Recepšu konkurss: Sēņu receptes
2817
Tā kā rudens un sēņu laiks jau klāt, uzsākam jaunu konkursu, kurā uzdevums ir iesūtīt receptes, kurās galvenā sastāvdaļa ir sēnes. Tātad viss par un ap sēnēm, gan dažādi ēdieni, gan padomi marinēšanai un sālīšanai utt.
Balvā: Ilzes Lipskas grāmata "Zaļās receptes"
Termiņš: 22. septembris
Tā pat kā eklēru stāstiņu
http://www.sieviesuklubs.lv/kluba-jaunumi/pamaciba-ka-pievienot-rakstu-fotoblogu-video-sieviesu-kluba-253411/
Kā?
Lai piedalītos konkursā, šo pašu rakstiņu jāiesūta raksta/bloga veidā.
Lai kaut ko pagatavotu no sēnēm , vispirms ir nepieciešams iegūt sēnes... Ir variants "A" aiziet uz veikalu un nopirkt šampinjonus, droši un var darīt to pašu, ko ar jebkuru citu sēni ( ēdamo, protams), "B" - doties uz tirgu un RISKĒT, bet nu labi, gailenes jau pazīst visi, vai ne? Variants "C", bruņoties ar nazi, grozu, gumijniekiem, sēņu un čūsku katalogu, navigatoru u.c. lietām, un doties sēņu sagādē uz mežu.
Kad sēnes ir mājā, tad ir laiks MANAI "Ziemas sēņu "receptītei. Iepriekš garantēju - mana ģimene ir dzīva un pie labas veselības
Lielumi ir aptuveni, pēc izjūtām.
Tātad vajag:
Vārītas sēnes, sagrieztas, apmēram tā, lai tās ir apmēram 1/2 no visām sastāvdaļām.
Pārgatavojušies tomāti, ar vai bez miziņām, gaumes un slinkuma lieta, sagriezti, daudzumā nedaudz mazāk kā sēnes.
Sīpoli - sagriezti ripiņās
Apmēram glāze labas eļļas ( daudzums atbilstoši produktu daudzumam)
Etiķis 9% būs jāliek pēc garšas.
Graudu pipari, graudu sinepes, sāls un mazliet cukura.
Eļū uzkarsē lielā katlā, pieber sēnes, kādu 1/2 stundas sautē, tad pieliek sīpolus, drusku vēlāk tomātus un visas garšvielas, izņemot etiķi, sautē, kamēr tomāti izšķīst, tad pielej etiķi, vēlreiz uzvāra un pilda karstu , karstās burkās.
Par karsēšanu - es nekarsēju vairāk, bet, ja iekšējai balsij vajag, tad - karsē kā parasti.
Ko ar salātiem ziemā iesākt? Pie visādām gaļas sviestmaizēm - ideāli. Bet vislabāk - vārot sēņu zupu pielikt klāt.