Ceļš uz sirdi

upenes
upenes 1. jūnijs 2012 18:17
3004
Sastāvdaļas: Salātiem: jaunās spinātu lapiņas jaunās biešu lapiņas zemenes, sagrieztas 4 daļās ½ mango, sagriezts kubiņos ½ sarkanā sīpola pipari (svaigi malti) pekanrieksti rupjmaizes kraukšķi biezpiens ar saldo krējumu „Kārums” Salātu mērcei: 150 g zemeņu 1 ēdamkarote agaves sīrupa 1 tējkarote ābolu etiķa 2 ēdamkarotes olīveļļas Rupjmaizes kraukšķiem: 5 šķēles formas rupjmaizes 20 g sviesta 20 g baltā cukura 20 g brūnā „Muscovado” cukura
1. Rupjmaizei nogriež garoziņu.
2. Maizi liek virtuves kombainā un samaļ, līdz ir neliela izmēra drupačas.
3. Pannā izkausē sviestu.
4. Izkausētajā sviestā liek samalto maizi un mazliet apcep.
5. Pievieno cukuru (gan balto, gan „Muscovado”) un cep, līdz tas izkūst.
6. Tad maizes drupačas liek uz ar cepampapīru izklātas plāts plānā kārtā.
7. Cep 150 grādos 10 – 15 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
8. Gatavos kraukšķīšus atdzesē.
9. Lai pagatavotu mērci, virtuves kombainā ieber zemenes, pievieno agaves sīrupu, ābolu etiķi, olīveļļu.
10. Visas sastāvdaļas samaļ līdz mērces konsistencei.
11. Bļodā liek spinātus, zemenes, mango, biešu lapiņas. Uzkaisa svaigi maltus piparus. Visu viegli sajauc.
12. Sagriež sīpolu.
13. Salātus kārto uz šķīvja. Pārlej ar mērci . Pārkaisa sagrieztus sīpolus, rupjmaizes kraukšķīšus un pekanriekstus.
14. Formā liek biezpienu.
15. Es izmantoju silikona olu cepamo formiņu. Izdevās labi.
16. Dekorē ar zemeņu šķēlītēm un mērces pilieniem, veidojot mazas pēdiņas. Gatavs!
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
annete 4. jūnijs 2012 16:29

ai, cik superīgi nodekorēts! ;)

upenes 3. jūnijs 2012 15:29

Nē. Agave pēc izskata ir līdzīga alvejai. http://toptropicals.com/cgi-bin/garden_catalog/cat.cgi?uid=agave_sp
Agaves sīrupa vietā varētu likt gaišo Dansukker cukurniedru sīrupu. Aļģveidīgais alternatīvs želatīnam ir Agar agars. :)

hiperkeri 3. jūnijs 2012 14:55

kas ir agave? Tas nebija tas aļģveidīgais alternatīvs dzīvnieku želatīnam?

Lapsaa 2. jūnijs 2012 23:12

Piekrītu noelle'i, izskatās lieliski :)

Noelle 2. jūnijs 2012 21:22

Šie salāti izskatās super - domāju, ka pilnīgi noteikti ir ieceļami nedēļas receptes godā ! :) Noteikti izmēģināšu tādus pagatavot!

upenes 2. jūnijs 2012 15:38

Var taisīt bez un mazu kriksīti pamēģināt ar sīpolu. Sīpolu nelieku tik daudz kā pie tomātu un gurķu salātiem Tie piedod patīkamu kraukšķīti un asumiņu. Baltos sīpolus es noteikti pie šiem salātiem neliktu. :)

taschinka 2. jūnijs 2012 15:15

Man patīk viss izņemot sīpolus,tie gan man neliekas kopā ar pārējo.

upenes 2. jūnijs 2012 15:04

Es arī kādreiz tā domāju, līdz pagaršoju. Vēl šāda veida salātos maizes kraukšķu vietā es lieku rozīnes. Neatturies un pamēģini! Atbrauc ciemos, pacienāšu. :)

wildflower 2. jūnijs 2012 11:44

Izskatas labi,bet zemenes,sipoli....spinati,mango es laikam atturesos no degustacijas:-)

kalliope 1. jūnijs 2012 21:36

forši izdomātas - tās pēdiņas uz sirdi (Y)