Brančs iekš Sirmais & Dreiblants

ilzy
ilzy 8. jūnijs 2015 14:16
1838

Pēdējo gadu laikā Brančs jeb garās brīvdienu brokastis pie mums Latvijā ir varen modīga lieta. Visi kam nav  slinkums, ir  kaut kur pabijuši, ietvītojuši, iepoustojuši, lai parejie zin, ka tiek sekots modei.

Loģiski, arī es iepriekš esmu gājusi uz brančiem.

Taču šī jāteic ir mana pirmā reize, kad pati apzināti izvēlējos kurp doties brančot un to norealizēju.

Iemesla pavisam vienkāršs, mamma ar sagribēja redzēt un piedzīvot šādu pasākumu un šī reize lieliski sakrita ar krustmātes jubileju.

Domāts - darīts, aicinu abas uz pasākumu, kam šoreiz izvēlējos restorānu “Sirmais & Dreiblants”.

Vieta atrodas ne gluži pašā centrā – Bruņinieku ielā 63, kas robežojas ar to mazliet par daudz nolaisto Rīgas daļu, kas kādreiz ir bijusi ļoti jauka.

Telpas ir nelielas, tomēr jaukas. Restorāna specifika ir tāda, ka tas apvienots ar virtuves tehnikas un pričendāļu tirdzniecības vietu, kas kādu ēdāju, kam virtuves lietas ir tuvas, var sakārdināt arī ko nopirkt. Cik zinu, tad šeit arī tiek rīkoti kursi un meistarklases.

Cena 9,5 eiro no pieaugušā, 5 eiro no bērna.

Iepriekš ieteicams rezervēt, taču vismaz vasaras sezonā šķiet, ka var atnākt arī spontāni, jo visi galdiņi nebija aizņemti.

Lasot restorāna facebook lapā, secinu, ka brančam katru nedēļu ir sava tematika. Iepriekšējā nedēļas nogalē, tās bija amerikāņu brokastis, vēl vienu nedēļu iepriekš tās bija franču bokastis. Līdz ar to var pasekot līdzi vai ir vēlme nogaršot to ko piedāvā attiecīgajā nedēļas nogalē.

Nu mūsu nedēļas nogalē bija amerikāņu brokastis. Dīvaini, ka nebija hamburgeru, kas gan aprakstā tika solīti, taču viss cits gan bija, sākot no vistu spārniņiem, sendvičiem, brokastu pārslām līdz pat biezajām pankūkām ar sīrupu un ābolu pīrāgam.

Īpaši pasūtot, iekļauta branča cenā bija arī maziņa porcija ar frī kartupeļiem un fritētu vistas gaļiņu, kas bija dekorēta ar zirņu dzinumiem.

Ēdiens bija garšīgs, atmosfēra jauka, oficiantes sekoja līdz galdiņiem un netīros  vai liekos traukus nemanāmi novāca, kā arī regulāri uzpildīja ūdens trauku.

Branča cenā iekļauta viena tēja vai kafija pēc izvēles. Visos iepriekšējos pasākumos biju saskārusies, ka tēja vai kafija nav branča cenā, un šis man šoreiz bija patīkams pārsteigums.

Vairāk informācijas par restorānu Sirmais & Dreiblants ir pieejama šeit: https://www.facebook.com/SirmaisDreibants?fref=ts

 

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
hiperkeri 10. jūnijs 2015 10:41

Par ko jums te čats aizgāja,viņš skuj rokas salātos????
Ļoti patīk brančiņi,labprāt aiziešu arī uz šo:)

Linduchy 8. jūnijs 2015 19:00 VesmaSk

Aga, izteiksmīgs - labs apzīmējums :D (Y)

VesmaSk 8. jūnijs 2015 18:56 Catwoman

Beidz! Šo es neredzēju, bet skats laikam bija visai... (kā lai pieklājīgāk pasaka?) izteiksmīgs?:D

Linduchy 8. jūnijs 2015 18:12 VesmaSk

Vislabākais bija tā roku spalvu cirpšana ar virtuves nazi...jeiiii, tas bija riktīgs hīts :D

VesmaSk 8. jūnijs 2015 18:03 Catwoman

Man tāpat - skatīties vēl, bet arī tad man visu laiku acu priekšā stāv tās Sirmā spalvainās rokas, līdz elkoņiem iebāztas mīklas (vai salātu?) bļodā.:X

Kerstyna 8. jūnijs 2015 18:01

Man katru brīvdienu rītu mājās Brančs :D Bet tā - paldies par informāciju:)
Un galvenais, ka jums patika (F)

ilzy 8. jūnijs 2015 14:37

Man mammai Sirmais dikti patīk, līdz ar to tāda izvēle. Bet nu neesmu tik naiva, lai domātu, ka Sirmais branča tapšanai savu roku pielicis, tam tur ir citi darbinieki paredzēti. :D

Linduchy 8. jūnijs 2015 14:27

Paldies par blogu! Bija interesanti lasīt :) (Y)
Es esmu tikusi tiktāl, ka varu Sirmo pa TV skatīties - viņa gastronomiskos ceļojumus, bet ēst pie viņa restorānā - tomēr ni un ni :D (angel)