Mana dienasgrāmata - Mazā vilšanās

pece
pece 8. oktobris 2013 08:51
2487

Gandrīz gadu ik darbdienu rītu un vakaru soļoju garām Turku konditorejai Ģertrūdes ielā. Ik dienas no tās plūstošā smarža mani ir vilinājusi un mēģinājusi pārņemt savā varā, ievilinot savos tīmekļos. Esmu rūpīgi turējusies pretī kārdinājumam, bet tas brīdis bija pienācis, kad mana stingrā nostāja izplēnēja līdzi sārtot sākušajām koku lapām un rudenīgajam vējam.

Es ļāvos kārdinājumam vienu vakaru un nopirku katram mūsmājas iedzīvotājam pa baklavas gabaliņam ar mandelēm. Gabaliņi mazi mazītiņi, bet pietiekami dārgi, gribētos ticēt, ka uz vietas gatavoti no dabīgām izejvielām.

Pa ceļam uz mājām riju siekalas un baidījos paslīdēt uz tām, kuras iztecēja no manas mutes uz ielas.

Pēc vakariņām, uzvārīju melno tēju, jo tā piedienas baklavai un austrumu gardumiem. Un servēju baklavu uz maziem šķīvīšiem. Izrādījās, ka pa ceļam no tās, nez kāpēc bij izlijis dīvainas konsistences, balts šķidrums, kurš garšoja pēc iebiezinātā piena ar cukura. Nebij  jau tai baklavai ne vainas, tik vien kā biju gaidījusi kārtīgu medainu baklavu ar mandelēm, kuras šķiet bij sarāvušās un kļuvušas nemanāmas.

Kur Rīgā pārdod visgardāko baklavu?

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
vecsprofils 9. oktobris 2013 13:10

Mmm, tie "Turku saldumi" uz Ģertrūdes ielas man ļoti mīļi. Laikam pusi saldumus esmu nogaršojusi. Jāsaka, ka tur ir tā, ka tas ir uz gaumi un garšu, jānogaršo vairākus, lai atrastu tieši savu mīļāko baklavu. Šajā pašā konditorejā tur ir lērums baklavu ar dažādām iekšiņām :) Man garšoja arī tevis minētā, vismaz labākas izcelsmes Latvijā (neesmu bijusi austrumu zemēs, tāpēc ar oriģinālu nevaru salīdzināt) nebiju ēdusi.
Parasti, kad pie vīra vecākiem dodod ciemos, mani sagaida vesela kaste ar šiem saldumiem, tad nu mēs izgaršojam un vērtējam - kur kā izdevies, kā sastāvdaļas utt. ;)

pece 8. oktobris 2013 23:13 Linduchy

Uz kuru pusi netālu no bērnu pasaules?

Linduchy 8. oktobris 2013 22:39 pece

Austrumu saldumi ir vēl aizvien - netālu no Bērnu pasaules - bāc, mans TOP1 veikals saldumiem ... ņammmm (angel)

pece 8. oktobris 2013 09:27

Kādreiz Rīgā bija iestāde Austrumu saldumi laikam, ja atmiņa neviļ ar drausmīgi gardu baklavu!

pece 8. oktobris 2013 09:27 cerite

Gaidu blogu 8-|

Cerīte 8. oktobris 2013 09:16

Es pati cepju ko līdzīgu un man šausmīgi garšo,ja sanāks kādreiz uztaisīšu blogu.

VIT@ 8. oktobris 2013 09:06

ooo nu pie manis ir riktīgās baklavas dabūjamas arī, šeit ir viņām tradīcijas (baklava nav tikai Turku saldums) vispār cik esmu mēģinājusi vislabākā baklava ir ar valriekstiem, bet ir jābūt kārtīgi mitrai, lai būtu garšīga! :)