Sātīgais rudens pīrāgs

Linduchy
Linduchy 7. septembris 2015 00:00
1663

Ir klāt rudens - ar lietainām dienām un vēsiem vakariem.  Neomulīgā laikā gribās panašķoties...lai no tā izvairītos - labākais risinājums ir sātīga maltīte.

Tirgus rudenī mūs lutina ar sezonāliem labumiem - dažnedažādām sēnēm, ķirbjiem, burkāniem, dzērvenām un brūklenēm. Tev ir visas iespējas savā šķīvī izveidot fantastisku krāsu kompozīciju.

Šoreiz receptīte sātīgajam rudens pīrāgam ar sēnēm & co.

Sastāvdaļas:

1 neliela vistas fileja

Sauja sēņu (pēc ieskatiem)

1 sīpols

Neliela ķirbja šķēle

1 neliels burkāns

1 tomāts

4 olas

200ml saldā krējuma

1 glāze (250ml) miltu

2 tējkarotes cepamā pulvera

Ķiploka daiviņa

Neliels gabaliņš siera (sarīvētā veidā aptuveni pussauja)

Pētersīļi un garšvielas pēc ieskatiem (sāls, pipari utt.)

Gatavošanas process:

Liekam vārīties vistas fileju (var arī nevārīt, bet sacept - kā nu kuram patīk labāk). Es, vārot fileju, liku klāt smaržīgos un melnos graudu piparus un lauru lapu, bet principā var likt vai nelikt papildus kaut ko pēc saviem ieskatiem.

Tikmēr sagatavo visu pārējo - nomazgā un sagriež sēnes, sarīvē ķirbja šķēli, burkānu, sīpolu, smalki sagriež tomātu, sakapā ķiploku un pētersīļus, sarīvē sieru. 

Sviestā apcep sēnes, beigās pievienojot sarīvēto sīpolu un garšvielas.

Kad vistas fileja ir izvārījusies, to ņem ārā no buljona un ļauj nedaudz atdzist, lai varētu smalki sagriezt.

Bļodā sakuļ olas, liek klāt miltus, cepamo pulveri un sāli (ja ir vēlēšanās), beigās pievieno saldo krējumu un visu kārtīgi sakuļ, lai nav kunkuļi.

Kad tas ir izdarīts, mīklai liek klāt sarīvētos ķirbjus, burkānus, sagriezto tomātu, vistas fileju, apceptās sēnes ar sīpoliem, sarīvēto sieru, sakapātos pētersīļus un ķiplokus. Visu kārtīgi samaisa.

Ņem kūkas formu vai kādu citu cepamo trauku. Manā gadījumā bija 28cm kūkas forma. To izklāj ar cepampapīru. Lej formā gatavo masu.

Liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos 50 minūtes (silšanas režīms no augšas un apakšas). Pīrāga gatavību pārbauda ar koka irbulīti.

Ja satraucies par figūru, no receptes var ņemt ārā saldo krējumu un sieru, tā vietā mīklai var izmantot glāzi piena ;)

P.S. Ja Tev garšo bik sāļāki ēdieni, tad droši mīklai pievieno sāli pēc saviem ieskatiem.

Labu apetīti! 

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
pece 15. septembris 2013 19:27

Forša ideja!

Linduchy 15. septembris 2013 11:48

Starp citu...šo var cept arī mazajās mafinu formiņās, tad tie ir gatavi +/- 20 minūtēs :)

vecsprofils 15. septembris 2013 11:18

Ooj, ļoti laba recepte, prieks, ka nav sarežģīti un tik gardi izskatās! (Y)

lotte 15. septembris 2013 10:20

Lieliska recepte, noteikti pamēģināšu (Y)

Kerstyna 15. septembris 2013 09:15

Laba ideja, galvenais, ka visko var kopā salikt :)