Sātīgā gavēņlaika sēņu zupa ar miežu pārslām

kalliope
kalliope 31. janvāris 2012 07:30
829

Ātri, garšīgi un veselīgi! Brīnišķīga ideja pusdienām vai vakariņām! 

Sastāvdaļas (2 porcijām):

Miežu pārslas – viena saujiņa

Kartupeļi – divi nelieli

Burkāni – trīs nelieli

Šampinjoni – trīs lieli

Sīpols – viens vidēja lieluma

Liela, glīta lauru lapa

Nedaudz paša audzētu un saldētu ekodiļļu

Sāls, pipari pēc garšasEļļa – cepšanai

Skābais krējums - piedevai

Gatavošana:

Uzliekam katliņā vārīties ūdeni – tik daudz, lai tiek divām porcijām. Nomizojam kartupeļus un burkānus, kartupeļus sagriežam kubiņos, burkānus saēvelējam plānās ripiņās. Pa to laiku ūdens ir uzvārījies – ieberam sāli, ieliekam lauru lapu un ieberam dārzeņus.

Kamēr šie klusiņām vārās, nomizojam un sasmalcinām sīpolu, un liekam cepties līdz zeltainam brūnumam. Kamēr sīpols cepas, sagriežam sēnes (neaizmirstot ik pa laikam uzmest aci sīpoliem – lai nesanāk tumši brūni zeltainu vietā), pieberam sīpoliem un sacepam.

Kartupeļi un burkāni pa to laiku jau ir izvārījušies pusmīksti – pieberam miežu pārslas un saceptās sēnes ar sīpoliem.Ļaujam vārīties līdz zupa ir gatava. Buljona kubiņus nepievienoju, jo taukumiņš ir no ceptajām sēnēm, bet pārslas piešķir zupai feinu tumīgumu.

Lai labi garšo!

"Herkuless" graudaugu lielais māmiņu recepšu konkurss! Piedalies!

 

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies