Pasaules gals ir mūsu roku darbs.

nosiguldas
nosiguldas 29. oktobris 2013 11:34
2531

Šodiena sākās ar kādu sižetu, ko noskatījos un kas radīja pārdomas. Es gan vienmēr diezgan skeptiski izturos pret uztura bagātinātājiem, bet te man jāatzīst, ka katram vārdam ir pamatojums. Mēs bieži pieminam, ka dzīvojam zaļi, vai vismaz cenšamies to darīt. Bet vai mūsdienās tas vispār ir iespējams.

www.clothingattesco.com

Piesārņots gaiss, tukša pārtika, noplicināta zeme. Pēc plūdiem Vācijā tika izskaloti, kapi, kur pēctam tika atrasti līķi, kas zemē atrodas 5. gadus, bez sadalīšanās pēdām, zinātnieki, mēģina saprast, vai zemē vairs nav baktēriju, kas atbild par šo procesu, vai cilvēki ar ķīmisko pārtiku ir tā iebalzamēti, ka nepadodas dabīgiem sadalīšanās procesiem.

Ūdens, tas laikam ir pavisam atsevišķs jautājums. Avota ūdens tas protams ir labi, bet, ūdens sev;i sasūc visu, kas atrodams zemē un, kad man saka, ka es dzeru un mazgājos tikai avota ūdenī, bet netālu no tās ir sausā tualete, tad paliek mazliet savādi. Vai te var runāt par ideāli tīru ūdeni. 

Nevar nepiekrist arī par zālēm, es zāles cenšos lietot reti, bet, kas man mājās ir atrodams, protams pretsāpju zāles, kas noņem akūtas sāpes, bet neārstē cēloni. 

Bēdīgi, bet nevar nepiekrist arī par dārzeņu audzēšanu un mēslošanu. Es jau sen esmu ievērojusi, ja dārzam neliec minerālmēslus, tad augļi un dārzeņi ir diezgan mazi un kroplīgi. Protams kūtsmēsli, bet arī ar tiem ir tāpat, gotiņas tāpat tiek piebarotas ar mākslīgām barības vielām........

Katru dienu atklājas, kas jauns, vienu dienu saka ,ka jādzer augļu sulas, tagad pētījumi rāda, ka augļu sulas var izraisīt cukura diabētu un apstrādes rezultātā auglis zaudē daudz vērtīgu vielu, tapēc ir jālieto veseli augļi un ogas.

Jā izskatās, ka nav jāgaida pasaules gals, cilvēks iznīcinās sevi pats.

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
nosiguldas 30. oktobris 2013 14:51

Labi, ka pievērsu uzmanību, neviena neko nesaka :)paldies par iecietību, tas būs īstais video

nosiguldas 30. oktobris 2013 14:50 Nikte
pece 30. oktobris 2013 08:18

Vēl mani fascinē paradokss - no vienas puses ļauži meklē dabīgāku - ekoloģiskāku produktu, no otras puses vēlas vienāda izmēra un apmēra, augļus un dārzeņus, bez kukainīšu un tārpiņu apgrauztām lapām un augļiem un taml.

pece 30. oktobris 2013 08:16

Jā vasks āboliem ir arī dabīgi, atkarībā no šķirnes. Un ābolu uz dabīgumu var viegli "notestēt", turot istabas t ābolam ir jāvīst un jāpūst - katrā ziņā, ja ābols nav mainījis savu izskatu 2 nedēļu laikā, tad....

vecsprofils 29. oktobris 2013 18:55 Noelle

oo jā? redz kā ;) tad jau varbūt nav tik traki tie veikalos pirktie āboli arī :)

Noelle 29. oktobris 2013 18:46 Spotorno

"āboliem, kuriem bieži vien jūtama tā pretīgā eļļas kārta uz ādiņas, dārza āboli būs bez tā" - tā eļļas kārta ir jebkuriem āboliem (laikam no šķirnes atkarīgs vai vairāk, vai mazāk) - tas ir ābolu vasks. Man mājās stāv maiss ar ābolīšiem, kas atvesti no laukiem, kur tiešām zinu, ka tie ir "bio-eko" - tie visi ir ārkārtīgi vaskaini. :)

Nikte 29. oktobris 2013 18:24 nosiguldas

Kas tur jāskatās?

nosiguldas 29. oktobris 2013 17:28

meitenes, patiesi iesaku paskatīties, nedaudz garšs, bet ir pārdomu vērts www.clothingattesco.com

vecsprofils 29. oktobris 2013 17:00

Tieši tā, tās galējības par visu veselīgo, a la pašu audzēto, arī ir stipri jo stipri nosacīts. Jā, kaut kādā mērā tas būs dabīgāks par veikalos nopērkamiem, pieņemsim, āboliem, kuriem bieži vien jūtama tā pretīgā eļļas kārta uz ādiņas, dārza āboli būs bez tā. Bonuss - bet, apgalvot, ka cilvēks tādā veidā, ēdot visu savu, teiksim pasargā sevi no kuņģa-zarnu problēmām, slimībām, ir absurdi, jo nav vēl neviens pierādījums, ka dzīvojot tikai ar sevis audzēto un ēdot luxus eko pārtiku, smērējot sev virsū eko luxus kosmētiskos līdzekļus un ģērbjoties paššūtās drēbēs (jo fuj un pē cik ķīmiski tērpties masu produkcijā), cilvēks pasargā sevi no kuņģa-zarnu slimībām, viņam nav aknes uz sejas, alerģijām, dzīvo bez audzējiem un vispār nodzīvo līdz 100 gadiem.

Cilvēku veselība un dzīves ilgums nav atkarīgs no tā, cik maksimāli tu nozombējies ar savu veselīgo dzīvesveidu, atsakoties ēst gaļu, pārtiekot tikai no svaigiem produktiem.
Galvenokārt, tie ir gēni, pirmām kārtām, un tikai tad jau seko tas, cik daudz konkrētā ķīmija ietekmē tavu organismu. Nav visiem vienādi.
Cits ar saviem burgeriem un pusfabrikātiem nodzīvo sveiks un vesels, tikmēr, kamēr tas pārlieku apsēstais ar eko, jau ne reizi pabijis slimnīcās...

Ir jāsaprot, ka mūsu laikmetā nevar vairs sevi norobezot pilnībā no ķīmijas un ražotnes, nevar, tātad tik un tā, kaut kādos veidos ikviens cilvēks saņem to mūsdienu ķīmiju un piesārņojumu.

pece 29. oktobris 2013 16:31 nosiguldas

Un ar nanotehnoloģijām es būtu dikti piesardzīga - pagaidām var tikai minēt, kur tās nanodaļiņas mūsos iemājo.

pece 29. oktobris 2013 16:21 nosiguldas

Man šķiet, ka tu runā par ko citu, kā zaļmēslojumu, jo zaļmēslojums nesmird - vismaz ne tādā normālā izpildījumā:
Ne tikai rudenī, bet arī jau vasarā vietām sakņu dārzam ļauj atpūsties, audzējot zaļmēslojuma augus. Sējot pākšaugus un graudaugus, augsne tiek uzlabota. Graudaugi neļauj pa ziemu izskaloties barības vielām. Turklāt humuss, kas rodas, augiem sadaloties, uzlabo augsnes struktūru un paaugstina tās spēju saglabāt mitrumu. Vissvarīgāk tas ir sakņu dārzā, jo organiskās vielas un humuss parasti iet zudumā, kad tiek apstrādāta augsne un novākta raža.

Tātad, ļaujot dārzam atpūsties, palīdz atjaunoties augsnei. Daudzus no zaļmēslojuma augiem var sēt nomaļus dārza stūrīšos; to sāk darīt agri pavasarī un turpina visu vasaru.

Šiem augiem ir plaša sakņu sistēma, kas "izvelk" augšup dziļi zemē paslēpušās augu barības vielas. Pākšaugi rada papildu skābekli, jo tas saistās ar gumiņbaktērijām. Šīs baktērijas saņem slāpekli no gaisa un savāc to sakņu izaugumos jeb gumiņos. Augam sadaloties, šī vērtīgā viela nokļūst augsnē. Zāle vai graudaugi neuzkrāj slāpekli, taču rada daudz organiskā mēslojuma. Zaļmēslojuma pēdējais izsējas laiks 5-6 nedēļas līdz rudens salnām, lai tie pagūtu iesakņoties.
http://www.eva.lv/?do=faq&section=ZAĻMĒSLOJUMS._Kas_tad_tas_tāds_īsti_ir?!_69

nosiguldas 29. oktobris 2013 14:00

(hi)īstenībā baigi labi, vismaz kāda dzīvība parādījusies, savādāk Jūs nevienu tā īsti nedzird.

Nikte 29. oktobris 2013 14:00 nosiguldas

Man gan dažreiz patīk pavaidēt :D

nosiguldas 29. oktobris 2013 13:59 cerite

tagad jau ir pieejamas nano tehnoloģijas, jāpaskatās ko labu piedāvā. Galu galā vitamīni, kolietojam arī pēc pētījumie īsti neko labu mums nedod. :D un ja kas mani pie vaidētājiem ludzu nepieskaiti:D

Nikte 29. oktobris 2013 13:57 cerite

Latvijas iedzīvotāji jau ar alkohola lietošanu ir tās nokavuši :S

Nikte 29. oktobris 2013 13:57 cerite

Kaķim visu kaifu norāvi :D

Cerīte 29. oktobris 2013 13:56 nosiguldas

Aha-nokausi aknas viens un divi

Cerīte 29. oktobris 2013 13:56 Nikte

Smakaas nav tad nekādas,ari balderiāņu ne

nosiguldas 29. oktobris 2013 13:56 cerite

būs jāmēģina, lai nu kā, man nav tik daudz zemes, lai nodrošinātu visu ģimeni ar pārtiku visam gadam. Būs vien jālieto uztura bagātinātāji:)

Nikte 29. oktobris 2013 13:55 cerite

Par ko gaidam?:^)

Cerīte 29. oktobris 2013 13:55 Nikte

Diemžēl ir atkal citi-konstatē faktus ,pavaimanā un turpina vien dzīvot uz priekšu,jo neko jau nevar un ari negrib darīt.Tikai biku pabaidīties un pavaimanāt.Gaidam reālus risinājumu piedāvājumus.

Nikte 29. oktobris 2013 13:55 cerite

Tad jau kaķis vien pa dārzu dzīvojas :D

Cerīte 29. oktobris 2013 13:53 nosiguldas

Zaļmēslojuma smaku var nomākt ar pāris pilēm balderiāņu tinktūras,stabili.Es taisu no nātrēm un viss aug labi.

Nikte 29. oktobris 2013 13:52 kalliope

Par tirgu būtu šis tas sakāms,jo tur ļoti bieži itkā paša dārzā audzētais,izrādās no poļu vai spāņu dārziem :D

nosiguldas 29. oktobris 2013 13:51 Nikte

:D(Y)

1 2