Mikroviļņu krāsns - pārdomas

pece
pece 28. janvāris 2012 09:40
589

Manas domas par mikroviļņu izmantošanu ēdienu sildīšanā, nekad nav bijušas pārliecinošas, esmu bijusi skeptiska.

 

Šodien noskatījos šo video iekš youtoobe:

 

Un es sev uzdevu jautājumu - kas reāli notiek ar ēdienu, kuru sildām mikroviļņos, tiešām tas pēc tam saglabā savu struktūru un uzturvērtību? Kā jums šķiet?

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
esmeita 18. februāris 2012 11:57

Mikroviļņu krāsns iznīcina ēdienu molekulārā līmenī.. Negatīvi ietekmē pašsajūtu un veselību.
Vienīgais, kam es jebkad izmantotu mikroviļņu krāsni būtu bērnu mīksto rotaļlietu "attīrīšanai" no putekļu ērcītēm...
Sev tādu draņķi mājās nekad nenesīšu.
Jebkuru ēdienu var uzsildīt cepeškrāsnī, ja tik ļoti gribas. Tēju uzvārīt elektriskajā kannā.

pelukins 30. janvāris 2012 15:07

Nebiju redzejusi so video. Jaatzist - sokejosi!
Pasai nav mikrovilnu krasns, bet noteikti kadreiz bus. Tai pasai tejas sildisanai!
Bet es sevi pazistu - man tik loti nepatik, nu, tik loti nepatik! - gatavot est, ka es to daudz izmantosu. Centisos jau nepaslinkot, bet nezinu, ka sanaks.

kalliope 29. janvāris 2012 15:40

arī parastā cepeškrāsnī cepts ābols sāk plaisāt un izdalīties sula, tiesa ne tik ātri un traki kā mikroviļņos, arbūzu neesmu mēģinājusi cept :)
vispār mikroviļņu krāsns mums mājās ir, bet lietojam ļoti reti, piemēram, ja kaut ko darot piemirsusies tēja, lai nav jādzer auksta uzsildām u.tml., bet tas ir kādu reizi nedēļā varbūt, varbūt i retāk.
ne jau viena krāsns nodara ļaunumu, arī ēdiens, ko silda/'gatavo' mikroviļņos noteikti nav svaigs, un diendienā svaigus dārzeņus un tikko gatavotu ēdienu aizstājot ar pusfabrikātiem, veselībai noteikti tas par labu nenāk.
mikroviļņus ikdienā lieto tikai sliņķi, manuprāt. piemēram, mazam burciņbiezenīšus (pa retam nopirkām kādu semper - ēdienkartes dažādošanai) vienmēr sildīju burciņu ieliekot karstā ūdenī, kamēr Amerikas radiniece visu dienu grieza mikroviļņu krāsni. jā, man sanāca nedaudz vairāk laika patērēt, bet ne jau tik daudz, kā varbūt šķiet.
bet amerikāņi, laikam jau ir cits stāsts :)

pece 29. janvāris 2012 15:33

Un ko tas video reklamē?

pece 29. janvāris 2012 15:33

Es it kā zināju, kas notiek ar ēdienu mikroviļņu krāsnī, tomēr nebiju aizdomājusies, ka tie ēdienu ietekmē tik acīmredzami graujoši.

norbeta 29. janvāris 2012 15:05

Hmmm...un ko ar to gribēji pateikt?Vai tad esam tik dumjas ka nezinām kas notiek mikroviļņu krāsnī?
Kādu reizi uzsildot ēdienu jau ar veselību nenotiks graujošas sekas.Tas attiecas uz tiem kas katru dienu to lieto!
Un tas video ir tikai reklāma!