Eļļa fritēšanai
Vakar atļāvos pierunāties no meitas un uzgatavoju garneļū čipšus (tos gatavo vārot lielā eļļas daudzumā). Man radās divi jautājumi:
1) kādu eļļu jūs izmatojat fritēšanai?
2) vai tiešām pēc vienas reizes to liet laukā? (lai gan glabāt arī muļķīgi, jo fritēju apmēram reizi pusgadā)
Fritēju ar olīveļļu, ne pirmo spiedumu un eļļu izmantoju vienreiz. Lai gan saka, ka olīveļļa ir viena no retajām eļļām, kuru var izmantot vairākkārt, taču ar fritēšanu neaizraujos, tad ...
Es ar atkārtoti ēļļu nelietoju,kaut ari ir žēl izliet.Lietoju saulespu;ku e;l;lu tieši ;s;a iemesla dēļ.Cik nu vispār bieži fritēju-reizi n-tos gados.
Kaut kur lasīju, ka eļļa, ja cep tajā atkārtoti kļūst kancerogēna pamatīgi, nu nezinu cik tur taisnība, bet cenšos, katru reizi cept jaunā eļļā.
Fritēju tikai vistiņas taisot Nagetus, tad nu visas vistiņas metu vienā eļļa ar kuru sākumā dziļā panna uzpildīta un pēc tam visu leju laukā.
Uz pirmo jautājumu neatbildēšu, jo pati neesmu neko vēl fritējusi, bet, atbildot uz otro jautājumu - mana mamma, kad retumis, bet mums gatavo virtuļus, tad eļļu lieto vienu reizi. Tāpat viņa dara ar jebkuru citu cepšanu, arī cepjot pankūkas, pēc pirmās izceptās porcijas atlikumu izlej, pannu nosusina un lej eļļu pa jaunam. Arī es censos izmantot eļļu tikai vienu reizi, ja paliek pavisam maz ko piecept, tad vienkārši pieleju jaunu nedaudz klāt.