Zaptēšanas vakars Aizputē

intasanta
intasanta 12. septembris 2011 09:47
5282
Viss sākas kā jau smalkās viesībās- ar aperatīvu :)
Ķiršu sula ar cukuru un nedaudz rauga- arī zaptējums, tikai šķidrs.
Bija padomāts arī par tiem, kuriem garšo vienkārši sulas! Upeņu sula- garda un smaržīga.
Daži zaptējumi gan nebija burkās sapildīti- bet tas netraucēja tos baudīt arī no kastrolīša. Bija labi.
Klasisks zaptējums neparastā izpildījumā- jāņogas ar kanēli....
Viens no pārsteidzošākajiem zaptējumiem- gurķi ar baziliku. Garrrds.
Kreptīgo zaptējumu stūrītis. Priekšplānā konservēti ķiploku laksti. I izskatās labi, i garšoja tīri tā neko! Bietes, kabači, gurķi, tomāti, kāposti, sīpoli, paprika un ķiploki. Apskaužama izdoma un neskaitāmas variācijas.
Ainas slavenie kabači. Mīlīgi un maigi.
Bija gan vienkārši iegaumējas receptes, gan arī vairāksastāvdaļu zaptējumi. Tādiem gadījumiem līdzi bija paņemtas pierakstu klades- visus tos gramus un gabalus tak nevar galvā paturēt!
Rudītes rokās esošo zaptējumu gribējās pa klusu nočiept. Ķirbji ar rumu. Kā izrādās esot bijis publicēts Aptieku avīzē. Ko tik gan tur neraksta?
Aplausu vērti zaptējumi!
Lieliski zaptējumi!
Labu noskaņojumu radoši zaptējumi!
Mums bija vienkārši lielisks piektdienas vakars...bez īpašiem ieguldījumiem un īpašas gatavošanās. Mēs pašas radījām sev svētkus. Hei, to varat arī Jūs!
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
kalliope 14. septembris 2011 14:33

padalieties, lūdzu, ar "Ainas slaveno kabaču" recepti - nezinu, ko ar saviem darīt, kur likt :)

12. septembris 2011 15:55

Oi, cik jauki un forši! (Y) (F) Tā tiešām ir, ka svētkus sev var radīt ikviens! Ir tikai jāgrib! :)

leksija 12. septembris 2011 11:24

Interesanti un patiešām jauki! :)