Kas jauns Jūlijā

Ciao
Ciao 31. jūlijs 2015 11:16
2507
Sieviešu kino - A little Chaos. Filmu gaidīju kopš februāra, taču nepatīkams bija pārsteigums, ieraugot IMDB mājas lapā filmas zemo novērtējumu - nieka 6 punkti, kas nozīmē vidēja un garlaicīga filma, jeb īsāk sakot - nekas īpašs. Neskatoties uz to, tas tomēr ir tipisks sieviešu kino, kuru īpaši iemīlēs dārznieces, jo filma ir par dārza arhitekti, kuras galveno lomu atveido Titānika zvaigzne Keita Vinsleta. Stāsts ir par sievieti, kura izvēlēta, pateicoties savam izcilajam talantam, iekārtot nelielu stūrīti Versaļas karaļu namā Francijā 18 gs. Galma intrigas, sieviešu greizsirdība un kas gan tas būtu par sieviešu kino, ja tajā neuzliesmotu kaisle? Un tā arī notiek. Lai saglabātu intrigu jums, dāmas, ja nu gadienā būsiet nolēmušas pamielot acis pusotras stundas garumā, ļaušos klusēt. Bet ņemat vērā, pēc filmas jums tā vien gribēsies doties uz dārza pusi un apdomāt tā jaunāko vizuāliciju.
Mēneša izmaiņas jeb pieķeršanās - Talismans. Brīvdienu ceļojuma laikā iegādājos aprocē iestrādātu nedzidrinātu ametistu.. Es jau saprotu, ka akmens nav laimes kalējs, bet laikam tā iekšējā ticība, ka varbūt tomēr zināma veiksme dodas pa pēdām. Interesanti, ka ametists senajā pasaulē tiek uzskatīts par akmeni, kas pasargā no skurbuma. Tā ārstnieciskās īpašības ir visai plašas. Ametista amuletus nēsā, lai pasargātos no lipīgu slimību epidēmijas. Tas noder arī kā pretlīdzeklis grumbām un, lai cik dīvaini nešķistu, arī vasarraibumiem. Lai atbrīvotos no šiem trūkumiem, „slimās vietas” regulāri jāglauda ar ametista kristālu. Mūsdienās ar ametista palīdzību ārstē nervu sistēmas traucējumus un depresiju, atjauno miega ritmu – pēdējā gadījumā ametists ir jānovieto zem spilvena. Akmens palīdz arī atjaunot ādu pēc apdegumiem, ārstē izvadorgānu un dzimumorgānu saslimšanas, stiprina imunitāti, kā arī uzlabo redzi, ja to nēsā auskaros.
Adrijas jūras krasta pilsētiņa ir viens milzīgs tūrisma centrs, kur knapi atradām brīvas istabas viesnīcā. Kā jau klasiski šādām pilsētām, kalna virsotnē atrodas senās pilsētas cietoksnis, savukārt pakājē ir jaunākā apdzīvotā daļa ar pilsētas promenādi ieskauta kalnu ainavā. Pludmale un galvenās ielas ir nosijātas ar suvenīru bodēm un kafejnīcām. Pilsētā gandrīz vairāk kā puse etnisko iedzīvotāju ir albāņi, tas tamdēļ, ka pēc vēstures Albānijas zemes sniedzās līdz pat Kotoras pilsētiņai, kura pirms 100 gadiem brutāli tika sadrumstalota no pasaules lielvarām, lai izveidotu jaunu valsti Eiropā - Melnkalni. Tas ir atstājis politiskās negācijas iedzīvotāju vidū. Bet mēs esam dienas tūristi - baudam pludmales, vietējo ēdienu, sauli un vakara uzrunājošo atmosfēru..kur ielas muzikanti spēlē, saldējums kļūst par labāko sabiedroto pastaigās un viegls vakara vēja pūtiens tiek uzksatīts par ekstāzi, jāatzīmē, ka bijām nedēļās nogalē, kad Balkānos tika sasniegti karstuma rekordi.
Kad ārā tuvu un pāri +40, bet jāēd arī ir ..brokastis. Jā, jā, nesen bija recepšu konkurss, taču tad bija jāievieto dārza ballītes receptes, taču ikdienā, kad karstums moka nost, bet spēks ir vitāli vajadzīgs, brokastīs iesaku dabīgo jogurtu ar ogām (manā gadījumā dārza kazenes) un papildinu ar medu. Šeit man jāpiemin par medu mazliet - uzglabājiet šo dabas brīnumu pareizi, lai tas nesacukurojas un ir baudāms, īpaši ar šādiem delikātiem ēdieniem, kur tam ir jāizkūst. Vēl šāda maltīte ir lieliska dāmam, kas ietur slaido līniju. No sākuma var likties nepietiekami, bet tas tā iemesla pēc, ka kunģis ir izstaipīts un tam ir jādod dažas dienas, lai sarautos. Starp citu, dabīgo jogurtu īpaši slavē francūzietes, kā arī pie mums Albānijā, tas ir produkts nr.1
Romantiska grāmata Jūlijā. Redz, aizsāku runāt par francūzietēm un še kur reku manas pēcpsudienas tika veltītas gardai grāmatai “Pusdienas Parīzē”. Gluži tāpat kā mana jūnija grāmata "Tūkstots dienas Venēcijā", arī šī ir pilna ar gardām receptēm. Daļēji grāmata par romantiskām attiecībām - iemīlēšanos francūzietī Eiropas romantiskākajā pilsētā Parīzē, daļa par ēdienu un iepazīšanaos ar franču vīniem. Šī grāmata ir viens kārtīgs baudījums un, ak, sievišķīga bez gala. Kas gan tā būtu par lasīšanu, ja nebūtu iespēja mieloties ar jūlija sezonas ogām, šoreiz vīnogas no dārza. Mīlestība, ne ogas… arvien vairāk un vairāk pārleicinos, ka ēdiens spēj mainīt skatījumu uz dzīvi.
Iepirkšanās – mēneša pirkums. Kas gan es būtu par klasisku sievieti, ja nedotos vērienīgā šopingā un neatrastu tajā ko sev piemērotu, ko, iespējams, esmu vēlējusies vienmēr? Yep, beidzot iegādājos somu, par kādu esmu vienmēr sapņojusi. Salmu soma (izgatavota Toskānā), glīts pinums, ar kokvilnas oderi un ar bambusa rokturi. Esmu neizsakāmi priecīga. Cenu es atļaušos noklusēt, taču soma nav jauna un es to atradu vintage krāmu bodē, starp daudziem labumiem… un zinu vienu, šāda soma otrai vēl ir jāpameklē. Lūk, mans atradums - Dienas vasaras soma, kas piestāv klāt gandrīz katram ikdienas tērpam, kas atrodas manā skapī, dāmas.
Šūšana nekur nav pazudusi, baltā kleitiņa. Slinkums pievarēts, laiks atrasts un mana Capri stila kleita un jāsaka arī outfits ir tapis. Lūk, vidēja garuma lina kleita uz auguma ar īsu kuplinātu vilnīti kleitas apakšā. Kleita bez piedurknēm, modelis vienkāršs, kvadrāta kakla izgriezums, vārdu sakot, es pilnā krāšņumā ar savu jauno štāti. Lai piešķirtu tēlam vieglumu, papildināju to ar zīda lakatu matos, kas, manuprāt, ir kā punkts uz I. Joprojām neesmu pabeigusi savu zelta zīda kleitu, taču vēl daži knifiņi palikuši.. jo tās, kas šuj, zina, zīds ir ļoti komplicēts materiāls, jāstrādā akurāti, lai diegi neizbīdās un galu galā augustam arī jāatstāj kaut kas.
Karsto dienu pusdienas, vakariņas mūsmājās … Kabaču, olu un kartupeļu salāti. Šī ir vareni viegla recepte. Kartupeļi šķēlēs un zaļās pupiņas pākstīs jānovāra sālītā ūdenī, nepilnas desmit minūtes. Tāpat arī jānovāra mīksta ola. Un beigās ar olīveļļu uzkarsētā pannā jācep kartupeļi, kabači, sīpoli līdz zeltainai pakāpei. Pasniedz ar olu un mērci, kas sastāv no sinepēm, citronu sulas, olīveļļas, sāls, pipariem un zaļumiem.
Jūlija prieks ir vīģes. Īpaši manas favorītes – baltās vīģes. Jā, mums dārzā beidzot ir nogatavojušās baltās vīģes, mums ir trīs šķirnes dārzā. Un šīs ir īpašas, pašlaik daudzums vēl nav milzu groziem smeļams, bet katru dienu pa trauciņam ir vairāk kā pietiekami. Vai zinājāt, ka vīģes ir īpaši vērtīgas sievietēm? Reiz vīģes bija svētas, tās tika godātas Āzijas dienvidos, Senajā Ēģiptē, Grieķijā un Romā, minētas babiloniešu rakstos divtūkstoš gadus pirms mūsu ēras un, protams, Bībelē. Regulāri ēdot vīģes, var veicināt asinsspiediena normalizēšanos un kaulu blīvuma saglabāšanos. Lietojot saprātīgā daudzumā, vīģes var kļūt par labu našķi cilvēkiem, kas cenšas zaudēt svaru – tās gan satur daudz ogļhidrātu, bet vienlaikus ir bagātas ar balastvielām, tāpēc sniedz ilgāku sāta sajūtu. Tautas medicīnā žāvētas vīģes lieto kūtras vēdera izejas gadījumā. Pret klepu dzer pienu, kurā mērcētas vīģes, bet vīģu novārījumu lieto sviedrēšanai. Vīģēs ir vitamīnu, aminoskābju un minerālvielu kokteilis.
Jūlijs, protams, ir vareni bagāts ar puķēm, taču šoreiz palielīšos tikai ar savām ģerānijām, tās pašas pelargonijas. Bildē jūs redzat daļu, bet ne visas krāsas un veidus. Es dievinu šo puķi. Tā labi pacieš karstumu, kā arī Albānijā ne visai auksto ziemu, tā ātri aug, krāšņi zied un nebūt nav kaprīza, ja netiek laicīgi aplieta, protams, protams, mēs te nedomājam mēneša, un nedēļu neliešanu… te tiek domāts dienas izlaidums manā grādu amplitūdā… kaut gan tas noteikti nav labi. Fakts, ja gribās šo krāšņumu pavairot, tas ir viegli izdarāms ar spraudeņa palīdzību. Vasarā būtu labi reizi mēnesī to pabarot ar nepieciešamo mēslojumu un ik pa laikam veltīt tam komplimentus un uzslavas.. ak, kā viņām tas patīk. Protams, tā nav visa kolekcija, man ir vēl trīs citas ģerāniju šķirnes un krāsas, bet nu lūk, Jūlijs ir bijis varenīgi ražens. Cheerio

 

20150731105329-22945.jpg

Sveikas,

Jāpiekrīt vairumam, jūlijs ir burtiski paskrējis, pat acis nepamirkšņinot. Tas ir bijis karsts un arī miegains. Kā jau dienvidos, mēs daudz guļam dēļ karstuma. Taču manas personiskās izjūtas, jūlijā esmu sevi izpratusi krietni spēcīgāk kā jebkad. Manī ir iestājies izteikts mierīgums un parliecība, viss būs tieši tā kā esmu to vēlējusies. Varbūt daļa nopelna ir amuletam. Varbūt augstākas enerģijas piemīt akmeņiem un akmeņi mūs spēj kontrolēt, tas liekas paradoksāli, bet varbūt? Ezotēriskas pārdomas par dzīvi nesis jūlijs. Ir vēl kas, liekas esmu iemīlējusies atkal no jauna. Dzīve ir skaista. Katra diena kā jauna iemīlēšanās dzīvē …

 

Vit@

 

 

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Ciao 2. augusts 2015 08:30 Nymph

nu lai nu ko, bet ēdenu pērku labas kvalitātes, tāpat arī medu... šajā gadījumā mūsmājās tas vienkārši tiek izlietots, nepaspējot sakriztalizēties... jo medu pērku pa tiešo no bitenieku saimniecības.

Nymph 1. augusts 2015 10:48 VIT@

Tieši glikozes un fruktozes daudzums nosaka to, cik ātri medus sacukurosies. Jo vairāk medū glikozes (un tās daudzums (un tas galvenokārt atkarīgs no ziediem, no kuriem medus iegūts), jo ātrāk tas sacukurojas. Piemēram, rapšu medus jau pavisam ātri kļūst balti krēmīgs. Iespējams kastaņu medū ir maz glikozes. Bet, ja medus nemaz necukurojas, tas nozīmē, ka visdrīzāk tas ir karsēts, tādā veidā izjaucot kristālu struktūru, bet karsējot tas arī zaudē fermentus un vērtīgās vielas, kļūst mazvērtīgs.

Ciao 31. jūlijs 2015 22:26 Marta Marta

man ļoti patīk kastaņu medus.. viņam ir patīkama saldeni rūgta garša. Ļoti atšķirīga no citiem.
Tu lieto daudz, mūsmājās mēs lietojam, bet ne pārāk daudz.. ziema gan tas ir topā(Y)

Marta Marta 31. jūlijs 2015 22:18 VIT@

Es tieši tikko aizgāju paskatīties uz lapiņu kas bija uzlīmēta uz lielās burkas, tur rakstīts, dažādu ziedu medus. Kādi ir bijuši citas reizes, pat nezinu :D bet turpmāk paeksperimentēšu. Un par tādu kastaņu medu nemaz nebiju dzirdējusi..
Es medu lietoju ikdienā, jo dzeru tēju ar medu un pienu, krūzes 2-3 dienā :D

Ciao 31. jūlijs 2015 22:13 Marta Marta

dikti žēl, varbūt jāeksperimentē ar medus šķirnēm?

Ciao 31. jūlijs 2015 22:11 Nymph

jap, nebiju iedomājusies par medus šķirnēm, jo mēs lietojam teju tikai kastaņu medu. Līdz šim nav medus sacukurojies, bet apmēram 500ml mēs izlietojam pusgada laikā...ne pile nesacukuro.. taču vecmammas liepziedi un kas tik vēl nē.. patstāvīgā cukurā 8-|

Ciao 31. jūlijs 2015 22:07 Kerstyna

:) Paldies

Ciao 31. jūlijs 2015 22:06 Catwoman

nu ja, lai dēls būtu :D

Marta Marta 31. jūlijs 2015 22:05 VIT@

Es turu medu plauktā, tur ir pietiekoši tumšs un manuprāt vēss. :D Parasti nopērku 3l burku, pārleju burciņās pa 500ml, lai nav jāvirina lielā burka. Un tāpat man tur sacukurojas viss gandrīz 3 mēnešu laikā. Nu labi varbūt ne visa burka, bet puse noteikti :D

Nikte 31. jūlijs 2015 21:43

(Y)

Nymph 31. jūlijs 2015 21:01 VIT@

Forša Jūlija atskaite! :) (Y)
Bet par medus cukurošanos - jebkurš dabisks, kvalitatīvs medus sacukurojas, turklāt sacukurošanās ātrums un konsistence lielā mērā atkarīga no medus šķirnes. Protams, pareizāk ir to glabāt tumšā vietā, nevis tiešos saules staros, bet sacukurošanās nebūs tik atkarīga no tā, piekļūst gaiss klāt vai nē. To es saku kā bitinieka mazmeita ;)

Linduchy 31. jūlijs 2015 20:29 VIT@

Jā, iedomājies - citi pat cirvi tur zem spilvena :D

Kerstyna 31. jūlijs 2015 17:08

Jauki :) (Y)

Ciao 31. jūlijs 2015 16:49 Marta Marta

medus ir jātur tumšā plauktā, to nedrīkst turēt ar atvērtu vāku ilglaicīgi, pretēji pārāk daudz gaiss pieklūst klāt .. vienmēr ir jāvaktē, lai tas ir aizvākots :) To netur ledusskapī, bet vienkārši tumšā plauktā.

Ciao 31. jūlijs 2015 16:46 hiperkeri

Paldies Hiperkeri :) Ai tur kaut kas ir ar tiem akmeņiem.. protams protams viens ir cik pats tic tam visam..bet runājot par spilveniem un tā.. tici man Tu pat iedomātie nevari, ko tik zem tā neliek :D

Marta Marta 31. jūlijs 2015 16:36

Es nemaz nezinu kā medus pareizi jāuzglabā, jo man gandrīz vienmēr sacukurojas :D
Par ametisu labs apraksts, man arī ir rokssprādze ar šo akmeni..

hiperkeri 31. jūlijs 2015 16:13

mmm,deva egzōtikas manai dvēselei:) Kleita izdevusies apbrīnojami skaista,pati arī-kā odziņa:) Es mazliet iesmēju par to amuleta aprakstu- nez,cik interesanti būtu,ja ik pa laikam redzētu kādu cilvēku uz ielas glaudām,piemēram,kādu gredzunu pie sejas,lai dabūtu vasarraibumus nost?:D To sauc par SPF:D:D:D:D Un vēl,zināt,ka kāds regulāri iet gulēt ar kādu no akmeņiem zem spilvena:D

Linduchy 31. jūlijs 2015 12:50 VIT@

Prieks, ka varu palīdzēt ;)

Ciao 31. jūlijs 2015 12:49 zane_zanīte

vienmēr laipni, lai labi garšo :)

Ciao 31. jūlijs 2015 12:45 Catwoman

Paldies, liels un paldies par kļūdu labojumiem.. dikti žēļ, ka man nav words ar labotāju ... interesanti vai es viņu varu uzregulēt savā datorā?

Zane Zanīte 31. jūlijs 2015 12:45

karsto dienu vakariņu recepte izskatās varētu ienākt arī manās mājās :) Paldies (Y)

Linduchy 31. jūlijs 2015 12:23

Kā vienmēr - ļoti skaists blogs! Burvīgs tev jūlijs bijis :) (Y) (F)