„Apsara” Japānas tējas pasākums

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 2. marts 2018 17:22
485

Nedēļu atpakaļ Rīgā viesojās „Apsara” ielūgtie viesi no Japānas: tējas meistars Ko Takezava, ( Ko Takezawa) un tirdzniecības vadītāja Ida Kov, (Ida Kow). Mērķis bija demonstrēt Japānas tējas veidus un to pagatavošanu.

Mūsu skatījumā šis pasākums bija ļoti nozīmīgs, jo pirmo reizi klātienē varēja sastapt augstas klases tējas profesionāļus, kas tējas demonstrāciju nodrošināja no lieliskiem tējas paraugiem, autentiskiem tējas traukiem un citiem tējas pagatavošanas piederumiem.

20180302172113-80784.jpg

Mediju pasākumā tējas meistars vispirms pastāstīja par tējas stāda īpatnībām, tā audzēšanu, novākšanas, kā arī apstrādes tehnikām. Unikālu paraugu veidā tika parādīta nepilnīgi apstrādātā jeb „rupjā tēja”, kura tālāk tiek pārdota tējas rūpnīcai, kas veic „smalko” produkta pēcapstrādi.

20180302172135-13896.jpg

Pasākuma apmeklētājiem tapa skaidra arī maltās tējas „Matcha” pagatavošana un kvalitātes atšķirības. Pretstatā beramai tējai tieši Matcha ir tā, kas visvairāk raksturo Japānas tējas kultūras unikalitāti. Pēdējo gadu laikā
pasaules kulināru uzmanība ir vērsta „Matcha” tējas pulverim arī no ēdienu gatavošanas viedokļa.

Daudzveidīgais pielietojums, kas sākās ar augstākās šķirnes ceremoniālo Matcha tēju līdz viegli pieejamam, kulinārijai paredzētam tējas paraugam, ir, šī tējas veida tējas spēks un nākotne. Visa tējas meistara pārstāvētā tējas kolekcija vākta no bioloģiski sertificētiem tējas laukiem, kas vēl vairāk akcentē nopietno pieeju savam produktam un rūpēm par lietotāja veselību un labsajūtu.       

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies