"Rocket Bean Roastery" - vieta, kur kafija jādzer melna

Nymph
Nymph 2. jūlijs 2015 14:45
2747

Jau pavasarī pirmo reizi dzirdēju par jaunatvērto vietu Miera ielā 29/31 - Rocket Bean Roastery, tomēr Miera iela un tās dažādās pasēdēšanas, paēšanas, iepirkšanās un citu "-šanu" vietas līdz šim īsti nav bijušas manā apskates un intereses objektu sarakstā. Kādēļ, to pat grūti pamatot, vienkārši nekad īsti neesmu jutisies iederīga tādām pārlieku hipsterīgām un uz nenormālu stilīgumu tendētām vietiņām, tomēr...

...Tā nu ir sagadījies, ka Miera iela ar savu piedāvājumu nu jau vairākus gadus man vienkārši atrodas kaimiņos un ko lai dara, ja trešdienas pievakarā, tā ap plkst. 21:00 Tu saproti, ka ļoti kārojas kafiju, bet slinkums iet uz virtuvi to gatavot? Tad ir jāģērbjas un jāiet pastaigāties, maršrutā iekļaujot kādu kafijošanas vietu!

Varētu jau, protams, pieturēties pie ne sevišķi izsmalcinātās "klasikas" un aizstaigāt līdz kādam CofeeInn vai CostaCoffee, vai līdzīgai vietai, tomēr - ir taču pats nedēļas vidus un tā vien prasās mazliet nosvinēt to, ka dzīve ir vienkārši skaista!

Tā pat nebija ģimenes apspriede, bet fakta konstatācija - aizejam uz Rocket Bean Roastery.

Industriālā vide un dizains dažādās publiskās un sabiedriskās vietās mani sajūsmina vienmēr, bet kafijošanas vietai šis stils piestāv nu, tiešām ĻOTI. Tādēļ vien man Rocket Bean Roastery patīk un iepriecina. Telpa ir plaša, bet pat tagad - dažas minūtes pēc deviņiem trešdienas vakarā, brīvu galdiņu praktiski nav, izņemot āra terasi, bet pievakare ir pietiekami vēsa, lai tomēr lielāks kārdinājums būtu izvēlēties sēdvietas iekštelpās. Vēl jo vairāk tāpēc, ka interjers pilnībā iepriecina mūsu estētikas receptorus :)

Izvēlamies galdiņu - leti, kas atrodas pie lielā loga, ar skatu uz Miera ielu un pētām šeit brīvi izkārtoto informatīvo materiālu - dažādu kafijas pagatavošanas metožu pamācības, grāmatas, pasākumu flaijerīši - šis un tas, ar ko pakavēt to īso brītiņu, līdz pie mums pienāk viesmīle ar ēdien/dzērien kartēm.

Ēdienkarte aizņem tieši vienu A4 lapu un, cik noprotu no iepriekš dzirdētās informācijas, ir mainīga, jo (citēju portāla dining.lv atsauksmi) "Izvēles opciju nav daudz un konservatīvāks ēdājs var palikt gribot, jo "Rocket Bean Roastery" nav pieprasījuma piedāvājums. Taškāns ir Taškāns un viņš gatavo to, ko gatavo. Patīk tas kādam vai nē. Par vienu gan vari būt drošs - viss, ko viņš gatavo ir patiešām baudāms." Mēs nācām pēc kafijas, tādēļ iespringām vairāk tieši uz šo piedāvājumu, ēdienkarti tikai virspusēji aplūkojot un izvēloties desertu, jo ko gan tur daudz niekoties ar pliku kafiju.

Desretu nosaukumi ir ļoti lakoniski - "Mandele", "Vaniļa", "Baziliks" un tamlīdzīgi, ar galveno sastāvdaļu (bet tiešām sastāvdaļu, nevis gatavu "ēdienu", piemēram, ievārījums, krēms vai tamlīdzīgi) uzskaitījumu, tādēļ daudz pat nevar secināt no nosaukuma, kas tad būs tas, ko saņemsi. Ieraugot savus desertus, mazliet apmulsām, jo tie tiešām izskatījās netipiski (mūsu izvēle krita uz "Baziliks", cena - 4.00 EUR).

20150702143019-60934.jpg

Vizuāli tas izskatījās pēc sulā peldošas zaļas krēmveida masas, kas pārsegta ar papīrveida izstrādājumu, tomēr jau pirmie kumosi mainīja pirmo priekšstatu, pie tam uz to labāko pusi - daudz aromātu, pasifloras sula mērces sastāvā patīkami atsvaidzināja saldeno krēmu, bet visu pavadīja viegls bazilika aromāts un garšas nianses. Es tiešām joprojām esmu apmulsumā attiecībā uz to, kas bija tas neparastais baltais "cepums", ja nojausma mani neviļ, tā varētu būt kāda dehidratēta augļu (kādu - nejautājiet) sula. Katrā ziņā - pavārs, kā rādās, aizraujas ar molekulāro kulināriju vai ko tamlīdzīgu - nebiju gaidījusi šādu desertu un tas mani iepriecināja. Tomēr jāsaka, ja esi klasikas cienītāja un neparasti garšu salikumi Tev netīk, šī laikam būs riskanta izvēle.

Necik ilgi nebija jāgaida, kad klāt bija arī pasūtītā kafija. Ar nolūku nolēmām neizvēlēties klaiskās Lattes, Cappucino vai talīdzīgi, bet paņemt kādu no īpašā piedāvājuma, turklāt izvēlējāmies vienu konkrētu Brazīlijas kafiju, bet katrs ar citu pagatavošanas veidu, lai saprastu, kāda tad ir tā atšķirība.

20150702143815-29206.jpg

Un atšķirība TIEŠĀM bija gan acīm redzama, gan ar garšas kārpiņām sajūtama. Es negribu sākt klāstīt par kafijas pagatavošanas metodēm, kas tika pielietotas šo abu kafiju pagatavošanā (jo precīzi atceros tikai vienu - aeropress), bet to visu, un vēl vairāk var uzzināt, aizejot uz Rocket Bean Roastery, pagaršojot, pasmaržojot, apskatot un galu galā - arī izjautājot personālu :) Man šķiet, ka viņiem patīk runāt par kafiju :)

P.S. Bet neparastajiem desertiem, tur ir nopērkamas arī dažādas kūciņas, kuras, kā tauta runā, esot dikti labas! :)

Nymph

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Linduchy 2. jūlijs 2015 15:05 Nymph

(Y) (F)

Nymph 2. jūlijs 2015 14:54

Tā steidzot pabeigt, ka nepateicu galveno - nemēģini prasīt pie šīs kafijas pienu vai cukuru -tas absolūti nav nepieciešams, jo tikpat labi tad var dzert jebkuru kafiju un visas liksies o.k. :) Tas ir apmēram tāpat, kā dārgu viskiju atšķaidīt ar kolu - varēt jau var, bet - vai vajag? :)