"Riviera" - Vidusjūra Rīgas sirdī

Autors: sandijasieviesuklubs, 2012. gada 5. janvāris, 00:00:00
"Riviera" - Vidusjūra Rīgas sirdī

"Riviera" ir samērā jauns restorāns Klusā centra Antonijas un Dzirnavu ielas krustojumā. Agrāk dzīvoju namā,kur tagad atrodas šis restorāns un man apkārtne vien ir mīļa un nostaļģisku atmiņu pilna, taču "Riviera" tiešām ir vieta, kuru vērts apmeklēt, ja padomā ir romantiskas, lietišķas tikšanās vai vienkārši vēlies labi paēst.

{pic:1}

Pirmais iespaids, ienākot restorānā, ir ļoti patīkams - baltas mēbeles, Vidusjūras oļu kolāžas uz sienām, vīna bufetes, smalki franču šansoni, laipni viesmīļi - tas viss ir aicinošs un viegls, lai gan ienākot tomēr jūti, ka šī vieta ir kas nedaudz vairāk par ikdienišķu ēstuvi.

 

Esmu pusdienojusi "Riviera" jau divas reizes un abas - nav sanācis vilties, tieši pretēji - baudīju lēnām un nesteidzoties, jo gan maltītes, gan vīns, un, protams, apkalpošana un atmosfēra bija tiešām labā līmenī, turklāt cenas - kā jau Rīgas sirdī, ne vairāk, ne mazāk kā citās šā rajona vietās.

 

Pats galvenais, kamdēļ doties uz "Rivieru" ir jūras veltes un zivis. Porcijas ir pieklājīgi lielas,zivis - patiešām svaigas. Kā noklausījos no blakusgaldiņa, ko viesmīlis stāsta - tad gan austeres, gan mīdijas un zivis tiek transportētas no Francijas un nav nekādā gadījumā saldētas. Tās ir svaigas, atvestas atvēsinātas uz ledus.

{pic:2}

Ar jūras veltēm šai iestādījumā patiešām neskopojas - es baudīju jūras velšu risoto, kas bija pilns (!) ar šiem jūras gardumiem, pat sajutu jūras ķemmītes. Tam visam pāri lielum liela grillēta tīģergarnele un parmezāns. MMM!!! Mans kungs pasūtīja atsevišķi jūras ķemmītes - tā bija māksla, ne ēdiens! Gardi, svaigi, gaisīgi un interesanti. Pa acu kaktiņam redzēju arī, kādas izskatās zivju porcijas - veselas grilētas zivis. Noteikti nākamreiz pasūtīšu kaut ko no zivju pamatēdieniem.

{pic:3}

Taču iesākt maltīti iesaku ar antipasti - tā ir grilētu dārzeņu, žāvējumu un kaltējumu, olīvu, anšovu un sieru izlase. Viena porcija der uz diviem. Pirmajā reizē man gan šķita, ka antipastu izlase ir krietni lielāka, bet varbūt,ka tur satilpa divas porcijas. Katrā ziņā antipastu vai uzkodu plati var vienu ņemt uz diviem. Klāt svaiga maize ar gardu olīveļļu, kā jau Vidusjūras stilā, dažādas mērces - humuss, krabju mērce un, neapšaubāmi - vīns!

{pic:4}

Labi ir arī salāti. Notestējot jaunu vietu, es vienmēr izvēlos klasiskos Cēzara salātus, jo tā man ir vismaz kāds atskaites punkts:) Cēzars šeit ir tāds, kādam tam jābūt - ar siltu vistas krūtiņu, bagātīgu anšovu mērci, aromātisku parmezānu un tiešām ar svaigiem, kraukšķīgiem salātiem. Nevarētu teikt, ka tas bija garšīgākais Cēzars, kāds jebkad ēsts, bet bija labi - man pietika tikai ar vieniem salātiem visām pusdienām.

{pic:5}

Man ļoti simpatizēja, kā viesmīlis man ieteica vīnu - es vēlējos tikai vienu glāzi un man piedāvāja nogaršot vismaz 3 vīnus, kamēr piemeklēja to īsto, vienīgo. Tas ir patīkami, jo vīnam šeit tiešām pievērsta liela uzmanība. Izvēle ir milzīga un viesmīļi - kompetenti ieteikt un paskaidrot. Laipni!

 

Ievērības cienīgs ir arī deserts - sākot no kazas siera saldējumiem un beidzot ar turku desertiem (Turcija jau arī skaitās Vidusjūrai piederīga, tāpēc, atšķirībā no standarta franču un itāļu virtuves šeit sastopami arī Turcijas virtuves akcenti). Deserta karte izskatījās krietni sarežģītāka, jo daudz nezināmu nosaukumu. Piemēram, vai zināji, kas ir baklava? Tas ir kaut kas cepts, ar medu, filo mīklā - īsts turku saldumiņš! Es gan izvēlējos klasisko,veco, labo krēmu brulē - tas šeit nāca palielā bļodā, ar stingru jo stingru karameli pa virsu un bagātīgi rotāts ar svaigām ogām. Pats krēms bija de-be-šķīgs!

{pic:6}

Publika? Tā kā vieta ir ar noslieci uz smalko, tad nāk pusdienot pārsvarā lietišķā elite - pa dienu ir izdevīgi biznesa pusdienu piedāvājumi, bet vakaros - korporatīvas kopā sanākšanas. Netrūka arī pa kādam pārītim (kā mēs!), vai daiļas meitenes čalojot pie šampanieša glāzes.

 

Ja man jāsalīdzina ar to, kas Klusajā centrā notiek apkārt, tad atļaušos teikt, ka " Riviera" ir nākamā aiz "Vincenta", tikai daudz demokrātiskāka.

 

Pats galvenais - ēdiens tiešām ir garšīgs, apkalpošana - ļoti laipna un profesionāla un interjers  - tāds gaišs, omulīgs un vidusjūrisks.

 

Nākšu atkal un arī jums iesaku!