Molekulārā kulinārija

sandijasieviesuklubs
sandijasieviesuklubs 14. aprīlis 2012 12:24
2228
Uzmini, kas tas ir? Molekulārā kulinārija no restorāna "Alinea" Čikāgā turpina pēdējo gadu karstāko trendu - pārvērst ēdamlietas visneiedomājamākās substancēs.
Tomāti
Kas tas ir un kā to ēd?
Molekulārajā kulinārijā pats galvenais princips ir pārvērst kaut ko uz pretējo - piemēram, steika saldējumu, vai šampanieša salātus - nu kaut ko tādā veidā.
Izsmalcinātas garšas un tekstūras
Gaisīgas, vieglas un mazas uzkodas
It kā šai bija jābūt zemenei - redzat, ko var panākt karsējot , tvaicējot un pārmainot lietas pašā pamatnē
Nenosakāma rakstura ēdmaņa - tur iekšā var būt jebkas - zivs, melone, gaļa, kokosrieksts
Molekulārā līmenī ēdamlietas tiek karsētas, tvaicētas, saldētas, lai no iegūtā izveidotu pavisam kaut ko jaunu
Sardīnes
Arbūzi
Restorāns "Alinea" Čikāgā. 24 kursu ēdieni vienā maltītē - par aptuveni 1000 $.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
kalliope 14. aprīlis 2012 15:24

nez, man kaut kā ne pārāk, ka ēd un pats nezini, ko ēd :D labāk pa tradicionālam :)