Sirsniņas Valentīndienā!

maijucis11
maijucis11 15. februāris 2011 00:00
1045

Sākšu ar to, ka piederu pie tās paaudzes, kas auga nesvinot Valentīndienu. Šie svētki ir parādījušies nesen, domāju ne agrāk kā 10 gadus atpakaļ.

 

Agrāk aktīvi tika svinēta Sieviešu diena un Padomju armijas diena. Arī mēs savā ģimenē sveicam viens otru šajās dienās. Bet nu svētki nekad nav par daudz. Un jau kādu laiku atpakaļ izdomāju, ko dāvināšu draugam- kādu nieku, un izcepšu kūku ar zemenēm.

 

Nesen iemācījos hobiju kursos filcēt un tā izmēģināju uzfilcēt mazu nieciņu- sirsniņu atslēgas piekariņu dāvanai draugam. Šis ir mans pirmais darbiņš un tur ielikta mīlestība!

 

 

Un, protams, nolēmu pagatavot kādu kūku ar zemenēm sirsniņformā. Zemenes man bija saldētas no sava dārza.Nav vienas konkrētas receptes, vairāk improvizēju un pamatus ņēmu no tashinkas receptes, viņas receptes mani iedvesmo. Un tapa siera- biezpiena kūka.

 

Kūkai  pamatnē izcepu biskvītu . Esmu mēģinājusi ar cepumiem, bet sanāk cieta pamatne.

 

Biskvītam- 4 olas, 4 ēd. miltu, 4 ēd.cukura. visu saputo(atsevišķi baltumu), iesijā miltus, izcep biskvītu, kad tas atdzisis, uzspiedu nedaudz apelsīnu sulu, lai mīkstāks, un klāj virsū krēmu.

 

Krēmam: 400 ml. saldā krējuma, cukurs pēc garšas(kādas pāris ēdamkarotes), filadelfijas siers, lauku biezpiens apmēram divas saujas, želatīns kādas 4 ēdamkarotes.

 

Gatavoju iepriekš ar mascarpones sieru, tas man patika labāk, bet arī ar šo nebija ne vainas. želatīnam pārlej aukstu pienu, lai uzbriest kādu stundu, tad kausē ūdens peldē. saputo saldo krējumu ar cukuru, pievieno sieru, , biezpienu, saputo visu. pieliku vēl mērcētas rozīnes, nedaudz zemeņu sulu un citronu sulu mazlietiņ garšai, lai ir saldskābs, tad želatīnu, samaisa un pārlej biskvītam.

 

Kad krēms sarecējis, rotāju ar saldētām zemenēm , veidojot sirdi, pa virsu uzlēju zemeņu sulu nedaudz atškaidītu ar ūdeni, sajauktu ar cukuru un želatīnu. Man kūkas forma neatļāva vairāk želejas, jo tecēja pāri, bet gribējās biezāku kārtu. Uz  glāzi sulas želatīnu ņēmu kādu ēdamkaroti vai drusciņ vairāk. Noliek kūku vēsumā uz divām stundām. Un gatavs.

 

Kūka tika gatavota ar mīlestību un tā kusa mutē varen ātri. Bija super garda. Lai arī jums izdodas, ja gatavosiet šadu kūku!

 

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
hriita 15. februāris 2011 09:36

izskatās ļoti gardi!

taschinka 15. februāris 2011 09:09

Man tieši garšo tas cepums zem kūkas,tas ka ciets nekas,bet tā garša,kad viss kopā mmm.
Bet šādi,ar laikam nav ne vainas.

15. februāris 2011 09:07

Izskatās ļoti garšīgi, man ļoti garšo siera kūkas!