Ar grandiozām svinībām sabiedrības elitei prezentē nišas pasākumu aģentūras EIGHT koncepciju!

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 16. jūnijs 2017 11:51
116

Ar grandiozām svinībām augsta ranga viesiem nesen atklātajā restorāna MUUSU terasē tika prezentēta nišas pasākumu aģentūras EIGHT koncepcija. Vērienīgajās svinībās bija aicināta izmeklēta publika  – Latvijā zināmi uzņēmēji politiķi, juristi, mākslas cienītāji, arhitekti un dizaineri, un trīs stundu ilgajā atklāšanas pasākumā viesi baudīja gastronomisku pārsteigumu, mūzikas un nepiespiestas gaisotnes apvienojumu. Prezentācijas ietvaros pie ekskluzīva dizaina grila saimniekoja viens no talantīgākajiem Latvijas šefpavāriem Kaspars Jansons, vienkopus pulcējot arī spēcīgākos nozares amata meistari – austeru pavāru Renāru Purmali, vīnziņus no galerijas Noble Wine, kafijas baristas no Rīgā zināmās Vērmaņdārza kafejnīcas TORNIS un alus ekspertu no mikro brūža Alķīmiķis. Pasākuma noskaņu un baudpilno atmosfēru Daugavas krastā papildināja džeza apvienība Carousel ar melodiskām variācijām sen zināmiem skaņdarbiem no pagājušā gadsimta 20.gadiem līdz pat mūsdienām. pasākuma laikā viesi tika aicināti līdzdarboties gan maltītes pagatavošanā uz ekskluzīvas grila iekārtas, gan austeru atvēršanā, kas izvērtās aizraujošā, sacensībai līdzīgā izklaidē. 

Kā pasākumā laikā uzsvēra koncepta idejas autores un aģentūras EIGHT līdzīpašnieces Raimonda Riekstiņa – Opmane un Līva Zēberga, mūsdienās arvien populārāki kļūst konceptpasākumi ar oriģinālu, radošu koncepciju, cilvēki meklē atšķirīgu veidu kā atpūsties un gūt jaunus iespaidus un emocijas. “Konceptpasākumu aģentūra EIGHT fokusējas uz klientiem, kuri novērtē gastronomisku baudu, izziņas procesu un praktisku līdzdarbošanos. Mūsu piedāvāto pasākumu pamatā ir šaurs, taču līdz sīkumiem pārdomāts koncepts cilvēkiem, kuri novērtē kvalitatīva ēdiena, garšaugu un dzērienu maģisko mijiedarbību. Šis pakalpojums paredzēts konkrētas nišas klientam, kurš mīl baudīt ēdienu, vīnu, kafiju, izklaidi un atpūtu un kurš vēlas visas rūpes nodot uzticamam organizatoram.” Stāstot par lēmumu uzsākt pasākumu organizēšanu, Raimonda dalījās ilggadējos novērojumos: “Veicot auditus klientu servisa novērtēšanā, bieži tieši virspusēja apkalpošanas kultūra un neiedziļināšanās klienta vajadzībās atzīta par visvājāko posmu, kas spēj sarūgtināt pasākuma viesus un līdz ar to sabojāt organizatoru ieceri. Tādēļ padziļinātas zināšanas un sapratne par servisa sniegšanu – apkalpošanas kultūru, pasniegšanas veidu un manierēm - ir viens no svarīgākajiem aspektiem, kas būs mūsu pakalpojuma pamatā.”

Lai paskaidrotu aģentūras nosaukumu EIGHT jeb astoņi (tulkojums no angļu valodas), pasākuma laikā tika atainota izpratne par astoņām cilvēka maņām. “Saskaņā ar Aristoteļa filozofiju, cilvēkam piemīt piecas ārējās maņas - garša, tauste, oža, dzirde un redze, bet pēc mūsu pārliecības mūsdienu cilvēku iespaido arī trīs iekšējās maņas – izsalkums, slāpes un vēlme atpūsties. Un mēs ticam, ka cilvēkam laimes sajūtu var sniegt pareiza ēdienu un dzērienu kombinācija, jaunas tendences gastronomiskajā nozarē, kā arī muzikālais noformējums, tādēļ savos pasākumos mēs parūpēsimies par to, lai ikkatrs no mūsu viesiem justos laimīgs, remdējot trīs iekšējās maņas un apmierinot piecas ārējās.” Piebilda  pasākuma koncepta idejas autores un aģentūras EIGHT līdzīpašnieces Raimonda Riekstiņa – Opmane un Līva Zēberga.

Kā pasākuma centrālo elementu aģentūra EIGHT izvēlējusies unikālu dizaina grilu, pie kura saimniekoja MUUSU Terases šefpavārs Kaspars Jansons, kurš vairākus gadus pavāra talantu un prasmes spodrinājis gan Latvijā, gan trīs Mišelina zvaigžņu statusu ieguvušajos restorānos pasaulē. Kaspars pauda prieku ņemt dalību šāda koncepta pasākumā Latvijā: “Esmu pagodināts piedalīties jaundibinātās aģentūras EIGHT unikālā piedāvājuma prezentācijas pasākumā un viesu priekšā pie šāda grila uz dzīvās uguns gatavot vairākas maltītes, tādējādi demonstrējot šobrīd gastronomijas pasaulē tik aktuālās ēdienu un dzērienu saderības.” Kaspars akcentēja, ka unikālā grila ierīce kas kalpo ne vien dažādāko ēdienu pagatavošanai, bet arī kā dizaina elements – tas lieliski iekļaujās eksterjerā un pilda dzīvās uguns funkcijas, piemēram uguskura vietā.  Pie šī grila vienlaicīgi var gatavot maltīti vairāki cilvēki – piemēram, kāds cep steiku, cits jūras veltas, vēl kāds vāra zupu vai pat gatavo desertu.

Pasākumu ar otrām pusēm apmeklēja tādi augsta ranga viesi kā ex-politiķis Valdis Birkavs, bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers, leģendārais basketbolists Valdis Valters, radio SWH īpašnieks Jānis Šipkēvics, “Rīgas Satiksme” valdes loceklis Emīls Jakrins, gastroentorolgs un politiķis Hosams Abu Meri, «Latvijas Dzelzceļš» pārstāve Antra Birzule, advokāte Vineta Čukste – Jurjeva, SEB bankas valdes loceklis Kārlis Danēvičs, kā arī operdziedātājs Sergejs Jēgers, Olimpisko medaļu ieguvēja Ineta Radēviča, mākslas galerija PUTTI īpašniece Agita Putāne, plastiskais ķirurgs Kaspars Feldmanis,  dermatoloģe Lauma Valeina un Soulstones juvelierizstrādājumu zīmola īpašnieces Agneses Zeltiņas meita Marija Romija Zeltiņa, uzņēmēja Nella Ušakova, uzņēmējs Toms Jurjevs, izdevniecības “Rīgas Viļņi” īpašniece Aija Simsone, modes eksperte Žanna Dubska, un virkne citu sabiedrībā zināmu cilvēku. 

Foto: Toms Norde

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies