Kas Jauns Februārī

Ciao
Ciao 3. marts 2016 11:08
3584
Sukulenta Graptopetalum paraguayense. Kas man patīk ar sukulentiem, tiem nav vajadzīga uzmanība nemaz. Ļoti izturīgi augi kopumā, sausumizturīgi. Šī auga dzimtene ir Meksika, kas jau mazliet pasaka priekšā auga izturību. Augi saaug ļoti ātri un veido biezus krūmājus. Reizi gadā tie priecē ar Ziediņiem, kas ir smalki un aug čemuros, kas slejas pāri lapotnei un turas uz stalta, stingra kātiņa. Balti ziediņi ar sarkaniem plankumiņiem uz ziedlapiņām un gaiši sārtu zieda vidiņu. Kā jebkurš cits sukulents, to var pavairot no lapiņas, vai vienkārši atdalot nelielu spraudeni. Labi drenēta augsne ar jūras akmentiņiem tam nāks tikai par labu. Vēl man patīk šo sukulentu ievietot kompozīcijās ar citiem līdzīgiem augiem un vērot kā šie sukulenti ar laiku izveido krāšņu un bagātīgu kompozīciju podā. Spēles nokrāsās.
Rīsu pārslas ar īpašo jogurtu un augļiem. Šīs brokastis ir ieteicams tām dāmām, kas domā par svara zaudēšanu (kā jau minēju sākumā, esmu uz “attīrīšanās ceļa”), taču tajā pašā laikā negrib sevi atdalīt no gardām lietām. Viens no foršajiem produktiem, kuru esmu atklājusi un izmantoju pēdējā laikā bieži ir pūstās rīsu pārslas, tās ir ļoti vieglas un ļoti gardas. Savukārt , lai bezpiedevu jogurts būtu mainīgs garšās un bagātīgs ar vitamīniem, tajā iemaisa t.k. medus, nedaudz kanēļa un t.k. linsēkla eļļas, visu samaisa. Zemenes noskalo, tāpat kā kiwi un sagriež (vai citus sezonas augļus). Sastāvdaļas liek kārtās un gardā, diētiskā maltīte ir gatava. Lai labi tievējas. Augļus vai ogas var aizstāt ar neitrāliem dārzeņiem, piemēram, ķirbi un avokado.
Februārī svinu savu Dzimšanas Dienu! Jo vecāka palieku, jo arvien vairāk gribas iejukt pūlī un izlikties, tā nav mana diena. Iekšēji sajūtos dikti depresīvi, iespējams manī iekšējais vecais un jaunais gads ķīvējas. Visā gadā priekš manis šī ir emocionālākā diena, kurā skumjas ņem virsroku. Vīrs savukārt pacentās ar pārsteigumu un viņam tas lieliski izdevās. Savā rīta pastaigā dodoties ar Princīti, iedzert rīta kafiju un viss kā parasti pavadot vīru uz darbu.. atnākot mājās skatos uz galda kompozīcija - liels ziedu pušķis un vīns. Negaidīts pārsteigums, patīkams un kārtējo reizi jāsaka, man ir lielisks cilvēks blakus. Cik svarīgi, ja ir blakām labs cilvēks! Tik pat lieliski ir mani mīļie vecāki, ar kuriem katru gadu pārrunājam un atceramies manu bērnību. Viņi vienmēr atminas, cik auksta bija diena, kurā piedzimu, tālajā 1983.gada 11.februarī.
Kamēr Latvijā oficiāli zemeņu laiks sākas jūnijā, pie manis tas jau ir aizsācies februārī. Neuzskaitīšu veidus kā jāēd zemens, bet šoreiz par to, ko daudzi nemaz nezina. Zemeņu maska balina zobus, ēdot tās palīdz izstrādāt laimes hormonus, tām piemīt antionkoloģisks efekts, uzlabo redzi, palīdz cīņā pret astmu un alerģijām, balina vasarraibumus, efektīvi cīnās ar pumpām un iespējams pats svarīgākais tās palēlina novecošanos. Izrādās ogās ir spēcīgi antioksidanti, tie efektīvi stājas pretī brīvajiem radikāļiem – galvenajiem vaininiekiem organisma novecošanas procesā. Lūk meitenes, ēdat ēdat zemenes un esiet mūžam jaunas! Bet ja par ēdieniem, mans ieteikums ir salāti – zemenes, tomāti, šalotes sīpols, sāls un pipari, mazliet avocado eļļa. Lūk yamma.
Albānijā Valentīndienu nemaz tā nesvin, taču jaunajai paaudzei tie ir vēl vieni svētki ar ballīti nobeigumā. Un kāpēc gan nē? Šiem svētkiem taču tik skaista doma ir ielikta. Turklāt ziedu biznesam būs plaukt! Šoziem pateicoties siltajiem klimatiskajiem apstākļiem jāsaka daudzi koki, ziedu sīpoli un ziedi sarosījās daudz ātrāk. Ar prieku gaidīju līdz vīrs nesīs mājās manu mīlo mimozas pušķi. Es zinu, viņš zina, tie ir mani ziedi. Šai sakarībā nespēju par sevi nebrīnīties, bet dzeltenā krāsa burtiski laužas manās mājās, manā skapī un gribētos ticēt arī sirsniņā iekšā. Lūk, kamēr veikali piekrauti ar sarkanām sirdīm, es klusi mājās priecājos par savu dzeltenumu visapkārt.
Mignon liellopu filejas steiks. Mignon Ir gaļas griezuma daļa uzskatāma par dārgāko. Šoreiz, ja gribas teikt, tam nav nozīmes, tad nē nē nozīme ir liela! Tas ir Rolls Royce un garšo DIEVĪGI. Gatavošana ir viegla, galvenais nepārcept. Tas ir jābauda vidēji asiņains. Skaistos mignon gabaliņus ierīvē ar jūras sāli un svaigi maltiem pipariem no abām pusēm. Uzkarsētā pannā ar olīveļļu cep steiku, pievieno ķiploku daivu ar visām mizām, ingveru sasmalcinātu, kā arī garšaugu buķeti. Steiku no visām pusēm cep uz lielas uguns pa 2-3min katru pusi. Ik pa laikam ar karoti nosmeļot eļļas un garšaugu šķidrumu ar kuru aplaista steikus. Steiku iesēdina šķīvī un virsū uzliek piciņu sviesta. Tikmēr pannā pie garšvielām pievieno mazliet sarkanvīna. Sautē līdz veidojas viegli bieza mērce ar kuru aplej steiku. Pasniedz ar salātiem. Viegls steiks, kuru var pagatavot restorānu cienīgu arī mājās.
Eiropā tik ļoti populārais augs, kas iededz košumu un dzīvīgumu gada aukstajā periodā, mērojis tālu ceļu no karstās un tropu lietiem bagātās Madagaskaras. Tā ir kalanhoja (Kalanchoe blossfeldiana) - augs, kas mīl spēlēties ar pretstatiem. Kalanhoja ir ilgi ziedošs, daudzgadīgs sukulents. Ziediņi ir smalki un aug čemuros, kas slejas pāri lapotnei un turas uz stalta, stingra kātiņa. Sākotnēji pamatsugu ziediņi bija sarkanā vai oranžā krāsā, taču mūsdienās pieejamo toņu skaits ir būtiski palielinājies: pieejami arī dzelteni, rozā, lillā, balti un arīdzan divu toņu ziediņi. Tie zied ļoti ilgi, turklāt vairākas reizes laika posmā no rudens līdz agram pavasarim. Izrādās kalanhoja ir populārs un nozīmīgs augs ķīniešu Jaunā gada svinībās - tas veicinot bagātību un labklājību.Tā lūk, labs augs.
Nedēļas nogales izbrauciens uz Durres pilsētu, pie Adrijas jūras. Aizvadīta pie draugiem dārzā, grillējot gaļu un staigājoties gar jūru. Ir patīkami atbraukt “nesezonā” uz šejieni, kamēr ir tukšas pludmales, izbaudīt jūru… jo vasarā šeit viss ir nosijāts no vietas ar āras kafejnīcām, saulessargiem un dvieļiem… bērni plunčājas krastā, bet vecāki nesteidzīgi bauda savu atvaļinājumu. Par cik šī ir tuvākā piejūras pilsēta no galvaspilsētas, turklāt otrā lielākā iedzīvotāju skaita ziņā, tad uz šīm pludmalēm brauc atpūsties ne tikai vietējie albāņi, bet galvenokārt iedzīvotāji no Kosovas, Maķedonijas, Melnkalnes un citām valstīm. Kosoviešiem nav pieejas jūrai, turklāt viņu tūrismu kompānijas izstrādā unikālus piedāvājumus, kur nedēļas nogalē vairāki divstāvīgie busi pilni ar atpūtniekiem brauc tieši uz Durres. Taču maķedonieši un melnkalnieši brauc, jo šeit uzdzīve viņiem sanāk lētāk. Savukārt mums patīk apciemot draugus un pabaudīt pludmales nesezonā. Īstajā sezonā laižam uz Jonijas tirkīzu pludmalēm.
Jēra gaļas bumbiņas ar salātiem. Šoreiz jērs, gaļa kuru tik daudzi uzskata par ne visai gardu, vai citādi netīkamu, patiesība jērs ir ļoti maigs, gards un tās gaļa ir augstvērtīgāka kā jebkura cita, pirmkārt tai ir zems tauku procents, bet citādi tā satur daudz labu vitamīnu. Tātad samaltu jēru liek bļodā, apkaisa ar sāli, pipariem, pievieno izpiestas ķiploka daiviņas, sakapātu koriandru un pievieno rīvmaizi. Visu kārtīgi sajauc kopā. No masas veido neliela izmēra bumbiņas un obligāti atdzesē ledusskapī 20 minūtes. Uzkarsēta pannā ar olīveļļu, kam pievieno rozmarīna zariņus cep no visām līdz bumbiņas brūnas. Pasniedz ar dikti gardiem salātiem – tomāti, avokado, sarkanais sīpols, sāls, pipari un pile olīveļļas.. visu labi papildinās kraukšķīga maize un bezpiedevu jogurts sajaukts ar piparmētrām.
Mēneša noslēgums Oskara ceremonija. Zvaigžņu tērpi atšķirībā no citiem gadiem, ja arī bija ne visai glaimojoši, tad vairāk dēļ krāsām vai arī spīdīga materiāla (Keita Vinsleta, piemēram). Chris Rock (pasaules lielākais komiķis) pārcentās šoreiz, vakars tika aizvadīts atgādinot Holivudas "rasismu". Taču jokā dzimst patiesība? Neesmu Lady Gagas fane, taču muzikālais priekšnesums lika iekšēji notrīcēt, spēcīgi. Nepārsteidza uzvarētāji !!! Nu bija Mad Max spēcīgi filmas radošie gari, nu bija! Arī otrā plāna aktieri, galvenie aktieri, direktori un gada filmas, viss bija lieliski! Pēc noskatītajām filmām pretrunīgi vērtētais latviešiem Caprio, noteikti bija pelnījis Oskaru. Filmā kurā ar maz dialogiem, monologiem spēlēja tik izjusti skatītājiem neatstājot vietu minējumiem par notikuma gaitu. Labākais gada priekšnesums. Patika pateicības vārdi no Jenny Beaven, Emmanuel Lubezki, Margaret Sixel, Čīles uzvarētajiem, kā arī Sharmeen pateicība , kuras filma ietekmēja valsts valdību grozīt likumus. Lielisks vakars/nakts un pavadīts laiks.

Varētu domāt pelēks mēnesis, taču tas nav par mani! Februāris ir mans radošais mēnesis, jo tiek “iesēta” sēkla nākotnei. Gan burtiskā, gan arī pārnestā nozīmē. Piemēram, februārī čakli sasēju tomātu sēklas un citus labumus, ko baudīt vasarā. Izmainīju vairākas kompozīcijas ziedu kastēs, kuras ceru varēšu atrādīt vasarā. Uzskicēju tomātu un garšaugu sienu.

20160303105239-78273.jpg

Lēni, pacietīgi un mērķtiecīgi virzu tūrismu. Mans hobija darbs šodienā ir pārvērties par peļņas darbu, prasa patstāvīgu saraksti un kontaktu uzturēšanu gan ar klientiem, gan sadarbības partneriem un svarīgi vēl visam pa virsu ir izstāžu apmeklēšana. Pēkšņi attapos manas tūrisma lapas ir angļu valodā, tamdēļ ķēros klāt lapai latviešu valodā, kurā metodiski dienu no dienas pievienoju ierakstu par valsti, kurā dzīvoju, tās notikumiem, manu ikdienu, bildes, kas uzkrātas gadiem un citas foršas lietas.

Pieķēros skapja saturam, izrevidēju taču vēl ir lietas, kuras ļoti gribētos pamainīt. Dažām kleitām gribas dziļāķu dekoltē, nedaudz īsāku garumu (jā, jā pavasaris galvā maisās, neko nevar padarīt). 

20160303105620-43848.jpg

Februārī apņēmīgi esmu pateikusi nē saldumiem. Manas mērītāju bikses atrādīja skaudro patiesību. Tamdēļ , piedodiet, bet kūkas vairs negaidiet! Tā vietā nāks zaļā, diētiskā un protams gardā ēdienkarte. Domās dzīvoju vasarā, skaistajās štātītēs, kurās gribas izskatīties tik pat labi, kā pagājušajā gadā, tā arī šogad. No skaistuma procedūrām, apmeklēju vairākas reizes ķermeņa masāžu, kā saka mana amerikāņu draudzene sliktās šļakvielas jādzen ārā!

Visbeidzot mācos pacietīgi, lēni priecāties par citu panākumiem visās jomās. Priecājoties par citiem, mēs mācāmies priecāties arī par saviem mazākiem un lielākiem sasniegumiem ikdienas rutinā. Šī arī mēneša atziņa: Priecāties par otru.

Laiks bildēm

VIT@

https://www.instagram.com/koci.vita - Albānijas bildes

https://www.facebook.com/vita.limbaite - apraksti par dzīvi Albānijā.

Konkurss: Kas jauns februārī?

20151008140647-14371.jpg

Zvaigzne ABC moto ir: “Labas grāmatas – gudrāki lasītāji!”.


Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Ciao 8. marts 2016 07:42 Inleila

Paldies:)

Inleila 6. marts 2016 23:10

Kā vienmēr -perfekti! (Y)

Ciao 4. marts 2016 12:39 LosOjosVerdes

Paldies, kā jau minēju februāris man ir emocionāls mēnesis. Vienmēr parādās daudz domu, gadu maiņa, kas to lai zina, bet tagad fūū tas ir aiz muguras :D

LosOjosVerdes 4. marts 2016 12:07

Šis Tev, manuprāt, viens no izjustākajiem blogiem(L) Ļoti dzīvīgi, skaisti un sievišķīgi!

Ciao 3. marts 2016 19:00 Nikte

(inlove) paldies

Nikte 3. marts 2016 18:48

Kā vienmēr skaistas bildes ;)

Ciao 3. marts 2016 18:36 Marta Marta

Tievule :P

Es arī cenšos ēst veselīgi :) Tagad pāreju no ziemas sezonas ēdienkartes... tas nozīme adios saldumi un cukurs, arī pankūkas :D

Marta Marta 3. marts 2016 18:31

Picu pacu kopā ROFL
Nē, nē tievet negribu, es sveru 52kg :D
Gribu ēst veselīgāk, un pēdējā laikā tik ļoti daudz z tiek runāts par cukura kaitīgumu utt., ka sapratu, es arī daudz ēdu našķus un to kas manam organismam vairāk kaitē nekā ir nepieciešams :D

Ciao 3. marts 2016 18:19 Marta Marta

Ja gribi patiešām tievēt, nekādas pankūkas. Un uzkodās arī rieksti un auglīši, aizmirsti! :D Tikai ēdienreizes, tikai tīru ēdienu, nekādu piču paču kopā...:)

Marta Marta 3. marts 2016 17:59 VIT@

Bet Tu vispār atsakies no cukura? Es gribu atteikties no cepumiem, kūciņam, sokoladitem (melno var) :D bet piemēram, cepot pankūkas cukuru likšu.
Ikdienas našķus cenšos aizvietot ar riekstiem, augļiem utt.

Ciao 3. marts 2016 15:50 rasas

Paldies :)

rasas 3. marts 2016 15:09

Skaisti! :)

Ciao 3. marts 2016 12:47 Marta Marta

Manai draudzenei amerikānitei ir liela taisnība, cukuru ir ļoooti grūti samazināt, ja ir baigi pierasts... es jau biju par daudz ielaidusies saldumos un tagad cīnos ar sevi. Es jau sevi pieskaitu pie ļoti mērķtiecīgiem cilvēkiem, ja man ir prātā būt tievākai un saldumi visu bremzē , tad game over attā saldumi :D Bet es Tevi saprotu, tas nav viegli, nemaz nemaz ! Turies!

Paldies par jaukiem vārdiem un ka pateici par follow, izrādās nebiju aktivizējusi follow pogu proflam :) Tagad viss oki doki!!! :)

Ciao 3. marts 2016 12:43 Shalako

Tu jau mani pārāk slavē :$ Šajā periodā laika apstākļi pie mums ir nudien viltīgi!!! Vienu brīdi melni mākoņi, otrajā jau hops zilas debesis bez neviena mākonīša... tas ir tik neprognozējami.......
Tu jau zini, mana vājība ir gatavot un dekorēt... es visiem iesaku, ja gribas mazliet ieiet cita ēdiena dimensijā, paskatīies kā gatavo Gordon Ramsay, to var jebkurš arī mājas apstākļos :) https://www.youtube.com/watch?v=o8netrASUPU tā ir viena sērija, bet tur ir daudz sērijas... tikai skaties un ķer iedvesmu :) tieši ar Gordon man viss sākās :)
Zini, Tu esi maziņa un smalciņa, ka Tev noteikti jāseko līdzi abiem parametriem, ne par daudz, ne par maz, tamdēļ nav variantu jāklausa dakteri!!! :D

p.s. Par lapu tiešām, pamodos un sapratu, man nav nekas latviešu valodā :D

Marta Marta 3. marts 2016 12:24

Cik Tev skaists februāris (L) man viss pilnīgi pretēji, vēl tikko šķūrēju lielo sniega kaudzi, pa nakti sasnidzis līdz ceļiem :D
Par saldumiem runājot, es arī mēģinu samazināt cukura patēriņu.. Bet iet grūti :D
Ieverteju Tavu Facebook lapu, sekošu līdzi, Albānijā nekad neesmu bijusi, bet noteikti gribētu. Tikai nesapratu, kā Tev tur sanāk, jo nevarēju nospiest nekur sekot, tikai uzaicināt draudzēties..

Kerstyna 3. marts 2016 12:23 °sarkangalvīte°

Mana virtuve kā R;īga, nekad nebūs gatava, bet te paraudziņš :)

Shalako 3. marts 2016 12:21

Fantastisks blogs un tik ļoti Tev paveicās ar klimatu - palmas, pludmale, zilās debesis, relaksējoša vide, bauda acīm un miers sirdij! Es to visvairāk izjūtu tieši ziemas sezonā, pati kavējos ceļojumu bildēs, lai atminētos kā tas bija redzēt ūdeni un debesis gaišzilā krāsā ar sauli, peldēties siltā jūrā, palmu lapu šalkoņa, papagaiļu un citu dienvidu zemju putņu čivināšana, biežā motorolleru skaņa ielās.... Ļoti iedvesmojošas Tavas bildes, P.S. patīk, ka izveidoji FB lapu, nu tik skaista daba pie jums, arī interesanti paskatīties kaut ko no dzīves visādas bildes! (Y) Kā vienmēr gardas un skaisti noformētas ēdienu bildes - restorāns "La Dolce Vita" :P Mani gan ārste nepaslavēja, ka nometu tos trīs kg, ieteica pāris uzņemt. Interesanti, ka nākamajā dienā pēc viņas vizītes par to pārliecinājos, nodevu analīzes un nokritu gandrīz ģībonī, jo ātri krīt spiediens, tā nu viņa saka, ka pāris kg klāt visu labāk stabilizētu.

Ciao 3. marts 2016 11:58 °sarkangalvīte°

man mājā ir labajā pusē divi ārējie toņi izmantoti sienām :)

Linduchy 3. marts 2016 11:52

(F)(F)(F)

Aggie 3. marts 2016 11:51 Kerstyna

...man virtuve ir kafijas brūna un krēmkrāsas... ieejot virtuē jūtos, ka kafija ir izdzerta, jo vairāk tāpēc, ka starp skapīšiem man ir salīmētas kafijas bildītes

Ciao 3. marts 2016 11:50 °sarkangalvīte°

(inlove) Paldies. Dzeltenā krāsa jā, tas siltums iespējams, ko izstaro šī krāsa? Kā jau minēja Kerstyna ja iespīd saule, liekas vēl viss saulaināks :)(L)

Ciao 3. marts 2016 11:48 Kerstyna

Tev jāpadalās nātkonē savā blogā ar kādu recepti! Albānijā jērs ir nr.1 gaļa, lai gan es viņu reti gatavoju. Ā nu ļoti puplāras ir tieši visas iekšiņas /ja šito lasa vegāni, tad varu iedomāties kā tieku tagad nolādēta/ :D

Kerstyna 3. marts 2016 11:45 °sarkangalvīte°

Man virtuve ir dzeltena, dzeltena :) Kad saule logos, tad vispār....(inlove)

Ciao 3. marts 2016 11:45 °sarkangalvīte°

Man vēl šādi tādi ir sukulenti :) ja vēl kāds divos mēnešos uzziedēs, noteikti parādīšu. Jo pēc tam mēneša atskaitēm lieku punktu :)

Aggie 3. marts 2016 11:45

runājot par dzelteno krāsu, es esmu izlēmusi koridoru nokrāsot dzeltenu, nezinu kāpēc, bet jūtu ka tā vajag

bet bilde ar tevi un mimozu ir ļoti skaista

1 2