Ciemiņu uzņemšana un ēdināšana
Pastāstiet kādā veidā jūs uzņemat ciemiņus (sen neredzētus utt.).
1)Vai gatavojiet daudzus ēdienus - gan salātus, karstos, dažāda veida gaļiņas, sieri, ikri, lasis, saldais ar tēju, augļi, dzērienu dažādība;
2) Modernā viesu uzņemšana ar kanepē un tamlīdzīgiem nāčo "uz vienu zobu";
3) vienkārši - alkohols un/vai tēja un kādi cepumi, konfektes, augļi.
Pastāstiet, vai klājiet galdu - ar skaistu galdautu, īpašiem greznākiem šķīvjiem/piederumiem vai arī cienājiet vienkārši ar ikdienas piederumiem?
Jā, šī jau ir iemēģināta manā virtuvē vairākkārt, ir laba...pat ļoti laba
http://www.sieviesuklubs.lv/receptes/atra-abolkuka-ar-saldejumu-255173/
)
Šī recepte ir ļoti laba negaidīto viesu uzņemšanai (protams, ja nevis uzreiz zvans pie durvīm, bet vismaz 15min iepriekš pabrīdina
Rīkot viesības patīk. Nepatīk, kad viesi uzkrīt uz galvas kā snegs jūlijā, bet ikdienā ļoti bieži tā arī ir. Ja viesības ir laicīgi plānotas, tad ir gan galda pilnā servēšana, gan pārdomāti ēdieni (princpā pieturos pie ne pārāk sarežģītiem ēdieniem..kaut gan, kas nu kuram ir vai nav sarežģīti ēdieni
). Ja ir fiksais variants-viesi paziņo, ka būs pēc 15 mnūtēm, tad ir ātrās uzkodas, kafija/tēja un kaut kas no saldā, kas nu tibrīd man ir pa rokai 
Viesības nesagādā problēmas-taisu ēdienus par kuriem esmu pārliecināta un kuri atbilst ballītes tematikai.Grilpārtiji ar dažādi marinētām gaļām,zivīm,dārzeņiem,arbūzu -meloņu boli un grilētu maizi.Dāmu pasēdēšanas ar kanapē,ekleriem un riekstiņiem,Ziemassvētku tradicionālie ēdieni un ziemas dārza svētki ar soļanku ugunskurā un desiņām ar skābiem kāpostiem,karstvīns un piparkūkas.Galvenais ir pieiet radoši,pasniegt to kas pašai garšo un padodas.
Rīsi ir ļoti neitrāls produkts, ja tam pievieno sāli, tas paliek lielisks sabiedrotais gaļām un zivīm, ja pievieno biezpienu un saldo krējumu, vai šokolādi, tas kļūst par desertu. ar cukini ir lielisks ar šokolādi
Man liekas tā, ir jāmācās produkti atsevišķi, jāizgaršo, tad arī ir vairāk skaidrs vai tie var kļūt variējami dažādās versijās 
Skaidrs

Protams, ka Latvijas kultūras un paša aicinātāja gaume būs tā primārā, kura būs tas atskaites punkts eksperimentiem un jaunām garšām. Piemēram, es eksperimentēju ar sev tīkamiem un ierastiem pamatproduktiem - cūkgaļa, liellops, vista/cālis, tītars, jērs, mazāk - zivis. Un šīs gaļās es gatavoju dažādos veidos, pievienojot klāt katrreiz jaunas piedevas. Pieņemu, ka šīs manas "receptes" ir arī kāda oficiālās receptes un ierakstītas pavārgrāmatā, jo principā tās kombinācijas ir paredzamas un nav nekas tāds "wow".
Ar vienu "wow" varu padalīties, pāris reizes gatavoju rīsus ar šokolādi, apkaisot ar drupinātām mandelēm. Man garšoja. Lai citiem šāds ēdiens patiktu, man būtu jābūt pazīstamam šefpavāram
Viss tāds nosacīts, arī ēdienu gatavošanā. Novirzījāmies jau no temata
nu redz, bet Tu jau pati ieminējies par frančiem un kā iespējamo starteri franču gliemežus (vispār arī itāļiem ir gliemeži populāri salās). katrā ziņā, viens ir skaidrs, ja viesis ir citas valsts tautietis, tad vakariņās viņš baudīs Latvijas virtuves garšas modernajā versijā. Un saviem viesiem neskatoties tautību un labklājības līmeni, ēdieni tiktu sagatavoti pēc sezonālā piedāvājuma, bet tie ir mani triki un idejas, kā man patīk strādāt virtuvē un kā es plānoju
P.S. Un tiešām nekad, nekad negatavot ēdienu par kuru man nav pārliecība un kurš man negaršo
Tieši tā, tāpēc arī nevaru tā konkrēti pateikt, jo ir tik daudz nianšu un nosacījumu, ka uzskatu, ka katra ciemošanās reize ir stipri individuāla, nevis uz savu galvu taisītu varžu kājiņas vai teļa smadzenes
Protams, eskperimentēt var, pārsteidzot ne frančus, bet nu... nav prāta darbs 
hmm es noteikti netaisītu nekad tādu ēdienu, kas man izraisa nepatiku. Otrs negatavotu ēdienu, ko tas francūzis prot divreiz labāk par mani gatavot, tā manā skatījumā ir kļūda. Izdabāt why not, bet ir jāsaprot robežas, ko patiešĀm proti izcili gatavot, es vairāk balstos šajā kategorijā. Tik pat labi japānis ar sushi, nē, viņš skatītos uz maniem rīsiem ar nievājumu (nevis novērtētu centienus, vienā vakarā iemācīties pagatvot izcilu sushi), jo japāņu kults rīsiem ir ārkārtīgi liels. Šefpavāri saviem mācekļiem vispār pirmos gados liek vārīt tikai rīsus, kamēr iemācās pareizi vārīt, nu nē , te es tomēr novilktu robežu, to es nespēju
un frančiem jau no bērnu kājas ir skaidrs, kas ir labs ēdiens... utt...
Varu vēl minēt piemēru, viens zviedru paziņa ir francūzis un viņam ļoti garšo gliemeži. Man gliemežu esamība uz galda izraisītu viebšanos, neesmu tās garšojusi un tuvākajā laikā netēmēju nogaršot. Un, ja šāds viesis atnāktu pie manis, tad iespējams... tikai iespējams viena no uzkodām būtu tie gliemeži, bet es tos nekad neesmu nedz taisījusi, nedz garšojusi, nu tad te arī rodas tās atšķirības virtuvē
Nē, nebūt neapeju, bet gan reāli neesmu vēl tāda virtuves guru, kur uz sitiena un katrai gaumei varētu izdabāt bez iepriekšējiem trenniņiem un pārdomām. Eksperimentēju bieži, tieši tāpēc man ne tik ļoti patīk visu taisīt no receptēm, bet pašai gatavot to, kas man patīk, veidojot jaunas garšas
Bet, ja ieradīsies negaidīti viesi nebrīdinot, man vienmēr ir un būs ar ko pacienāt, jo fantāzija man ļoti labi strādā. Bet tad, kad ciemošanās ir plānota, tad pieetu tai nopietnāk, atkarībā no manis minētam grupām 
Tu kaut kā viltīgi apej jautājumu, lai tā būtu. Bet vienu zinu droši, ja nav tagad idejas, tad tad kad ieradīsies negaidīti viesi, Tev nebūs pat laika pārdomām uz kaut ko pārsteidzošu, ir sevi jātrennē un jo vairāk , jo labāk, jo ēst labi un ar baudu eksperimentējot dažādas garšas no labiem produktiem, kas var būt labāks?
Veiksmi.
Tas arī nāk saistībā un nosacīti atbilstoši tām manis nosauktajām grupām. Tur, kur gaumes sakristu, tur būtu stipri vieglāk, varētu jau taisīt to, ko pati iepriekš taisīju, eksperimentēju, bet, ja piemēram, viens ēd to, bet cits to, tad būtu arī jāmeklē kādu kompromisa variantu, izmēģinot arī jaunas receptes. Piemēram, mana māsa vispār neēd zivis, tad nu attiecīgi tas ierobežotu arī manas iespējas kaut ko gatavot
Protams, ja kaut ko gatavotu pirmo reizi, šo pašu ēdienu izmēģinātu jau iepriekš, lai nesanāk kā nereti Gandrīz ideālos randiņos un vakariņās.
Tu domātu absolūti jaunu virtuvi, neskatoties mājas paražas? Tomēr zināmas paražas jau nāk no mammu un vecmammu laikiem uzņemot viesus
Pārējais ir maza piešprice šim tam pa virsu...
Tā kā personīgi neesmu vēl uzņēmusi, tad man tagad ir sarežģīti pateikt, ko konkrēti katrai grupai piedāvātu, pilnīgi noteikti tas nebūtu dažu stundu lēmums, bet gan dziļas un garas iepriekšējas pārdomas, recepšu studēšanu, savu māku gatavot izvērtēšanu atbilstību tam, ko gribu panākt
nuu man ir skaidrs, ko es pasniegtu visām grupām, tieši tāpēc gribu apskatīt mūsu diskusijas rezultātu, arī bērnus liekam iekšā un ja gribi vari pievienot bildes
Un vēl mazi bērni, viņi parasti ir kaprīzi
Oj, to gan ilgi jādomā, visvairāk mani uztrauktu, ja kāds būtu veģetārietis vai ar alerģiju.
kādus ēdienus pasniegtu katrai nosauktajai grupai?
Jeb kāda būtu vakara gaita ar ēdieniem ieskaitot?
1) Ciemiņa/u individuālās vēlmes (vai priekšroku dod vienkāršiem/standarta ēdieniem, mīl paēst vai sēž uz diētas, vai nav kāds veģetārietis utt., bet varbūt tieši pretēji, pieradis ēst tikai smalkus ēdienus);
2) Ciemiņa/u personību (ir starpība, vai pieņem sen neredzētu radinieci no mazpilsētas, kur cilvēku vienkārši var nolikt neētiskā stāvoklī dēļ pārcenšanās un pārlieku smalkās etiķetes ievērošanas, vai arī uzņem cilvēkus no smalkās sabiedrības, kur tieši pretēji - jāpārdomā katru niansi);
3) Vienošanās - ja bijusi iepriekšēja noruna, tad attiecīgi tā arī rīkotos.
kas būtu tas, pēc kā vadītos uzņemot viesus?
par sevi atbildot zinu, ka gaida , turpretīm man ir daudzi paziņas un draugi, kur labprāt es neko negaidītu, bet tā vietā izvēlētos aiziet uz restorānu..
es nodarbojos tikai ar piemēru piesaukšanu, neko vairāk, tam nav sakara vai esi to minējusi, vai nē...
Bet varbūt, ka to i nevajag un to negaida, lūk par to ir stāsts