Gardums jūnija karstajām dienām

Susurēns
Susurēns 11. jūnijs 2015 18:41
996

Kad ārā valda svelme, garšas kārpiņas dod priekšroku svaigumam un vieglumam, un tā vien gribas mutē ielikt kādu augli vai ogu. Tomēr arī vasarā ir vajadzīga enerģija, tāpēc  kombinācijā ar augļiem un ogām iesaku lietot riekstus.

Piedāvāju veselīgu vasarīgu recepti, ko mēs mājās saucam par svaiguma salātiem.

Sastāvdaļas:

Mandeles (sauja). Var izvēlēties arī citus riekstus.

Dateles (10 gb). Var likt arī medu.

Kokosriekstu skaidiņas (2 ēd.k.).

Kokosriekstu eļļa (1 ēd.k).

Rozīnes (sauja).

Āboli (3 gb). Der arī citi augļi. Garšiņai pielieku arī nedaudz banāna. Un šobrīd ir aktuālas zemenes :)

Kanēlis.

Pagatavošana:

Iepriekš nomērcē mandeles, lai tās ir mīkstākas. Arī datelēm ļauj pastāvēt kādu laiku nelielā ūdens daudzumā.

Ābolus nomizo un sagriež mazos gabaliņos vai sarīvē. Banānus un citus augļus, ogas tāpat. Mandeles sablendē mazākos gabaliņos. Dateles kopā ar nelielo ūdens daudzumu arī sablendē līdz izveidojas krējuma konsistence. Dateles kalpos kā saldinātājs.

Principā es daru pavisam vienkārši – atsevišķi sablendēju dateles.  Virtuves kombainā iemetu palielos gabalos sagrieztus ābolus, drusku sasmalcinu, tad pielieku riekstus, atkal sasmalcinu un turpat kombaina traukā turpinu likt kopā „salātus”.

Pieliek nomērcētas rozīnes, kokosriekstu skaidiņas, nepilnu ēdamkaroti kokosriekstu eļļas, dateļu „putriņu”. Tad pievieno kanēli pēc gaumes. Man garšo kanēlis, tāpēc lieku apmēram  tējkaroti uz šo daudzumu.

Visu sajauc kopā un gatavs!

Principā šajā receptē ir vieta fantāzijai, jo var pievienot arī sezama sēklas vai linsēklas, diedzētus graudus, augļu sukādes un jebko citu, kas garšo.

„Salātus” gatavoju pirms pāris dienām un nesafotografēju, tādēļ foto ir no seniem arhīviem un īsti neatbilst tam, kā „salātiem” jāizskatās :)

Svaigi, garšīgi un veselīgi!

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies