Dzimšanas diena? Vasarā? Nekādu problēmu :D

Kerstyna
Kerstyna 25. jūlijs 2018 15:42
909

Sagribējās par to uzrakstīt :)

Ja esi dzimusi vasaras vidū, tad ir diezgan daudz priekšrocību - piemēram - svinību vieta - vienmēr ārā, pie dabas un manos 45 gados vienmēr ir  bijis saulains laiks, varbūt tas tāpēc ka, ja jums blakus ir Lauva, kam jums vairs Saule :D

Mans galds nekad nelūzt no pārbagātības , bet uz tā var atrast manus firmas un šā brīža mīļākos ēdienus.  Ar diviem padalīšos arī ar jums :)

 Tātad Nr. 1. Salāti.

Vasarā jau baigi negribās kaut kādus  eļlainos, majonēzē/krējumā peldošos salātus, bet plikas salātlapas arī neiedvesmo. Tā nu mums darbā kādu brīdi TOPā ir salāti, kuri paver miljons iespēju variēt.

Obligātais salātu fundaments -  cepta/vārīta vistas fileja, kaut kādi lapu salāti/spināti un saldā čilli mērce. Pārējie ingridienti pēc patikšanas - sēnes, konservēti persiki/ananāsi, rieksti -valrieksti/Indijas rieksti, svaigs gurķis, tomāts, avokado, vīnogas... Liekas - baigais mikslis, bet nē. 

Šeit prezentēšu savu versiju par šiem salātiem: 

Ņem lielu šķīvi, nu tādu kārtīgu, pirmā kārtā uzlej saldo čilli mērci, tad liek gabaliņis sagrieztu vistas fileju, virs tās brīvi uzber  salātu mix ( to, ko pārdod paciņās) virs salātu lapām uzgriež gurķi, ķirštomātiņus, konservētu ananāsu gabaliņus, no virsas apslaka ar saldo čilli mērci un nokaisa ar sezama sēkliņām... un uzreiz pasniedz. 

20180725152752-93912.jpg

 Salāti ir tādi kārtaini, bet liekot uz šķīvja  forši sajaucas un garšo lieliski.

 Nr. 2. Kafijas krēmkūka "Manējā" 

Gadiem aprobēta, jo es biskvītu izcept nejēdzu, toties man diezgan labi sanāk visādas neceptās kūkas. Un man arī dekorēšana nav mīļākā nodarbe.

Kūkai vajag paku 200g "Dāmu pirkstiņus", konservētus persikus/mango vienu lielo bundžu, kondensēto pienu ar kafiju 400g, 500ml saldā krējuma, šķīstošo kafiju kādu tējkaroti, želatīnu 1l šķidruma, želatīni ir visādi, man bija "Santa Maria "želatīns uzbriedināju visu paciņu un bija OK, un melno šokolādi, ko pa virsu sarīvēt. 

Vispirms veidnē ar noņemamu mali ieklāj  vai nu cepampapīru, vai kulinārijas plēvi, tad kārto dāmu pirkstiņus, lai ir bortiņi un pamatkārta, uz cepumiem liek persiku škēlītes.

20180725153557-65976.jpg

Kad nu tas nodarīts , var ķerties pie kafijas krēma želejas. 

Izšķīdinu apmēram 200ml  karsta ūdens kondensēto pienu un šķīstošo kafiju, iemaisu uzbriedināto želatīnu un maisu, maisu, līdz masa padziest tā , lai var ielikt ledusskapī, ir laiku pa laikam jhāpaskatās, kad masa sāk recēt, tad tajā ar mikseri ieputo saldo krējumu un šo maisījumu lej uz persikiem, un tad to visu liek ledusskapī, kamēr sastingst, nu stundas 2 noteikti.

 Pēc šāda principa var pagatavot visdažādākās krēmželejas kūkas, kas nebūs ne treknas, ne ļoti saldas. 

20180725153959-35165.jpg

Foto - gabaliņš ko man izdevās pataupīt bildei :D

Vēl bija uz galda divu veidu groziņi un divu veidu mazās kotletītes, augļi un dzirkstošie dzērieni. Viss, galvenais ir nesaspringt un nebojāt sev omu ar domām - Ak dievs, ko lai dod viesiem ēst :D

 Ceru, ka kaut kas no šitā visa kādai noderēs :)

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies