Vēsma jūnijā ēd. Otrā epizode. Kaut kas pamatīgāks.

VesmaSk
VesmaSk 12. jūnijs 2015 15:00
1796
Un tā. Liekam vārīties kartupelīšus.
Izvelkam no ledusskapja jau vakar atkausēto zivju fileju. Es parasti izvēlos pangasiju (zinu, zinu, ka nav tā labākā izvēle, bet man tā garšo labāk), bet šoreiz veikalā lielas izvēles nebija un nācās ņemt mintaju.
No filejām notecinām lieko šķidrumu. Sagriežam filejas uz pusēm, lai ērtāk cept.
Iesitam šķīvī vienu olu (šoreiz tā ir manu pīļu ola), otrā šķīvī sajaucam miltus ar sezama sēkliņām. Tas viss būs zivju panējumam.
Zivs fileju apviļājam miltu-sezama maisījumā un pēc tam sakultajā olā. Liekam cepties.
Kamēr zivtiņa cepas, ņemam priekšā siltumnīcā un dārzā sarautos zaļumus - salātlapas, spinātus, dilles, lokus.
Zaļumus sagriežam, tiem vēl klāt piegriežam svaigu gurķi. Aizdarām salātiņus ar skābo krējumu, sāli liekam pēc garšas.
Te nu viss labums ir -vārīti kartupelīši ar dillēm, panēta zivtiņa un zaļumu salāti. īsta vasaras ņamma.

Vasarā (cik nu mūsu jūnijs pēc tādas izskatās) pusdienās gribas ko vieglāku un zaļāku....

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Nikte 12. jūnijs 2015 21:37

:P ņammmm

Linduchy 12. jūnijs 2015 18:33

Es sezama sēkliņās mēdzu apviļāt mini kotletītes - arī baigā ņamma :) (Y)
Paldies par blogu! (F)

Susurēns 12. jūnijs 2015 17:07

Izskatās ņammīgi, tikai pangasiju gan labāk neēdiet :) Interesanta ideja par sezama sēkliņām, būs jānoprovē ;)