Pavasara pesto :)

Kerstyna
Kerstyna 25. aprīlis 2017 12:17
1237

Būtu zinājusi, ka konkurss būs, būtu vairāk bildes  saveidojusi, bet, nu jāiztiek ar galarezultāta bildīti :)

20170425120854-95620.jpg

Kāpēc "Pavasara pesto"? Tāpēc, ka lakši  pašā labumā ir tikai pavasarī :)

Sastāvs - vienīgies no oriģinālreceptes palikušie elementi - ciedru rieksti un olīveļļa.

Un tā, blenderī savietoju jau sarīvētu cieto sieru  - gana labs ir Cesvaines cietais siers, jebkurš no tiem, patiesībā.

20170425121326-89174.jpg

Kāda saujiņa ciedru rieksti ( dārgi!!, bet ekvivalentu neesmu atradusi)

Sausi tīri lakši... tad nu visu sablendē un beigu galā pielej olīveļļu, cik nu biezu/šķidru to pesto gribās, man vislabāk patīk, kad ir kā pasta. Ir izteikti zaļā krāsā, smaržo pēc ķiplokiem un arī garšo  pēc ķiplokiem

Ļoti labi garšo kopā ar svaigajiem sieriem un graudu maizītēm, arī uz gaļas labi der. Tikai ir viens baigais BET-  daudz apēst nemaz nevar, ilgi uzglabāt arī nevar, tā nu jātaisa pa drusciņai.

 Bet laba daudz nevajag :)

Pavasara recepšu konkurss

20151008140647-14371.jpg

Zvaigzne ABC moto ir: “Labas grāmatas – gudrāki lasītāji!”.

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Kerstyna 26. aprīlis 2017 09:11 pece

Tie būs diezgan trekni ne? Varbūt tad nevajadzēs olīveļļu nemaz?

pece 26. aprīlis 2017 07:59

Noteikti gardi!
Es mēnešu kā alternatīvu ciedru riekstiem izmantot Indijas riekstus.

Kerstyna 25. aprīlis 2017 19:25 VesmaSk

Var jau arī nātres iekurbulēt... nu tā raksta, ka varot :)

VesmaSk 25. aprīlis 2017 18:14

Ciedru riekstus varu dabūs, siers nav problēma, bet, kur tos lakšus raut? Mūsu mežā navaid...:(

Kerstyna 25. aprīlis 2017 14:39 VIT@

Pāldies :)

Ciao 25. aprīlis 2017 14:23

ou, Tu spied uz manām jūtām :D ļoti laba recepte, lieliski ;) (Y)

Linduchy 25. aprīlis 2017 12:33

Vitamīnu sprādziens :)