeni, sālsūdeni, etiķūdeni.

Krāsas pastiprināšana

Pievienojot etiķi krāsas šķīdumam, olas kļūst košākas, bet švakākas.

Rezultāts būs košāks, ja olas uz nakti atstās ledusskapī tās pašas krāsas šķīdumā .

Uguns liesmas nozīme

Olas vārīt labāk uz mērenas liesmas. Pie lēnas uguns cietāks sanāks dzeltenums, bet pie spēcīgas — baltums.

Olas spīdums

Lai olas labāk spīdētu, tās apstrādā ar sviestu, speķa ādiņu vai eļļu.

 Avots: www.zemnieks.info

Sieviešu Kluba diskusijai:

Kādi ir tavi knifiņi Lieldienu olu gatavošanai?

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies