Vistu aknu pastēte

pece
pece 10. janvāris 2011 22:36
5001
Lūk, rezultāts! Tiešām gardi! Ātri, garšīgi un no normālām sastāvdaļām.
Ņemam 300 g vistu aknu, vienu normālu sīpolu un kārtīgu burkānu. Sīpolu vietā var lietot puravu, sanāks vēl maigāka garša.
Visu sagriežam (ja slinkums sīpolus tik rūpīgi var negriezt un burkānus sarīvēt uz rupjās rīves).
Apcepam uz pannas nelielā sviesta daudzumā, bet nepiededzinām vai vismaz mēģinām nepiededzināt.
Apcepam aknas. Šo un iepriekšējo var izlaist, ja ir slinkums vai gribas dikti diētiski.
Liekam apceptās vai neapceptās sastāvdaļas katlā un pievienojam ūdeni/buljonu vai vīnu. Vai šos te šķidrumus dažādās attiecībās pēc vēlmēm un izjūtām. Iesākumā ieteiktu izmēģināt ar buljonu vai vienkārši ūdeni. Šoreiz izmantoju ūdeni, ābolu sulu un ābolu vīnu.
Vāra uz lēnas uguns apmēram 15-20 minūtes - galvenā gatavības pazīme - burkāni ir izvārījušies!
Visu sablenderējam. Pirmās reizes iesaku biezumus blenderēt nelielā šķidruma daudzumā, un pievienot šķidrumu atpakaļ pēc vajadzības un konsistences. Liek atpakaļ uz uguns un pievieno garšvielas, uzvāra. Jāatceras, ka siltam ir izteiktāka garša nekā atdzisušam. Var pievienot vēl sviestu, tad masa būs smērīgāka, bet mierīgi var iztikt bez taukvielām.
Šoreiz izmantoju šīs garšvielas, bet mēdzu eksperimentēt. Pastēti atstāj atdziest līdz istabas temperatūrai un tikai tad ievieto ledusskapī - taupīsim elektroenerģiju un ledusskapi.
Labu apetīti! PS nav jābaidās no sīpoliem un burkāniem un to attiecību pret aknām, šī recepte ir daudz izmantota un tālu tautās gājusi, visi atzinuši par labu esam. Bērni diētisko (slinko) variantu bez cepšanas un taukvielām ēd karotēm, kamēr vēl silta.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
savanna 12. janvāris 2011 12:00

Paldies! Es parasti pievienoju arī daiviņu ķiploka. Ļoti gardi sanāk... Par vīnu - interesanta ideja!

pece 11. janvāris 2011 22:28

Apmēram ņemu glāzi šķidruma, bet skatos, lai produkti ir nosegti katliņā. Šoreiz variēju pusi uz pusi ābolu sula ar vīnu, lielākoties ņemu ūdeni parasto un uz beigu galu piešauju kādu lāsi - apmēram ēdamkaroti stiprā alko. Jāņem vērā, ka ābolu sula, arī vīns dod mazliet skābenu garšu, kas var patikt un var arī nepatikt.

liania 11. janvāris 2011 20:21

Man interesē par to škidrumu proporcijām. Varēji jau padalītie.

elionora 11. janvāris 2011 14:48

Labāks par to kas veikalā jau gatavs nopērkams!Vismaz zini kas tur iekšā :)

Noelle 11. janvāris 2011 13:41

Tik vienkārši! Es laikam arī pagatavošu, jo pastētes man ļoti garšo un vistu akniņas arī! :)

mazaa raganina 11. janvāris 2011 08:19

Man stāv ledusskapī aknas,bet cūku...Šodien man laikam būs ko darīt...!

laurab 11. janvāris 2011 07:57

ņam, ņam...kā man garšo pastētes ..super...Gribēju jautāt, tu izmantoji lielveikala vistu aknas? kādas tās ir? neesmu nekad pirkusi..

pece 10. janvāris 2011 22:57

agy, es rīt mēģināšu uzrakstīt kā blogu, lai vari saglabāt kā grāmatzīmi. ;)

Aggie 10. janvāris 2011 22:51

varbūt vajadzēja veidot kā blogu, lai var saglabāt

Aggie 10. janvāris 2011 22:50

būtu forši, ja varētu saglabāt kā grāmatzīmi

sandrulish 10. janvāris 2011 22:46

oooooo, beidzot redzu kā gatavo pastēti, un galvenais, ka nemaz tik dārgi nav!!!

liels paldies pece, rīt es gatavošu noteikti...:P:P:P

Aggie 10. janvāris 2011 22:46

...man jau nu ļoti garšo pastētes...

cheery 10. janvāris 2011 22:42

Lieliski - būs jāpamēģina! :)

Ivetta 10. janvāris 2011 22:40

Wow! Labs! Varbūt kādreiz, kad iedvesma radīsies, būs jāuztaisa:)