Laziness accepted... :D

Kerstyna
Kerstyna 28. februāris 2017 15:41
1005

Izklausās jau  labi, vai ne, bet šeit es padalīšos ar nedārgām receptēm, kuras prasa maz laika,  - tātad - Mana Slinkuma akceptētās :D

 Titulbildē mana jaunākā bērna iecienītākā un mana Slinkuma akceptētā rupjmaize ar sinepju sviestu, uz kuras , protams var uzlikt gan desas sķēlīti, gan tomāta ripu vai tāpat apēst.

Tālāk man ilustratīvu bilžu nebūs, jo potenciālie modeļi tiek ļoti ātri apēsti :D

"Ātrie  salāti izsalkušam bērnam" Mans lielais nāk pusdienās mājās, bet es viņam reti servēju trīs ēdienu pusdieniņas.

Šos salātus viņš ir iecienījis. 

 Tātad vajag vienu svaigu gurķi, bundžu KOK dažādo pupiņu un kaut ko žāvētu - reizēm sagriežu visus ledusskapī skumstošos desas galus, žāvēto gaļu, žāvētu vistu, visu sagriež un pieliek vai nu majonēzi, vai skābā krējuma un sinepju maisījumu. Ātri un sātīgi un domāju, ka nedārgi. 

"Ātrā  tomātu - pupiņu zupa" . Vajag bundžu tomātu savā sulā, labāk gabaliņos, bundžu KOK dažādo pupiņu, buljona kubiņš ( uz mani nešaut, lūdzu ) , dažas desiņas  mednieku, piemērām, vai jebkura cita līdzīga desiņa, vai žāvētas gaļas gabaliņš, vēlams liess, burkāns un kartupelis, ja ir tāds noskaņojums  un kubiņos apcepta baltmaizes šķēle. Garšvielas pēc patikas, man patīk paprikas pulveris klāt un pipari tā pa krietnam :D

 Vispirms liek vārīties ūdeni zupai ar kartupeļiem, ja pievieno kartupeļus zupai, pannā apcep rīvētu burkānu ar sagriezto desiņu, kad ūdens ir gandrīz "mīksts", tad pievieno apceptos burkānus ar desiņu, pupiņas, tomātus, garšvielas uzvāra un pagaršo un tad iedrupina buljonu, ja vajag, pieber sāli. Pirms pasniegšanas šķīvī zupā ieber baltmaizes grauzdiņus un kādus zaļumus.

Un tagad kaut kas no saldā gala.

Ņemu gatavo kārtaino mīklu, kas nav dārga, sagriežu gabaliņos, katrā mīklas kvadrātiņā ieloku gabaliņu sviesta, mazliet cukura ar kanēli vai šokolādes gabaliņu, vai izmērcētas rozīnes ar mazu medus piedevu  vai  sagrieztus ābolus mazliet apjauktus ar skābu krājumu, kanēli, cukuru, pasniedz siltus.

Patiesībā visekonomiskākais ēdiens ir zupa, tajā var izvārīt visu ko. :)

Bet par tēmu... ziniet, bija laiki, kad mums bija ļoti, ļoti grūti ar iztikšanu, bet iztikām..

Tomēr to laiku ļoti, ļoti ekonomiskās receptes es vairs negribu atcerēties.

Tāpēc šīs, ko es te nopublicēju ir receptes, kas stājas spēkā, tad kad ir piecas minūtes pirms algas :D, bet bads pie namdurvīm vēl neklauvē. 

Mazbudžeta recepšu konkurss

20151008140647-14371.jpg

Zvaigzne ABC moto ir: “Labas grāmatas – gudrāki lasītāji!”.

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
hiperkeri 2. marts 2017 15:44 Kerstyna

Wow,Tu esi eksperts ķērienos!

Kerstyna 2. marts 2017 12:31

Par tomātiem. Ja paveicās un uzskrienu Stokmanī, kad ir atlaides uz tomātiem savā sulā tetrapaciņās, pa 500g, ar baziliku, ķiplokiem, čili un vienkārši tomātiem no Itālijas, tad ņemu pilnu groziņu. Bez kompleksiem.

hiperkeri 2. marts 2017 10:28

Hi hi,par pēdējiem tekstiem- tās piecas minūtes ar ekonomiskā režīma ēdienkarti ir reāli svētīgas, jo tad beidzot izrevidē visus plauktus un saproti ,kas ir mājās. Kaut kad bija tāda interneta lapa,kurā varēja ierakstīt- kas tev ledusskapī,un viņi izmet,ko var uztaisīt no tā visa:D:D
Ja godīgi,tajos brīžos,kad tā notiek,tajos man iestājas baigais miers, jo tas liek apzināties,cik tu,latvju sieviete, esi izturīga un stipra, un ka pat no cirvja kāta iesi un uztaisīsi famīlijai zupu. Tā lūk:)

hiperkeri 2. marts 2017 10:24

ps.kalorijām nav ne vainas:) Bet tomēr vairāk garšo mājās taisīta majonēze nevis veikalā pirkta. Bet,tā kā arī es mēdzu būt slinka, tad majonēzi tik bieži nedabonam:D:D

hiperkeri 2. marts 2017 10:23

Es nešaušu par buljonu ,taču es tiešām iesaku nepirkt tomātus konservu bundžās. es kaut kad lasīju,ka tomātu skābes dēļ no metāla tajos nonāk daudz savienojumu,kas beigās nonāk puncīšos... un labi nav. Bet es esmu tam atradusi risinājumu,ir ļoti,ļoti garšīgi vieni krievu firmas dažādu krāsu tomāti sālījumā litra burkās tai pašā rimītī,un tiem ir lieliska garša! Varbūt vienreiz paprovē,ja ir luste,varbūt iepatiksies? Un tās burkas ir viegli nomazgāt, rudenī konzervējot noderēs:) Lai gan es viņas tik un tā izmantoju saldētavā,kad atkal esmu zaļumus sapirkusi- sakapāju,tāpat salieku pa burkām un iekšā saldētavā līdz nākamajai zupas porcijai:) Starp citu,tā pirmā bilde man šķiet nu tiiiiik apetītlīga!!(Y)

Kerstyna 28. februāris 2017 17:04

Sbiestu saputo ar angļu sinēpēm, tām, kurās ir veseli sinepju graudi.

Kerstyna 28. februāris 2017 17:03 ofelija

Sviests ir kopā ar sinepēm un plāna kārtiņa NAV garšīga :)

ofelija 28. februāris 2017 16:40

Man patiik bilde,bet tas sviesta daudzums uz maiziites ir paliels tomeer!!!

Aggie 28. februāris 2017 16:14

ātrie salāti, man gandrīz kā ikdiena, majonēze mums mājās ir liels retums, pirmkārt: lielajam tā negaršo un otrkārt: majonēze satur gandrīz 3x vairāk kaloriju nekā skābais krējums

-Scarlett- 28. februāris 2017 16:03

es pilnībā piekrītu zupas un sautējumi ir pats pats ekonomiskākais variants (Y)

patīk maizīte, nopietni ROFL(Y)

rasas 28. februāris 2017 15:53

(Y)