Dārzkopja piezīmes - ar jaunu sparu!

nosiguldas
nosiguldas 5. maijs 2011 00:39
610

Kādu brītiņu biju pazudusi, bet tagad atkal esmu te un tā kā man ir jau savs piekritēju pulciņš, ar jauniem spēkiem un cerībām uz gaišu nākotni atsāku rakstīt par notikumiem dabā un nedaudz arī to, kas notiek ar mums.

 

Laikam jau katrai no mums ir laiks, kad saproti, ka ir laiks atpūsties no visa un visiem. Kad dzīve tur tevi pastāvīgā sasprindzinājumā un visu laiku tu turi roku uz pulsa, vienā brīdī tavs es sāk protestēt. Tā notika ar mani, vienā rītā ejot uz darbu sapraru, ka nevaru, sāka birt asaras, tā nu devos brīvprātīgi piespiedu atvaļinājumā.

 

Mana ļoti laba draudzene paaicināja mani pastrādāt trīs dienas svaigā gaisā pie teritorijas apzaļumošanas un teikšu kā ir, ES JŪTOS FANTASTISKI, darbs svaigā gaisā, gandarījums par padarīto un secinājums, ka bez manis mājās viss ir ritējis savu gaitu ir devis spēku un pārliecību, ka viss man izdosies.

 

Nu tā GARŠAUGU DOBE,

 

Tas bija man liels pārsteigums, jo manā dārzā aug divu veidu piparmētras, piparmētra ar mīkstām lapiņām un asām lapiņām (sirds piparmētra), tagad zinu kā izskatās un garšo ananāsu piparmētra

 

un sibīrijas piparmētra. Kāds ir mārsilis un pats lielākais ieguvums ir lakši,kas tur aug brīvā dabā, līdz ar ko var ēst saujām.

Gribu gan piebilst, ka lakši ir aizsargājams augs un tapēc arī es savā dārziņā mēģināšu ieaudzēt pavisam nedaudz. Kā tas izdosies redzēsim vēlāk, tā kā šiem augiem patīk vietas zem kokiem un krūmiem, stādīšu zem lazdas.

 

Ikdienā lakšus lietoju salātos patīk tāpat piekost pie ēdiena, labi jūt garšu un smaržu zupās un mērcēs, bet tad tie jālieto īsi pirms ēdiena pasniegšanas.

 

Stādot garšaugus man radās ideja atsevišķai garšaugu dobei, pie kuras veidošanas ķeršos nedēļas beigās, jo vakar pēc atgriešanās no darba atpūtas, spēka pietika tikai sašķirot stādiņus.

 

Par pārējo nākošā reizē, BET, pavisam drīz.

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
nosiguldas 6. maijs 2011 10:09

piparmētru stādiņu ieguvu dalot pamatstādu. pēc smaržas liekas ne ar ko neatšķiras, pēc garšas esot ananāsu piegarša, kā ir īstenībā pastāstīšu kad pagaršošu. Par lakšiem, tas ir meža ķiploks, jeb "tirgū to var nopirkt ar nosaukumu "Čeremša", lapas kā skābenei, tikai smailākas un gaišākas, smaržo un garšo pēc ķiplokiem.

madmozele 5. maijs 2011 22:19

Ieinteresēja ananāsu piparmētra! (Y)Vai ir kādas savādas garšas nianses?

lauritta123 5. maijs 2011 21:17

Kur Tu dabūji tādas piparmētras sēklas? vai pati kaut kā pavairoji? un pēc kā garšo lakši? tā kā vairāk uz salātlapām vai kaut kas specifisks, kā, piem. kreses?