Dārzkopja piezīmes- vai izmanto pārtikā aveņu zemeni?

nosiguldas
nosiguldas 28. jūlijs 2011 13:21
3485

Aveņu zemene, pareizi Jūs nepāklausījāties, šodien runa ies par šo īpatnējo augu.

 

Kad es pirmo reizi izdzirdēju šo nosaukumu, stādu pārdevējs stāstīja, ka ogas ir lielas un saldas, es gan tā nevaru teikt. ja stādu audzētavā uzrakstīts, ka garšas īpašības ir vidējas, tad es teikšu pilnīgi neēdama, bet....

 

krūmiņš ir neliels, vairojās ar sānu dzinumiem, pat ļoti ātri, ogas patiesi lielas, izteiksmīgas un spilgti sarkanas, ja kādam ir neliels pleķītis zālāja malā vai pat vidū , iestādiet, nenožēlosiet, kad ogas sāk krāsoties tāds pudurītis izskatās ļoti iespaidīgi, patiesi skaisti, bet uzsveru, ja tas ir viens pats, man šis augs ir dobē un protams ir jauki, bet iespaids nav uz UH.

 

Tagad jautājums ir sekojošs, vai kāda izmanto šīs ogas pārtikā, ja izmanto, tad kā?

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
aa 24. oktobris 2011 19:30

Varbūt nedaudz vēlu, bet nekas noderēs nākamajam gadam. Viņu nevajadzētu stādīt dobē pie citiem augiem jo šis augs traki dzen sakņu atvases. man viņa aug kā soliteraugs zālājā. ogas un ziedi ir ļoti dekoratīvi. svaigas ogas gan ar īpašu garšu neizceļas, toties ievārījums ir ļoti garšīgs, līdzinās meža zemeņu ievārījumam

sandrulish 31. jūlijs 2011 22:46

Sveika, es braukšu 5.augustā uz Sieviešu klubu!!!

Nākamnedēļ piektdien!

Bet ja kas, tad uz Siguldu arī tieku ar mašīnīti, gan jau vīrs aizvedīs! ;)

nosiguldas 29. jūlijs 2011 09:42

kad brauksi uz sieviešu klubu dod ziņu aizvedīšu tev dāvaniņu

nosiguldas 29. jūlijs 2011 09:41

bet arī galīgi neēdamas

nosiguldas 29. jūlijs 2011 09:41

es labprāt uzdāvināšu stādiņus

mazaa raganina 29. jūlijs 2011 08:40

Esmu ēdusi un man negaršo, varbūt nebija vēl gatavas.

belinda 29. jūlijs 2011 01:25

Jā, es arī domāju, ka viņām garša nu nekāda, bet izrādās, ka ogas kļūst saldas, kad pastāv krūmā vēl vismaz 2 nedēļas pēc sarkanās krāsas iegūšanas. Tā kā pirmais iespaids par ogu bija - "bezgaršīgs", tad nākošās sarkanās ogas nesteidzos nobaudīt. Kad bija pagājušas kaut kādas 2 vai 3 nedēļas un tās man dārzā tur tādas apetelīgas rēgojās, nospriedu, ka var jau arī tās apēst, kaut ir nekādas. Bet izrādījās, ka tās ogas bija kļuvušas saldas un garšīgas. Tāpēc vajag pacietību.

madmozele 28. jūlijs 2011 21:22

Izmantoju tikai dekorējot kādu saldo,paķeru tāpat no krūma,bet garša,jā,nekāda.Bet ogas gan iespaidīgas-milzīgas.Un aug kā sērga,plešas plašuma,ļoti jāpārdomā,kur stāda. :)

sherija 28. jūlijs 2011 19:56

mums pirmo reizi būs ogas. Esmu dzirdējusi, ka tāš diezgan labi garšo ievārījumos un labi izkatās kā dekors ēdienam vai kokteiļiem.
Varūt kāda ir likusi tās ievārījumos. Mnai interesē ar kādām ogām tāš labāk iet kopā? Varbūt ne ogām, bet āboliem?

Ilze_Liekmane 28. jūlijs 2011 18:47

Esmu zemeņu fane, bet kas tāds man ir jaunums :D Atsauksmes gan tādas negaršīgas, bet nosaukumi interesanti :D

sandrulish 28. jūlijs 2011 18:22

Vajadzētu sarunāt, kad kādreiz riposim
garām Siguldai! Augusta sākumā! ;)

kalliope 28. jūlijs 2011 18:10

mums arī vēl tikai gatavojas
vēl glītas ir arī spinātzemenes :)

Cerīte 28. jūlijs 2011 18:09

Ir manā dārzā jau 3 gadus-garša patiewšām tāda,nekāda,bet aiz skopuma noēdam vienkārši no krūma.Taču ļoti dekoratīvas ir ne tikai ogas bet ari lielie baltie ziedi.

Sanjazz 28. jūlijs 2011 17:36

sākumam jānogaršo,jo mūsmājā pirmo reiz kas tāds, tad jau lūkošu ko var sadarīt!

Sieviešuklubs.lv 28. jūlijs 2011 17:33

Cik interesanti! Kaut ko tādu redzu pirmo reizi!

minniite 28. jūlijs 2011 16:58

neesmu nekad neko tādu redzējusi.
Cik diez maksā stādiņi?

nosiguldas 28. jūlijs 2011 16:43

varu uzdāvināt tev stādiņus

sandrulish 28. jūlijs 2011 16:38

Pirmo reizi dzirdu, ka ir šādas ogas=
kur tādas varētu iegādāties? :$

nosiguldas 28. jūlijs 2011 16:37

vai plāno ko darīt ar ogām

Sanjazz 28. jūlijs 2011 16:34

manam vēl tik gatavojas ogas!