Vidusjūras pusdienas

Linduchy
Linduchy 29. jūlijs 2015 21:15
1827

Dienas plāni pēkšņi mainījās, un man parādījās brīvs "logs" pusdienām. Jau labu laiku spriedām ar Nymph, ka mums ir jāiet ievērtēt jauno Riviera restorānu Dzirnavu ielā 31, tāpēc šodien veiksmīgi īstenojām šo plānu ... un pat nesalijām, kaut draudīgi lietus mākoņi klīda apkārt.

Vecais Riviera restorāns atrodas turpat kaimiņos - Dzirnavu ielā 33. Viesmīle šodien jokojot teica: "Drīz Riviera izpletīsies pa visu ielu". Nu vismaz kādu brīdi divi restorāni būs viens otram kaimiņos. Taču tie nekonkurēs savā starpā, bet gan papildinās viens otru.

Dzirnavu ielas 33 Riviera restorānā ir būts ne reizi vien - tā ir ļoti jauka vieta, kur baudīt Vidusjūras noskaņu - izsmalcināta un līdz detaļām pārdomāta Vidusjūras virtuves ēdienkarte, plašs vīnu piedāvājums, zinoši un atsaucīgi viesmīļi, gaumīgs, Vidusjūras stilā iekārtots interjers - akmens mozaīku sienas, jūras krāsu palete un ornamenti.

Devāmies salīdzināt, kā tad ir jaunajā restorānā...

Ir ierasts, ka Rivierā parasti galdiņš ir jārezervē, bet šodien mēs paļāvāmies uz labu laimi un gājām tāpat. Bijām nedaudz, bet patīkami pārsteigtas, ka restorānā bija brīvi galdiņi ... patiesībā, šķiet, ka sākumā bijām vienīgās visā plašajā restorānā (to var norakstīt uz to, ka ieradāmies nedaudz pirms pl. 12:00, kā arī vēl vienu aspektu, kuru minēšu vēlāk...). Viesmīle bija ļoti jauka un ierādīja mums pašu labāko galdiņu.

20150729211205-57247.jpg

Interjers iekārtots Vidusjūras stilā - līdzīgs, bet tomēr atšķirīgs no vecā restorāna. Mierīga krāsu palete, akmens mozaīku sienas, jūras tematika un interjerā iekļautas vīna pudeles. Ja nav laika un iespēju doties atpūtā uz kādu no Vidusjūras valstīm - droši dodies nobaudīt pusdienas/vakariņas uz šo restorānu - iedvesmojoša un relaksējoša atmosfēra garantēta.

Atverot ēdienkarti, jau pirmā lapa piesaistīja uzmanību. Gaileņu sezona pilnā sparā -

  • Gaileņu un garšsakņu krēmzupa, ar trifeļu sviesta bageti;
  • Gaileņu un pančetas žuljēns, diļļu-ķiploku sviesta bagete;
  • Brieža gaļas raviolli ar gailenēm, jaunajiem spinātiem trifeļu sviesta buljonmērcē;
  • Cepti kartupeļu ņoki ar gailenēm, zaļajiem sparģeļiem krēmīgā siera mērcē;
  • Gaileņu risotto ar parmigiano reggiano, maskarponi, grauzdētu parmas šķiņķi.

Šajā restorānā nav īpašie dienas - biznesa pusdienu piedāvājumi, bet ir sezonālā ēdienkarte. Iespējams, tas arī izskaidro brīvo galdiņu pieejamību dienas vidū.

Ēdiena izvēlē domas svārstījās, jo gribējās nogaršot gan zupu, gan otro, gan kaut ko no plašās desertu ēdienkartes, bet labi, ka pietika prāta pasūtīt vienu ēdienu, lai paspētu izdomāt, kādu tieši desertu kārosies pēc pusdienām.

20150729211255-91027.jpg

Pasūtīju gaileņu un garšsakņu krēmzupu, kas tika pasniegta ar trifeļu sviesta bageti. Meitenes, godīgi saku - es mājās tik gardu krēmzupu nespētu pagatavot (lai arī kāds šefpavārs es būtu savā mājas virtuvē). Un bagete ar trifeļu sviestu - mmm, tik gaisīga un kraukšīga, debešķīgi smaržojoša un trifeļu garša - baudījums gardēžiem!

Porcijas lielums gan bija tāds, ka pat izbadējies vīrietis būtu paēdis. Un es biju laimīga, ka nepasūtīju vēl citus ēdienus, jo tad būtu jāsprādzē vaļā kleitas jostiņa, vai vēl labāk - jāizguļās uz restorāna dīvāniņa un nesteidzīgi jābauda maltīte Vidusjūras stilā ... patiesību sakot, tas nemaz nav slikts variants. Kādreiz jāuzrīko laiskā pasēdēšana šajā restorānā ar draugiem - pusdienas/vakariņas 3 stundu garumā ;)

Šo restorānu un tā piedāvājumu spēs novērtēt katrs gardēdis, tāpēc noteikti varu ieteikt to apmeklēt! Bauda visām maņām garantēta!

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
thezeezee 30. jūlijs 2015 10:12

Paldies par apskatu! Es jau sen gribu izmēģināt šo vietu.. Būs jāaizdodas :)