Dārzkopja piezīmes- ķirbis (receptes) turpinājums

nosiguldas
nosiguldas 7. septembris 2011 14:45
590

TĀ KĀ ARĪ MANĀ MĀJĀ ĶIRBJA LIETOŠANA IR ĻOTI AKTUĀLA, šoreiz pievienosim visas receptes, ko zinam par ķirbi šim blogam.

 

Kā jau rakstīju iepriekš ķirbis ir vērtīgs tikai svaigā veidā bet pie apstrādes savas labās īpašības zaudē, tapēc mani ļoti interesē interesantu salātu receptes sulu varianti, protams jauki būs arī citi apstrādes veidi. Nu lūk manas receptes:

 

Sula

 

Ķirbis pēc vēlēšanas, principā tam jābūt dominējošam, pievieno sulu no 1. apelsīna un 1/2 greifrūta, sanāk saldiskāba sula, ķirbis dod maigumu. Tas ir variants ko pat es varu iedzert.

 

Ķirbju biezeņzupa

 

Ķirbis - daudzumu nosaku uz aci, 3.burkāni, 1.sīpols , vairākas daivas ķiploku, sāls pipari, zaļumi un maizes grauzdiņi.

 

Burkānus un ķirbjus sarīvē uz rupjās rīves, sagriež sīpolu un apcep, tad liek katliņā un pārlej ar ūdeni, pievieno atlikušās sastāvdaļas. Vāra kamēr viss mīksts, tad blenderī un biezeņzupa ne pa jokas, patiešām garšīga. Es to pašu mēģināju ar kabaci, arī ļoti labi, tikai nesanāk tik bieza, tad var pievienot dažus kartupeļus.

 

Grauzdiņus taisu mikroviļņu krāsnī, ieprieks apleju ar kādu mērcīti, piemēram saldais krejums, ķiploks, sāls.

 

Šogad mēģināšau ķirbja cukātus

Sagriež nelielos gabaliņos, šķēlītēs ķirbi apber ar cukuru, tad nolej sulu, kas uzkrājas, vēl reiz uzber cukuru un atkal gaida, kad nostāsies sula, principā ķirbim būtu jasāk krunkoties un sulai vairs praktiski nevajadzētu būt, tad krunkainīšus liekam žāvēties. Man  ieteica pievienot cidonijas, vai citrona sulu un pierīvēt miziņu, tad pazūdot ķirbim raksturīgā garša.

 

 

TAGAD GAIDU jŪSU RECEPTES!

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
merita 8. septembris 2011 17:20

Man patik Mannas putra ar smalk. sagr.ķirbju salmiņjas.....

Cerīte 7. septembris 2011 17:55

Pazudusi man netā sadaļa -iesūtīt ziņu-recepte vēl pietaupās.

nosiguldas 7. septembris 2011 14:57

par biezeņzupu runājot, manām meitenēm pat ļoti garšoja, bet cukātus ceru sagatavot un tad kādā tikšanās reize degustēsim kopā.