"Riviera" - Vidusjūra Rīgas sirdī

sandijasieviesuklubs
sandijasieviesuklubs 5. janvāris 2012 00:00
681

"Riviera" ir samērā jauns restorāns Klusā centra Antonijas un Dzirnavu ielas krustojumā. Agrāk dzīvoju namā,kur tagad atrodas šis restorāns un man apkārtne vien ir mīļa un nostaļģisku atmiņu pilna, taču "Riviera" tiešām ir vieta, kuru vērts apmeklēt, ja padomā ir romantiskas, lietišķas tikšanās vai vienkārši vēlies labi paēst.

{pic:1}

Pirmais iespaids, ienākot restorānā, ir ļoti patīkams - baltas mēbeles, Vidusjūras oļu kolāžas uz sienām, vīna bufetes, smalki franču šansoni, laipni viesmīļi - tas viss ir aicinošs un viegls, lai gan ienākot tomēr jūti, ka šī vieta ir kas nedaudz vairāk par ikdienišķu ēstuvi.

 

Esmu pusdienojusi "Riviera" jau divas reizes un abas - nav sanācis vilties, tieši pretēji - baudīju lēnām un nesteidzoties, jo gan maltītes, gan vīns, un, protams, apkalpošana un atmosfēra bija tiešām labā līmenī, turklāt cenas - kā jau Rīgas sirdī, ne vairāk, ne mazāk kā citās šā rajona vietās.

 

Pats galvenais, kamdēļ doties uz "Rivieru" ir jūras veltes un zivis. Porcijas ir pieklājīgi lielas,zivis - patiešām svaigas. Kā noklausījos no blakusgaldiņa, ko viesmīlis stāsta - tad gan austeres, gan mīdijas un zivis tiek transportētas no Francijas un nav nekādā gadījumā saldētas. Tās ir svaigas, atvestas atvēsinātas uz ledus.

{pic:2}

Ar jūras veltēm šai iestādījumā patiešām neskopojas - es baudīju jūras velšu risoto, kas bija pilns (!) ar šiem jūras gardumiem, pat sajutu jūras ķemmītes. Tam visam pāri lielum liela grillēta tīģergarnele un parmezāns. MMM!!! Mans kungs pasūtīja atsevišķi jūras ķemmītes - tā bija māksla, ne ēdiens! Gardi, svaigi, gaisīgi un interesanti. Pa acu kaktiņam redzēju arī, kādas izskatās zivju porcijas - veselas grilētas zivis. Noteikti nākamreiz pasūtīšu kaut ko no zivju pamatēdieniem.

{pic:3}

Taču iesākt maltīti iesaku ar antipasti - tā ir grilētu dārzeņu, žāvējumu un kaltējumu, olīvu, anšovu un sieru izlase. Viena porcija der uz diviem. Pirmajā reizē man gan šķita, ka antipastu izlase ir krietni lielāka, bet varbūt,ka tur satilpa divas porcijas. Katrā ziņā antipastu vai uzkodu plati var vienu ņemt uz diviem. Klāt svaiga maize ar gardu olīveļļu, kā jau Vidusjūras stilā, dažādas mērces - humuss, krabju mērce un, neapšaubāmi - vīns!

{pic:4}

Labi ir arī salāti. Notestējot jaunu vietu, es vienmēr izvēlos klasiskos Cēzara salātus, jo tā man ir vismaz kāds atskaites punkts:) Cēzars šeit ir tāds, kādam tam jābūt - ar siltu vistas krūtiņu, bagātīgu anšovu mērci, aromātisku parmezānu un tiešām ar svaigiem, kraukšķīgiem salātiem. Nevarētu teikt, ka tas bija garšīgākais Cēzars, kāds jebkad ēsts, bet bija labi - man pietika tikai ar vieniem salātiem visām pusdienām.

{pic:5}

Man ļoti simpatizēja, kā viesmīlis man ieteica vīnu - es vēlējos tikai vienu glāzi un man piedāvāja nogaršot vismaz 3 vīnus, kamēr piemeklēja to īsto, vienīgo. Tas ir patīkami, jo vīnam šeit tiešām pievērsta liela uzmanība. Izvēle ir milzīga un viesmīļi - kompetenti ieteikt un paskaidrot. Laipni!

 

Ievērības cienīgs ir arī deserts - sākot no kazas siera saldējumiem un beidzot ar turku desertiem (Turcija jau arī skaitās Vidusjūrai piederīga, tāpēc, atšķirībā no standarta franču un itāļu virtuves šeit sastopami arī Turcijas virtuves akcenti). Deserta karte izskatījās krietni sarežģītāka, jo daudz nezināmu nosaukumu. Piemēram, vai zināji, kas ir baklava? Tas ir kaut kas cepts, ar medu, filo mīklā - īsts turku saldumiņš! Es gan izvēlējos klasisko,veco, labo krēmu brulē - tas šeit nāca palielā bļodā, ar stingru jo stingru karameli pa virsu un bagātīgi rotāts ar svaigām ogām. Pats krēms bija de-be-šķīgs!

{pic:6}

Publika? Tā kā vieta ir ar noslieci uz smalko, tad nāk pusdienot pārsvarā lietišķā elite - pa dienu ir izdevīgi biznesa pusdienu piedāvājumi, bet vakaros - korporatīvas kopā sanākšanas. Netrūka arī pa kādam pārītim (kā mēs!), vai daiļas meitenes čalojot pie šampanieša glāzes.

 

Ja man jāsalīdzina ar to, kas Klusajā centrā notiek apkārt, tad atļaušos teikt, ka " Riviera" ir nākamā aiz "Vincenta", tikai daudz demokrātiskāka.

 

Pats galvenais - ēdiens tiešām ir garšīgs, apkalpošana - ļoti laipna un profesionāla un interjers  - tāds gaišs, omulīgs un vidusjūrisks.

 

Nākšu atkal un arī jums iesaku!

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
lone 6. janvāris 2012 09:15

Ooo! Arī es varu apstiprināt - šis restorāns ir fantastisks. Biju uz romantisko randiņu ar vīru šajā restorānā. Tā bija mana dāvana Ziemassvētkos. Tas bija fantastiski!!! Mums bija saklāts skaists galds ar īpašiem ēdieniem un dzērieniem. Iedomājieties ?! - speciāli vesti omāri ( nekad dzīvē tos nebijām baudījuši). To visu redzot, sāku baidīties - vai tikai man nauda pietiks;-) Tas bija nākamais patīkamais pārsteigums. Cena bija gana demokrātiska par tik izsmalcinātiem ēdieniem un dzērieniem. Jā, un vīram gan garšojam, gan patika;-)

banderoso 5. janvāris 2012 13:06

Paldies par foršo blogu (Y)

sandijasieviesuklubs 5. janvāris 2012 09:36

labizivju restorāni vispār ir retums. MC2 Gastronome ar nav slikts, bet tas ir nežēlīgi dārgs, vismaz ņemot vērā to, kur tas atrodas. Tādā ziņā Riviera ir daudz labāks, jo vismaz atmosfēra un cenas ir daudz patīkamākas un es teiktu, ka ir arī garšīgāk

Noelle 5. janvāris 2012 09:30

Viennozīmīgi pievienojos - šī vieta pilnīgi noteikti ir pēdējā laikā apmeklēto vietu top pirmajā vietā. Lai gan, protams, katru dienu šeit nevaru atļauties pusdienot vai vakariņot, bet zinu, ka tad, kad nākamreiz būs jaizvēlas, kur doties mazliet sevi palutināt, noteikti ieplānošu atkārtotu "Rivjēras" apmeklējumu, jo vieta tiešām apbūra gan ar intejeru, gan apkalpošanu, gan ēdienu garšu un kvalitāti. :)

sandijasieviesuklubs 5. janvāris 2012 09:29

tiešām labs!
Var ar draudzeni ieskriet uz vīna glāzi un uzkost kaut ko, var iet uz kārtīgām vakariņām.

5. janvāris 2012 09:27

nu vo, ja no paša rīta sagribējas aizskriet uz turieni! nebiju pat dzirdējusi par šo restorānu, bet pateicoties tev, viņš jau ir iekļauts mana sarakstā "vietas, kas jāapmeklē" :)