Help,kēksu cepējām.

avokado
avokado 11. jūlijs 2014 15:53

Sveikas. Šodien tā sadomāju,ka dikti vēlos izcept kēksu. Esmu cepusi,bet vienmēr man ir sanakuši tādi ne tādi.  Viņi sanāk tādi sīksti,elastīgi,apakša piedegusi,bet maizītes vietā sanāk mitra,elastīga mīkla. Skatos šei meitenēm sanāk ļoti skaisti kēksi. Esmu noskatījusi šo recepti.

http://www.sieviesuklubs.lv/receptes/gardie-keksini-256662/

Tad nu man ir jautājumi. Šo mīklu var liet lielajā pannā ?

Viņa uzpūtīsies ? Man ir doma uzbērt tikai virspusē ogas,tās mīklu nesaplacinās ? Dikti gribas brīvdienās gardu kēksu,bet bail,ka atkal sanāks kā vienmēr. Varbūt ir vēl kādi ieteikumi,kā kēksu padarīt mīkstu,īstu ?

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
chika 14. jūlijs 2014 10:08

Tik cik es cepu kēksu, tad vienmēr pievēršu uzmanību miltiem, jo tos reizēm pat beru mazāk nekā vajag un sanāk tīri mīksts un garšīgs kēkss.

hiperkeri 11. jūlijs 2014 20:41

man arī tā sanāca kā tev. patiesībā viss noslēpums bija tajā,ka sākumā jāsasilda krāsns un tad var sākt cept.ja krāsns nav sasilusi,tad arī sākās visas neizcepšanās,pankūku varianti un tamlīdzīgi.
vismaz receptei viss bija sekots līdzi,tāpēc šī, vai pārmērīgi augsta temperatūra un tad tās nogriešana uz krasi zemāku arī izraisīja neuzpūšanos..