Ābolu - persiku ievārījums

pece
pece 23. septembris 2010 19:16
8172
Ņemam ābolus un persikus attiecībā 1:1 (bet variācijas ir iespējamas atkarībā no tā, kas garšo vairāk).
Nomizojam un sagriežam gabaliņos. Beram katlā.
Pievienojam pavisam nedaudz ūdeni (apmēram 100 ml), kanēļa miziņu un ievārījumu cukuru. Es uz 1 kg ābolu - persiku masas lieku apmēram 300 gramus cukura, vadoties pēc garšas.
Visu uzvāram un uz lēnas uguns vāram 10-15 minūtes.
Kamēr iegūst apmēram šādu masu. Vārīšanas ilgums atkarīgs no ābolu šķirnes un to vēlmes ātri vai ne tik ātri izšķīst.
Un te nu rezultāts! Ņamma! Šādi gatavoju mazliet pamainot proporcijas jau vairākus gadus un stāv šis ievārījums ideāli, virtuves plauktiņā dzīvoklī, lai gan satur salīdzinoši maz cukura.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
minniite 23. septembris 2010 19:30

gardi,es arī šādu vārīju.
šodien gan tik ābolu :)