Cūkgaļas fileja - perfekta recepte grilam

Noelle
Noelle 10. jūnijs 2012 22:48
3291
Lai iemarinētu gaļu, Tev būs nepieciešams: * aptuveni 500g cūkgaļas filejas; * 4 vidēji lielas, smalki sagrieztas upeņu lapas; * 140g plānās šķēlēs sagrieztu sīpolu; * 140ml citronu sulas; *1 tējk. ķ.imeņu; *1/2 tējk jūras sāls; *1/2 tējk. svaigi malti pipari; *1 ēd.k. kaltēta bazilika.
Gaļu sagriez nelielos (aptuveni 3*3cm) gabaliņos, pievieno visas marinādes sastāvdaļas un rūpīgi (vēlams ar rokām) sajauc kādā lielā bļodā.
Pēc tam gaļu rūpīgi, blīvi sakārto noslēdzamā traukā un atstāj uz vairākām stundām marinēties. Manā gadījumā - iemarinēju iepriekšējā vakarā, bet gatavoju - nākamajā.
Nākamajā dienā gatavošanu sāku ar dārzeņu sagatavošanu. Pirmkārt Tev būs nepieciešams: *500g svaigu, nomizotu un salmiņos sagrieztu sarkano biešu; *4 ēd.k. balzamiko mērces; *4 ēd.k. olīveļļas; *3 mazas lauru lapas; *1/4 tējk. ķimeņu; *naža gals rīvēta muskatrieksta; *nedaudz jūras sāls.
Palielā bļodā liec sagrieztās bietītes, tām pievieno balzamiko mērcīti...
... kā arī pārējās bietītēm paredzētās sastāvdaļas.
Tad uz lielās cepešpannas iekārto no folijas "trauciņu" kurā bērsi ar garšvielām rūpīgi apmaisītās bietītes. Šo treauciņu rūpīgi nosedz ar vēl vienu loksni folijas.
Kā nākamo gatavo seleriju sakni. Tev būs nepieciešams: *250g seleriju saknes; *2 ēd.k. olīveļļas; *nedaudz sāls; *naža gals čili piparu; *1/4 tējk. svaigi maltu melno piparu.
Arī seleriju sakni sagriez salmiņos (var nedaudz lielākos kā bietītes) un samaisi ar iepriekš minētajām garšvielām. Kārto blakus bietītēm atsevišķā folijas "trauciņā", kuru pēc tam nosedz ar atsevišķu folijas loksni.
Līdzīgi gatavo burkānus. Tiem būs nepieciešams: *250 g burkānu; *1.5 ēd.k. olīveļļas; *jūras sāls; *1/4 tējk. svaigi maltu melno piparu. Sastāvdaļas samaisi un kārto uz pannas tāpat kā iepriekšējos dārzenīšus. Pannu liec cepeškrāsnī, kas sakarsēta uz 200° un cep apmēram 40 min.
Ideāli, ja iepriekšējā vakarā iemarinēto gaļu vari apcept uz grila. Man, diemžēl, šī ekstra izpalika (taču marināde ir fantastiski piemērota tieši grilējamai gaļai), tādēļ pēc vairākkārtējām idejām par to, ko ātrumā ar gaļu izdarīt, nolēmu sākumā to ātri apcept uz pannas, bet gatavošanu pabeigt cepeškrāsnī, grila režīmā neilgu brīdi pirms dārzeņi nāca gatavi.
Kad dārzenīši gatavi, tos ņem laukā no folijas trauciņiem un samaisa vienā bļodā.
Kārtojot uz šķīvja, dārzeņiem pārkaisa sadrupinātu fetas sieru un visam pārlej nedaudz mango-čili mērcītes. Voila! Kaut kā tā... :)
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Noelle 10. jūnijs 2012 23:00

P.S. 8.bildē pie sastāvdaļām esmu aizmirsusi pierakstīt 1/2 tējk. medus sinepes.