Sātīgais rudens pīrāgs
Ir klāt rudens - ar lietainām dienām un vēsiem vakariem. Neomulīgā laikā gribās panašķoties...lai no tā izvairītos - labākais risinājums ir sātīga maltīte.
Tirgus rudenī mūs lutina ar sezonāliem labumiem - dažnedažādām sēnēm, ķirbjiem, burkāniem, dzērvenām un brūklenēm. Tev ir visas iespējas savā šķīvī izveidot fantastisku krāsu kompozīciju.
Šoreiz receptīte sātīgajam rudens pīrāgam ar sēnēm & co.
Sastāvdaļas:
1 neliela vistas fileja
Sauja sēņu (pēc ieskatiem)
1 sīpols
Neliela ķirbja šķēle
1 neliels burkāns
1 tomāts
4 olas
200ml saldā krējuma
1 glāze (250ml) miltu
2 tējkarotes cepamā pulvera
Ķiploka daiviņa
Neliels gabaliņš siera (sarīvētā veidā aptuveni pussauja)
Pētersīļi un garšvielas pēc ieskatiem (sāls, pipari utt.)
Gatavošanas process:
Liekam vārīties vistas fileju (var arī nevārīt, bet sacept - kā nu kuram patīk labāk). Es, vārot fileju, liku klāt smaržīgos un melnos graudu piparus un lauru lapu, bet principā var likt vai nelikt papildus kaut ko pēc saviem ieskatiem.
Tikmēr sagatavo visu pārējo - nomazgā un sagriež sēnes, sarīvē ķirbja šķēli, burkānu, sīpolu, smalki sagriež tomātu, sakapā ķiploku un pētersīļus, sarīvē sieru.
Sviestā apcep sēnes, beigās pievienojot sarīvēto sīpolu un garšvielas.
Kad vistas fileja ir izvārījusies, to ņem ārā no buljona un ļauj nedaudz atdzist, lai varētu smalki sagriezt.
Bļodā sakuļ olas, liek klāt miltus, cepamo pulveri un sāli (ja ir vēlēšanās), beigās pievieno saldo krējumu un visu kārtīgi sakuļ, lai nav kunkuļi.
Kad tas ir izdarīts, mīklai liek klāt sarīvētos ķirbjus, burkānus, sagriezto tomātu, vistas fileju, apceptās sēnes ar sīpoliem, sarīvēto sieru, sakapātos pētersīļus un ķiplokus. Visu kārtīgi samaisa.
Ņem kūkas formu vai kādu citu cepamo trauku. Manā gadījumā bija 28cm kūkas forma. To izklāj ar cepampapīru. Lej formā gatavo masu.
Liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos 50 minūtes (silšanas režīms no augšas un apakšas). Pīrāga gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
Ja satraucies par figūru, no receptes var ņemt ārā saldo krējumu un sieru, tā vietā mīklai var izmantot glāzi piena ;)
P.S. Ja Tev garšo bik sāļāki ēdieni, tad droši mīklai pievieno sāli pēc saviem ieskatiem.
Labu apetīti!
Forša ideja!
Starp citu...šo var cept arī mazajās mafinu formiņās, tad tie ir gatavi +/- 20 minūtēs
Ooj, ļoti laba recepte, prieks, ka nav sarežģīti un tik gardi izskatās!
Lieliska recepte, noteikti pamēģināšu
Laba ideja, galvenais, ka visko var kopā salikt