Par Mīlestības ceļiem runājot.

Kerstyna
Kerstyna 13. jūnijs 2016 10:57
1731

Par mīlestības iešanu caur vēderu.... NU nezinu gan, kā apjomīga maltīte varētu stimulēt tālākus procesus.

 Domāju, ka vairāk akcents ir uz to, ka gatavojot ēdienu savam mīļotajam, mēs parādām attieksmi, kas tad arī ir noteicošais ceļa rādītājs.

 Nu , bet tas ir mans, subjektīvais, nestereotipais viedoklis.

 Mans Mīļotais neuzskata, ka sievietes vieta ir virtuvē... O nē. Viņš uzskata, ka sievietes vieta ir gultā... viņam blakus,  vai šēzlongā ar longdrinku vienā rokā un grāmatu otrā. Protams, viņš saprot, ka ēšana ir viena diezgan  svarīga padarīšana cilvēka dzīvē, bet viņš neatbalsta ēšanas kultu kā tādu.

 Viņa moto –ātri, viegli, nesarežģīti un neapgrūtinoši.

Nu, šī ir joma, kur es ar viņu , savu Mīļo nestrīdos, jo mans domas ir ļoti tuvas viņējām. Man patīk gatavot ēst, bet man nepatīk sevi apgrūtināt ar ēst gatavošanu, tātad – Spēkā mana Mīļotā moto.

Pievienošu dažus paraudziņus no „Viegli, ātri, neapgrūtinoši”

Un tātad – uzkoda.

20160613105511-40294.jpg

Divas lielas vistas filejas, viena ola, garšvielas, rīvēts siers un apmēram kastīte paprāvu šampinjonu.

 Pirms sāku kaut ko darīt – ieslēdzu cepeškrāsni, lai karst, apmēram uz 180 grādiem.

 Vistas fileju sakapāju ( var arī samalt) sajaucu ar garšvielām pēc patikšanas un noskaņas, piejaucu smalki sakapātus šampinjonu kātiņus, sakapāju arī tos šampinjonus, kas ir par mazu pildīšanai.  Tad sapildu šampinjonu cepurītēs gaļas maisījumu, pārkaisu ar sieru un lieku cepties, kad siers izkusis un palicis mazliet brūnīgs ņemu ārā.

Tagad stiprais ēdiens...

20160613105700-68566.jpg

 Tas nu ir tik bezgala variējams :

Šajā konkrētajā – laša fileja vai laša konservi vai pat ne lasis, tuncis , trīs olas, apvārīti brokoļi, rīvēts siers, bezpiedevu jogurts, sinepes un citas „biszāles”

Formā vispirms saliek brokoļus, tad  visriņķī apkārt laša gabaliņus, pārlej ar jogurta+olu+sinepju ( viena tējkarote)+citas biszāles  maisījumu, pārkaisa ar sieru un rīvmaizes maisījumu ( var pliku sieru, gaumes lieta)  un liek cepties cepeškrāsnī, kamēr garoziņabrūna.

Un tagad saldais. Man patīk nesarežģīti saldie. Šis ir tāds – nesarežģītais..

20160613105728-80563.jpg

 Vajag jebkādas saldētas ogas šķidrajam ķīselim un litru piena biezajam ķīselim, kartupeļu stērķeli, cukuru, vaniļas cukuru.

 Ogu ķīseli vāra mēreni skābu un ne ļoti biezu, apmēram ēdamkarote stērķeles uz litru šķidruma.

 Piena ķīseli ( tam nav nekā kopīga ar bērnības šausmām)  vāra no tīra piena. Pienu ar cukuru un vaniļu uzvāra, iejauc trīs ēdamkarotes atšķaidītas tērķeles, ķīselis sanāks biezs.

 Tad abus atdzesē un noformē pēc patikšanas.

 Mans Mīļais palūrējis pār plecu teica, ka viņš ir mierā arī ar Roltoniem, ja vien tie mani pārāk nenopūlē. Un viņaprāt, es jau esot diezgan nopūlējusies un ir pienācis laiks mazai relaksācijai... kopā ar viņu... protams.

P.s. Ak , jā, Mans Mīļais ir neviens cits, kā mans Slinkums.  

Recepšu konkurss – Mīlestība iet caur vēderu

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
LosOjosVerdes 14. jūnijs 2016 23:09

No brokoļu sacepuma neatteiktos, kaut neesmu Tavs mīļums:)

Nikte 13. jūnijs 2016 19:34

:P:P:P

Linduchy 13. jūnijs 2016 12:41

Cepums Slinkumam, ka ļāva izpausties :D (Y)