Dārzkopja piezīmes- sākam gatavoties ziemai

nosiguldas
nosiguldas 14. jūnijs 2011 15:01
539

Pirmie ziemas krājumi jau gatavi- skābenes, rabarberi un dilles.

Skābenes šogad saliku pa porcijām maisiņos un saldētavā, izmantošu- vēl sasaldētas sagriezīšu un zupā iekšā.

Otrs veids- sagriezt skābenes salikt katlā pievieno pavisam nedaudz ūdens uzvāra, pagaida, kad skābene maina krāsu un salej trauciņos vai ledus maisiņos, kad atdzisuši saldētavā, izmanto kā sasalušu ledus klucīti ko pievieno zupai- zinātāji saka, ka otrs variants labāks, jo skābeņu garša labāk saglabājas.

Tas pats esot ar zemenēm, garšīgākas, kad tiek glabātas sablenderētas.

Dilles- sausas sagriežu sīki un maisiņos, pēc pieredzes sasalst  bet nesalīp.

Rabarberi- sagriežu gabaliņus apberu ar pūdercukuru un kastītēs

Pēc nogriešanas labi salaistam augus, lai tie pēc neilga laika atkal mūs priecētu ar jaunu ražu. Es parasti arī mēsloju ar ūdeni kuram pievienoju vircu. tad parasti pēc pāris nedēļām var gatavošanos ziemai sākt no jauna.

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies