Dārzkopja piezīmes

nosiguldas
nosiguldas 14. maijs 2012 12:55
709

Kā šī nakts Jūs pusē, es no rīta konstatēju, ka pie mums ir salna un tāda ne pa jokam. Vai neaizmirsāt sasegt sējumus, vai vismaz apliet uz nakti. Man jāatdzīstas, ka es tikai salēju, bet neko nesasedzu, kas būs sanācis redzēšu vakarā, kad atgriezīšos mājā.

Bet tagad par lietām,kas notiek manā dārzā. Siltumnīcā savu vietu ieņēmuši siltumnīcas gurķi. Kā jau agrāk minēju es izroku bedrīti tad ieberu pāris saujas biohumusu, sajaucu ar zemi un tad iestādu stādu.

tālāk par maniem izmēģinājumiem, kas ir nesuši labus rezultātus. SALĀTUS DILLES UN REDĪSUS VAR SĒT KOPĀ.

Kamēr salāti izaug, redīsus ēdam, ka šņakst vien.

Tāpat arī dilles ir pilna siltumnīca un nav nezāles, kad vajadzēs stādīt tomātus atbrīvošu vietu tomātiem, Pie tam salātus un dilles nesteigšos izraut.

Runājot par salnām, kāpostu stādiem tā nav bīstama, ja nu vienīgi būs -5 grādi. Manā dārzā tas, kas būtu jāsargā (gurķi, kabači un ķirbji) vēl nav uznācis, tapēc jācer, ka nebūs tik traki.

Kas notiek pie Jums? 

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
agroso17 14. februāris 2014 13:04


Dilles – lieliskas no senatnes līdz mūsdienām

Dilles – viengadīgs, čemurziežu dzimtas augs ar spēcīgu aromātu un garšu, ko nodrošina dillēs lielā daudzumā esošā ēteriskā eļļa. Lieliskais aromāts, garšas īpašības, kā arī plašais pielietojums tautas medicīnā dilles mūsu platuma grādos padara par vienu no visvairāk audzētajām kultūrām. Dilles tiek audzētas dārzos no agra pavasara līdz pat vēlam rudenim, bet daudzi nespēj pretoties diļļu lieliskajām īpašībām arī ziemas laikā, turpinot tās audzēt mājas apstākļos. Jau daudzas tūkstošgades atpakaļ cilvēki zināja par diļļu īpašībām. Senajā Romā, Grieķijā un Ēģiptē dilles cildināja kā ārstniecisku augu, garšaugu un pat krāšņumaugu. Arī mūsdienās dilles joprojām saglabājušas savu vietu starp populārākajām garšvielām, un tiek izmantotas kulinārijā, medicīnā, kosmetoloģijā un aromterapijā. Lasi tālāk: http://averto.lv/lv/ekspertu-padomi-viedoklis/garsaugi/dilles/

svente 16. maijs 2012 09:39

Man vēl viss tikai plānos. Zemīte, kuru apstrādāju vēl dikti slapja un naktis aukstas. Sēklas sapūs, kā jau vienai paziņai gadījās. Lielie darbi plānoti 19.05. Esmu izpētījusi augu saderību (kādreiz to pielietoju, bet bija piemirsies) un tagad nu man iznāk, ka maniem dārzenīšiem būs jāaug šādā secībā :
1 sīpoli
2 zemenes
3 salāti
4 redīsi
5 gurķi
6 burkāni
7 zirņi
8 tomāti
9 pupas
10 bietes
11 kāposti
12 dilles

Ar piebildi, ka starp tomātiem ir jāiestāda dažas samtenes.
Vēl tāds jautājums, varbūt var pastāstīt nedaudz par plūškoku ar melnajām ogām. Senie latvieši ticēja, ka plūškoks ir mājoklis labajām dievībām un vēl es lasīju, ka kādā dārza stūrī būtu jāaudzē plūškoks, jo tā specifiskā smarža jau pa gabalu atbaidot dažādus kaitēkļus. Ieteicams esot stādīt starp augļu kokiem. Tam piemītot arī ārstnieciskas īpašības.

annete 14. maijs 2012 15:18

Hm, es vēl kādu nedēļu gaidīšu redīsiņus, kuri arī aug kopā ar dillēm ;)