Laša uzkoda

pece
pece 26. maijs 2012 15:06
3428
Laša uzkoda.
Sastāvdaļas. - Lasis - labāk fileja, bet man nebija pa rokai filejas; -medus - sāls - saldais krējums - sviests - sīpols - ola - garšvielas
- saldētā kārtainā bezrauga mīkla
Sāli ar medu sajauc.
Sāls un medus maisījumā iemaisa gabaliņos sagrieztu laša fileju.
Sagriež sīpolus.
Pannā izkausē sviestu un apcep sīpolus zeltainus - nepiededzināt!
Olu samaisa ar saldo krējumu, šķipsniņu sāls un mazliet zivs garšvielām.
Formiņu izklāj ar kārtaino mīklu atlaidinātu. Es izmantoju keksa formiņas.
Formiņās kārto ceptos sīpolus, lasi un pārlej ar olas - krējuma maisījumu. Nosmērē malas ar sakultu olu.
Liek sakarsētā cepeškrāsnī (200 grādos) un cep apmēram 20-30 minūtes.
Izņem no krāsns, atdzesē un pasniedz.
Pasniedz kā uzkodu, ko var droši ņemt rokās. Labi noder piknikos!
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Noelle 26. maijs 2012 16:37

Mmm, izskatās ļoti interesanti un garšīgi! :)