Ave Kūka!!!

Kerstyna
Kerstyna 4. aprīlis 2016 11:48
1390

Šorīt mani pārņēma apcerīgums par kūkām, kūkām visādām.

Apskatīju dažas bagātīgi rotātu kūku galerijas un sapratu – tas joprojām nav priekš manis, ne kā priekš patērētājas, ne kā priekš radītājas. Krāšņas greznas, acīm prieks un tikai. Jo arī kūku lietās pār mani valda minimālisms.

Par sevi un kūkām – varu teikt, ka visumā attiecības labas. Kūka nav nekāds bubulis un, ja saņemos cept, tad parasti arī sanāk, jo pieturos pie vairākiem pamatpostulātiem, k,urus, protams arī akceptē mans lieliskais Slinkums.

  1. Nekāda stresa – kūkas radīšanas process nedrīkst radīt stresu.
  2. Nekādu lieku darbību...
  3. Vienkāršība pāri visam...
  4. Ne vairāk kā 3-4  elementi, no kuriem tiek veidota kūka.
  5. Iespējami mazs laika patēriņš
  6. Vēlmei radīt kūku ir jānāk no iekšām, nevis no ārpuses...

Tā nu īsumā esmu aprakstījusi – pēc kā vados, kad cepu/necepu kūku, jo manas favorītes cauri laikiem ir neceptās kūkas :D

Martā ir sanācis, ka neilgā laika posmā esmu uzcepusi trīs kūkas, dažādas, bet ne radikāli.

 Visa ļaunuma sakne ir tamā, ka beidzot nopirku kūku cepamformu, kas mani apmierina, jo kopš mana vecā kūku forma bija morāli un tehniski novecojusi, es no cepto kūku radīšanas atturējos. Tagad neatturos ...

 Man patīk, ka ātri un viegli varu iepriecināt savus tuviniekus un sevi arī, protams.

Te maza ilustrācija manai minimālisma kūkai, kura atbilst visiem maniem postulātiem :D

20160404114834-37620.jpg

Rp: apmēram 300g sviesta mīklas (pērku gatavu konditorejā)

                        500g saldētu ķiršu

                        200g cukura

                         4 olu baltumi un apmēram pusglāze pūdercukura un vaniļas cukura.

Pagatavošana – Uzlieku vārīties cukura sīrupu no glāzes cukura un pusotras glāzes ūdens, sīrups uzvārās, ieberu saldētos ķiršus, lai uzvārās, pēc tam izmakšķerēju ogas, sīrupu var izlietot citām vajadzībām.

Smilšu mīklu izlīdzinu pa formu, cik vien plāni var, paceļot maliņas apmēram 1,5cm uz augšu. Mīklas kārtu formas apakšā sabakstu ar dakšiņu, lai baigi neceļās

 Jau uzkarsušā cepeškrāsnī 220 grādos lieku cepties.

 Tikmēr sāku putot  4 olu baltumus, pakāpeniski pieberot pūdercukuru, putoju kamēr saveidojas skaistas stingras putas.

 Kad pamatne ir jau gandrīz izcepusies, ņemu  ārā, uzberu ogas, izlīdzinu, pa virsu lieku saputotos olbaltumus  veidojot mazliet reljefu.

 Lieku atpakaļ, tikko virsiņa sāk iesauļoties, tā izslēdzu karstumu un atstāju krāsns durtiņas pievērtas...

Tas ir ātri un labi un variabli :)

 

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Kerstyna 4. aprīlis 2016 13:44 VesmaSk

Tavs Slinkums ir baiiigi slinks. Manējais atļauj reizēm kaut ko padarīt :D

VesmaSk 4. aprīlis 2016 13:34

:D Vēlmei radīt kūku ir jānāk no iekšām, nevis no ārpuses...:D Manas iekšas būtu ar mieru katru dienu apstrādāt pa kādai kūkai, bet par laimi, Slinkums no ārpuses saka, ka tomēr baigais darbs tas ir.:D