Mani virtuves "verķīši" - vēlmes, piepildījumi un vilšanās.

Autors: VesmaSk, 2014. gada 13. oktobris, 21:47:59
Mani virtuves "verķīši" - vēlmes, piepildījumi un vilšanās.

Pēdējā laikā mani ir pārņēmusi sajūta, ka jau atkal gribas iegādāties kārtējo „verķīti” savai virtuvei .  Nu labi, divus „verķīšus”. Piparu dzirnaviņas un plauktiņu/paliktnīti garšvielu trauciņiem. Pēdējam gan nāksies pagaidīt, jo tāds, kādu vēlos, ir gana dārgs. Bet gribu es kaut ko šiem līdzīgu –

20141013211832-70518.jpg20141013211847-95169.jpg

Piparu dzirnaviņas noskatīju šādas –

20141013212144-63399.jpg

Šobrīd man ir parastas rokas – tādas, kuras ir jāpagriež, lai no gala birtu sasmalcināti pipari. Diemžēl, tās jau ir savu laiku nokalpojušas un pagalam nodilušas, un arvien grūtāk paliek no tām izdabūt kaut jel kādu piparu kriksīti. Iztikt bez dzirnaviņām nevaru, jo kopš esmu sākusi piparus lietot svaigi maltus, nespēju pirkt veikalā to saslauku pulverīti, kas garšo ne pēc kā.  

Pirms kāda laika, iegādājos ebay.com šādas silikona mafinu/keksiņu formiņas:

20141013212352-26925.jpg

Tās ir labas, kā jau silikona formiņas, vilties nelika un izskatās gana labi, lai pasniegtu kēksiņus pa taisno no krāsns ar visām formītēm.

Toties krietni vīlos šajā verķī –

20141013212657-11740.jpg

Burkānu un kabaču gali tajā iesprūda (tajā vidiņā) un ik pēc gabaliņa nācās tos ķeksēt ārā, bez tam, ļoti daudz no burkāna vai kabača palika pāri, jo līdz galam to „ieskrūvēt” tajā uzpariktē nevar. Tomēr, nav sliktuma bez labuma – cīnoties ap neriktīgo spirālverķi, izdomāju pamēģināt parasto rīvi, un jā – ir! Vienkārši, ja gribas spageti veida  cukīni, burkānu vai gurķu salātiņus, tad tos var dabūt ar parasto rīvi, vienkārši gurķi/burkānu vai kabaci rīvējot gareniski – vienkārši visā garumā novelkot pār rīvi. Te drusku var redzēt rezultātu –kabači ar burkāniem ir tādā veidā meistaroti (tie, priekšplānā pa kreisi):

20141013212734-17976.jpg

Man ļoti mīļas ir „Tupi un vāri” jeb „Tuperware” bļodiņas, kuras neesmu pirkusi, bet kuras man ir dāvinātas. Zinu, kādas cenas ir Tuperware traukiem, tādēļ  pašai tās pirkt roka neceļas, bet tās tiešām ir lieliskas – ērtas, iekšpuse gluda un no tās var dabūt ārā visu līdz pēdējai pilītei (mīklu, piemēram) un nekas nepiekalst, pat ja mīklas bļoda neizmazgāta stāvēs pāris dienas, viss nomazgāsies viegli un bez beršanas.  Ja jādomā, ko dāvināt draudzenei, tad ziniet – šīs bļodas būs laba dāvana. (Paldies, tev, Olitiņ!). Manas bļodiņas jūs jau esat redzējuši manos blogos, te viena no tām:

20141013212849-65206.jpg

Vēl man mīļa lieta virtuvē un tai jābūt katras raganas, piedodiet, sievietes virtuvē – piestiņa. Savējo izmantoju, lai sadrupinātu garšvielas vai lai atraisītu viņām garšu, ja jāliek pie sautējumiem, kotletēm vai zupās. Un vai zinājāt, ka piestu nekad nevajag mazgāt? Tādejādi tā bagātinās ar smaržu un kļūst ar katru lietošanas reizi arvien mīļāka.

20141013213010-13746.jpg

Un kādi ir tavi mīļākie virtuves „verķīši”?

 

 

 

Blogo Sieviešu klubā un laimē jaunos Timotei šampūnus